מרווה אננס

reuven4u

New member
מרווה אננס

אחלה צמח - קניתי שתיל - לא ידעתי מה זה, אז ניסיתי בתה - עם לויזה - כ"כ טעים !!!!

reuven4u

New member
אויי - רציתי לשרשר עם הלחם+חסא+שמן

זית... לא משנה - זה כ"כ טעים שמגיע לו הודעה חדשה

?????יש לסה גם טעם של אננס ?

....עוד המצאה של מכון וולקני ??? עד שהתרגלתי למרווה הרגילה ולסגולותיה הרפואייות ....!

reuven4u

New member
זה מרוה לא לויסה

אני ממליץ לך בחום, לא יודע אם זה המצאה או שאיזה זן שהביאו מאפשהו, אבל אתה לוקח 4 עלים של המרוה הזה + לויסה +מים חמים +סוכר, ותחיל להמריא חחח, נשמע כמו פרסומת.. (אגב, אני לא יודע למה קוראים לזה אננס - זה לא דומה בכלל לטעם של אננס , יש לזה טעם עדין כזה)

דבר ראשון, המלצה !

בתה צמחים, אף פעם אל תשים סוכר ! אתה מפסיד את הטעם ! דבר שני, אתה יודע מה זה "חליטה" ? דבר שלישי, אל תרבה במרווה - בכמויות ! היא משמשת לטיפול בבעיות עיכול ! מדהים ! אם 'הרבצת' ארוחה רצינית, ואתה מרגיש 'עמוס' או קצת לחצים בבטן, - עלה אחד ! של מרווה בתוך כוס, למזוג מים חמים ולכסות בצלוחית שהאדים לא יצאו (זוהי חליטה ! לשמור בתוך התה את השמנים האתריים !) ההשפעה, הפתיעה אותי ! לפי הרפואה ה"אלטרנטיבית - הומאופטית" צמח המטפל בבעייה מסויימת, אם תצרוך אותו בכמויות גדולות, תיצור סממנים של הבעייה עצמה !

reuven4u

New member
מה אתה אומר?!

לא ידעתי - ואני כיסחתי את הצמח לגמרי. מרוה משלשל?

לא אמרתי משלשל, אם אתה רוצה אני

יכול לבדוק מה השפעתו בכמויות גדולות.....יותר מאוחר ! הוא מעולה להרגעת כאבי בטן, ממש ! בייחוד אחרי אכילה פרועה וגזים. ולפי ההומאופטיה, כמויות גדולות מ"תרופה" זו, יוצרות את הסממנים של ה"מחלה". חשוב לחלוט צמחים בתה צמחים, אחרת, כולם מריחים את ה"שמנים האתריים" היצאים מהעלים בגלל המים החמים, אך אנו רוצים לשתות את אותם שמנים ולא רק להריח, לכן שים לך את תערובת העלים שלך בתוך ספל גדול, צוק עליהם מים חמים וכסה מיד בצלוחית/מכסה (יש ספלים מיוחדים עם מסננת לעלים ועם מכסה לחליטה - והכל מחמר/קרמיקה) המתן כ 5 דקות, זה לא יתקרר, ואז תרגיד עוד טעמים מעניינים ובריאים. המלצה - אל תוסיף סוכר, גם אני אוהב מתוק, אך בתה צמחים, חבל, מפסידים את הטעם !

Boojie

New member
לא חושבת שמרווה אננס

פועלת אותו דבר. סוגי המרווה שמשתמשים בהם ברפואה טבעית הם מרווה רפואית (בעיקר) ומרווה משולשת (שבה משתמשים בארץ בעיקר חסידי הגישה שטיפול עדיף לתת מהצמחים המקומיים). מרווה היא אחלה לכאבי בטן, אבל בכמויות גדולות או לפני השינה עשויה לגרום לסיוטים. היא מכילה תרכובות בשם תויונים שבריכוזים גבוהים מעוררות הזיות ואף רעילות (אל תנסו להתמסטל ממרווה, צריך ממש ריכוזים גבוהים מזה). זו הסיבה שלא מומלץ לצרוך אותה בכמויות גדולות, ונשים בהריון צריכות להיזהר אתה. מצד שני, רוב האנשים, לא סביר בכלל שיצליחו להגיע לכמויות גדולות במידה משמעותית. בכל אופן, אני שתלתי מרווה אננס (היא בכלל לא נראית כמו מרווה, אגב), ולטעמי זה היה די מגעיל (טוב, אני שונאת את כל החליטות בטעם פירות, חוץ מלהוסיף חתיכת תפוח קצוצה לתה. אה, כן, וחליטות של פירות הדר). כך שלא הצטערתי יותר מדי כשהיא מתה אחרי שבוע...

reuven4u שמעת את זה ? קרא את בוגי

אני שומע פעם ראשונה על מרווה אננס !!! שמעתי על כל מיני פיתוחים מצחיקים של נענע, אפילו בטעם שוקולד....! רוצה מתכון "תה חמשת הטעמים של ראובן" - זה התה שאני עושה לאורחים בחורף. כד עמיד חום, רצוי עם מכסה - "טאפרוואר" מתאים להכניס פנימה : 2 שקיות תה ויסוצקי 'לבנדר' 4 כפיות סוכר, לבן/חום 1/2 לימון - עם הקליפה ! או 1/2 תפוז או קלמנטינה - עם הקליפה עלה אחד ! מרווה ענף קטן (6-8 שפיצים) של רוזמרין 2 עלי נענע רגילה עלי עשב הלימון - חופן זהו ! כל החומרים בתוך הקנקן, ועליהם מוזגים מים מהקומקום מכסים ומתאפקים 10 דקות ואז שותים כמה שרוצים ואין שפעת ! נ.ב. הסוכר, כדי לבטל את המרירות של קליפת הלימון/תפוז/קלמנטינה. לא לוותר על הקליפה, היא מכילה שמנים אתריים - משהו משהו !

למעלה