מרד צרכנים

מה ביקשתי

שתגחכי ותמשיכי הלאה. זה הכל, לא צריך להתחיל לדבר על מי מיוחד ומי לא (ולעניות דעתי, פינק פלויד הרבה יותר מיוחדים, מעניינים ומרגשים מלד זפלין ה... פחות)

בקשר לה´

אני חושב שחנויות הדיסקים יכולות להרשות לעצמן מחירים זולים יותר, הכל עניין של כמה רווח הן יעשו בסוף, ואם הצרכנים יקומו ויגידו "אני לא קונה דיסק ב 90 שקל", אז הן יהיו חייבות להוריד את המחירים, או לאבד לקוחות. היום אנשים צורבים או מורידים מהאינטרנט, פעם אנשים היו מקליטים בקלטות מאחד לשני או מהרדיו, אני לא חושב שצריכת הדיסקים ירדה בשנים האחרונות בצורה משמעותית, אולי רק עלתה. אני אישית זוכר שאת הדיסקים הראשונים שלי שנקנו לפני מספר שנים בכיתה ו (אני עכשיו ביא) קניתי במחיר נמוך ביותר (אני חושב בסביבות ה50-60 שקל), אני לא חושב שהעלויות עלו בצורה כזאת דרמטית מאז. אני חושב שחנויות הדיסקים עשויות להכנע לחרם צרכנים שכזה. הבעיה זה לארגן דבר כזה בהיקף גדול. אני לא יודע אם פרסום באינטרנט יספיק, אולי יש צורך גם במשהו בעיתונות, הבעיה שזה עולה כסף.

בןלי

New member
תגובות

א. בארה"ב לאמריקאים שקל = דולר. אם הישראלי הממוצע מרוויח 5000 ש"ח אז האמריקאי הממוצע מרוויח 5000 דולר. ככה שיוצא שלהם דיסק עולה 20 ש"ח. ב. המבצע של 3 ב - 100 מצויין וגם קניתי דרכו לא מעט דיסקים אבל אין שם את כל הדיסקים והכוונה שלי היא בעיקר לדיסקים חדשים. ג. המצב הוא פשוט אבסורדי - תאמין לי שאם אנחנו הצרכנים פשוט נסגור את הארנק הרשתות יהיו חייבות להוריד את מחיר הדיסקים - פשוט לא תהיה להם ברירה. לדעתי מחיר סביר לדיסק הוא בסביבות ה - 40 ש"ח ולא 82 84 או 89 ש"ח המחירים כיום.

שקל שווה דולר?!?!?! ../images/Emo6.gif

מה זה כלכלה חדשה שמישהו המציא ולא שמענו עליה? שקל שווה כרבע דולר בכל מקום ובכל קונטקסט ודיסק שעולה 20 דולר הוא דיסק שעולה כתשעים שקלים טבין ותקילין. קצת לקרוא על משמעות המושגים "כוח השתכרות" ו"כוח קנייה" לא הזיק לאף אחד אף פעם. להיפך, עוזר לתכנן את הצעדיים הכספיים בחיים. ומשכורת ממוצעת אמריקאית עומדת על הרבה פחות מחמשת אלפים דולר בפעם האחרונה שבדקתי נתונים סטטיסטיים. מאיפה אתם ממציאים את הדברים האלו??

טבסקו

New member
תבדקי שוב

מידיעה - 100% - משכורת המינימום בארה"ב הוא 1000$. מה שאומר שהם בכל מקרה מרוויחים יותר מאיתנו. בכל מקרה הכוונה שלי הייתה להגיד שלאמריקאים הרבה הרבה יותר זול לקנות דיסק וזאת עובדה מוגמרת וידועה. אם ממש תתעקשי אני אוכל לבדוק לך מהי באמת המשכורת הממוצעת לפי הנתונים הסטטיסטיים אבל לצורך הרעיון שלי זה ממש לא הכרחי.

צר לי לאכזב אותך, יקירי

אך משכורת המינימום לשעה בארצות הברית עומדת בין 5 ל - 6 דולר. זה משתנה ממדינה למדינה. כאשר מחשבים 40 שעות עבודה לחודש, שהן המקסימום שמותר לעבוד, בלי שעות נוספות, מקבלים בין 200 ל - 240 דולר שהם בין 840 ל - 1008 שקלים לחודש. אני חוסכת לך את הבדיקה כי אתה לא יכול לבדוק. אני, בניגוד אליך, מנויה על פרסומי איגוד הסטטיסטיקה האמריקאי. צריך לשלם דמי חבר כדי לקבל נתונים, אתה יודע. מחיר דיסק ממוצע בארצות הברית, בלי מבצעים (ויש לך אינטרנט, אז אתה מוזמן לעשות גם סקר שווקים משלך ותזכור שבאינטרנט זה יותר זול מבחנויות) הוא בין 15 דולר ל - 25 דולר שהם בין 63 ל - 105 שקלים.

בןלי

New member
אז מסתבר שבכל זאת

שכר המינימום הוא 1000$ שזה 4250 ש"ח שזה בערך הממוצע אצלנו...

בןלי

New member
עידוד

אני יודע שזה נשמע רחוק וקשה להשגה אבל באמת שאפשא ליצור הרבה רעש קודם כל דרך האינטרנט. יש מספיק פורומים של מוזיקה. בכל אחד מהם ניתן להשאיר הודעה(לא רק פורומים של רוק). תאמינו לי שכל חובב מוזיקה סובל מהמחירים הגבוהים בארץ וזה לגיטימי ביותר לנסות להוריד את המחירים האלו. בכל מקרה, מתחילים מהאינטרנט ומשם הדרך כבר הרבה יותר קלה.

Frame

New member
תגיע לאילת

מה שקורה אצלכם בצפון מבחינת דיסקים זאת פשוט גניבה לפי דעתי אם אתה תלך לקנות את הדיסק באילת הוא יעלה לך 49.90 מכל מקום אם אתה מגיע לפה אז המקום היחידי שתעשה בו קניות לדיסקים זה רק בדיסק קלאב. החנות הזאת היא באמת הכי זולה בארץ.

למעלה