מרד צרכנים

בןלי

New member
מרד צרכנים

מקום: תחנה מרכזית חדשה תאריך: 30/8/01 שעה: 17:00 תאור האירוע: בעוד אני בדרכי הביתה מהצבא, עלה במוחי ברעיון המבריק של קניית דיסק חדש לכבוד סוף השבוע הבא עלינו לטובה. ניכנסתי לסופר זאוס וחיפשתי את האחרון של קריד. לאחר חיפוש קצר נימצא הדיסק המבוקש ועליו המחיר המעניין: 84.90. לאחר הורדת 5% הנחה לחייל מתקבל הסכום הנאה של 80 שקלים חדשים. שלא תטעו - זה לא שאני לא מעודכן המחירי הדיסקים ברץ או משהו כזה, פשוט באותו רגע המציאות אטפחה על פניי. בנוסף, בטאואר רקורדס המחיר הנקוב לדיסק הזה הוא 89.90!!! לכל המעוניינים מחירו של דיסק חדש בעטיפה בארצות הברית של אמריקה הוא בין 12 ל 16 דולר. גם אם נעשה את הטעות ונכפיל ב 4 נקבל את הסכום המקסימלי של 64 שקלים. טעות מפני שלאמריקאי כל דולר הוא כמו שקל ולא כמו 4 שקלים(המשכורת הממוצעת שם היא משהו כמו 4,000 - 5,000 דולר בחודש). בקיצור - מה שאני רוצה להגיד - המחירים של הדיסקים בארץ פשוט הרקיעו שחקים והאפשרות היחידה שלנו בתור צרכנים היא פשוט לעשות חרם על חנויות המוזיקה. לדעתי אם הקונים יסגרו את הארנק לחודשיים שלושה ויסתפקו בדיסקים שיש להם בבית היבואנים וחנויות המוזיקה פשוט יהיו מוכרחים להוריד את המחירים - דבר שלדעתי הוא אפשרי ביותר. בכל מקרה, מצפה לתגובות חיוביות. נ.ב. לכל המתחכמים - נא לא להתייחס לדיסק של קריד...

צרכן חכם

פשוט ירכוש בחנויות הזולות יותר, כדוגמת החור בשחור, או מספר רב של חנויות אינטרנטיות. לצרכני המטאל הייתי ממליץ על החנויות המקוונות הבאות (שכולן דרך אגב גם לייבלים): www.TheEndRecords.com www.DarkSymphonies.com www.RedStream.org www.ProphecyProductions.de www.CenturyMedia.com

Levinzone

New member
מר יעקב.

אולי תסבירו סוף סוף כמו שצריך איפה החור בשחור הזה? נאי ממש רוצה ללכת לבדוק מה יש שם, ולא מוצאת אותה!!

jason newsted

New member
ויש את הג´אנק!

קניתי שם דיסק של פנתרה ב54 במקום 80 שזה המחיר בטוואר..

Distorted...

New member
ואני

סתם לוקח דיסקים מחברים שלי, או מוריד מהרשת, ומקליט הכל למינידיסק.... איזה כיף לי

new_rider

New member
מממ...

אני בעיקרון לא קונה דיסקים צרובים, וגם לא צורב וגם שונא את הרעיון של מינידיסק... כי לפי דעתי דיסקים הם לא רק כדי לשמוע אותם, דיסקים זה גם אוסף...! בגלל זה לי נגיד מאוד חשוב העטיפה(המקורית!)והחוברת וכל הדברים שמגיעים רק עם הדיסק המקורי

Levinzone

New member
הכל טוב ויפה,

אבל אף אחד בכלל לא הסביר לי איפה זה
ואגב, אני קונה דיסקים מקוריים ואז מעבירה אותם למינידיסק. לא אוהבת צרובים...

Isolated

New member
סמוך לרחוב

קינג ג´ורג´ בתל אביב. כשמגיעים מכיוון אבן גבירול יש כמה פניות ימינה ברחוב ( קינג גורג) , אני חושב שאת צריכה לפנות לרחוב שלמה המלך אך איני בטוח. ממש בהתחלת הפנייה נמצאת החנות.

בןלי

New member
יקירי

פיספסת את כל הנקודה. כל הקטע זה להוריד באופן רישמי את המחיר של הדיסקים בארץ. עד כמה שאני יודע רוב הדיסקים בחור בשחור(פשוט להמשיך עם רחוב קינג גורג´ - שמתחיל מפינת שינקין - ולעבור את דיזינגוף סנטר, החנות נמצאת ברחוב החמישי או השישי שחוצה את קינג גורג אחרי הסנטר - המלך שלמה אני חושב) הם יד שנייה ואז זה ממש לא חוכמה ובנוסף זה מאלץ אותך להתפשר על הדיסקים שאתה קונה ומקטין לך את המגוןן באופן משמעותי. באוזן השלישית יש גם דיסקים יד שנייה והם גם כן זולים מאוד אבל שוב - זאת לא המטרה. בארה"ב קניתי דיסקים יד שנייה בחמש דולר...

מרד צרכנים כללי זה בעייתי

זה דבר שמאוד לא פשוט לארגן עם משאבים של בנאדם ממוצע, ואני בספק עד כמה יכנעו חברות התקליטים בקלות, אבל אני אשמח לתמוך בו כי ממילא הקניה הממוצעת שלי ברשתות צליל\טאואר רקודס\וכן הלאה מסתכמת בדיסק פעם בחצי שנה בערך.

Flash_Gordon

New member
מספר הערות

א.שתהיה בעניינים דיסק בארה"ב עולה (ברשתות הגדולות) בין 18 ל 20 דולר שזה כמעט כמו בארץ. ב.האוזן השלישית יקרנים בטירוף וחור בשחור הרבה יותר זולים ויש להם יותר מבחר. ג.מה רע במבצע של 3 ב-100? ד.דיסקים חדשים כדאי לקנות רק בחנות דיסקסט בכפר סבא (דיסקים שם עולים 75 שקלים אבל אין מבחר ענק אבל אפשר להזמין אצלו הכל אבל צריך להשאיר מקדמה וזה הרבה אבל) ה.אין טעם במרד צרכני כי זה המצב היום שככה עולה דיסק. צריך להסתכל על זה מנקודת המבט של החנויות הגדולות: המחיר לא מסתכם בדיסק וזהו צריך לכלול עלויות עובדים, שכירות (בקניון מאוד יקר), ארנונה חשמל מסים טלפון. ולהחזיק כמה סניפים זה מאוד יקר. וחוץ מזה היום במקום ללכת ולקנות דיסק אנשים צורבים או מורידים מהאינטרנט וזה לא עוזר למצב.

epitaph

New member
בקשר לסעיף ג´

המבחר במבצע של ה-3 ב100 הוא די קטן ולא תמיד קולע למה שאתה מחפש...המבצע הזה נחמד אם אתה מעוניין למלא חורים בהשכלה המוזיקלית (או את המדף) שלך.

יש גם את המבצע

"דובדבן במחיר מתוק". משום מה יש חנויות שמתעלמות ממנו ומעלות את המחיר של הדיסקים שמשתתפים במבצע מ-40 ל-60. וכן, מבצע התקליטיה הוא קצת מפוספס. למשל, הדיסק שמייצג את דרים ת´יאטר הוא Images & Words ולא Scenes from a Memory, שלפי המון דעות הוא האחד שכדאי לרכוש. ויש עוד כל מיני דוגמאות שאין לי כוח אליהן, וגם החוברת של המבצע נעלמה לי לאנשהו... ולמה אף אחד עוד לא חשב לשים דיסקים של פינק פלויד במבצע? לא משנה איפה חיפשתי, דיסק (בודד) של פינק פלויד עולה 90 ש"ח. אפילו בחנות שבה המחיר המירבי לדיסק הוא 80 ש"ח, רק הפינק פלוידים נשארו עם עשר שקל יותר. דווקא דיסקים של לד זפלין עולים הרבה פחות (60 ש"ח), ותחשבו על זה, מבחינת כמות מכירות (כיום) והתקופה שבה הם פעלו, אין הרבה הבדל ביניהם לבין פינק פלויד. הם מיוחדים או משהו?

למעלה