מרד ברוסיה

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

deltaZer0

Well-known member
לא יהיו שום השלכות, במיוחד בארץ הקטנטונת כמו ישראל, כי זה אירוע מקומי בלבד והינו כושל מלכתחילה.

אני מציע לא להימהר עם הכותרות. אין בתקשורת הישראלית איש שמבין וידע "לתרגם לעברית" את הפוליטיקה הרוסית הפנימית.
לשם ההמחשה(ומעט בהגזמה) -- זה כמו לקחת איזה פועל רוסי, מכבר רוסי הנידח, ולבקש ממנו לנתח לעומק את הסכסוך בין ראשי הפלגים במאה שערים.
פערים המנטליים כל-כך מרוחקים כאן, כמו 2 יקומים שונים, עד שלא ניתן לחבר ביניהם.

זה אכן אירוע חריג ביותר לחלוטין, אבל קבוצת שכירי החרב "ווגנר" זה לא צבא נט"ו.

deltaZer0

Well-known member
נהפכו, לאירועים מסוג הבא, יש ויהיו השלכות חזקות בטווח הבינוני והארוך על שוק ההון בישראל:
"שגריר גרמניה בישראל שטפן סייברט גינה את הצתת הבתים וכלי הרכב בכפר הפלסטיני אום צפא על ידי מתנחלים, וכתב בציוץ בטוויטר כי הוא "מזועזע מהתפרצות נוספת של אלימות מתנחלים. פיגועי הטרור האחרונים אינם יכולים לשמש תירוץ לכך. על פי החוק הבינלאומי, באחריותה של ישראל לשמור על החיים והביטחון של כל תושבי השטחים הכבושים". השגריר תייג בציוץ את צה"ל ואת משטרת ישראל."

נערך לאחרונה ב:

deltaZer0

Well-known member
שאלה נוספת שאמורה להישאל: למה מתנח(כ)לים-אוטופיסטים החליטו דווקא לעשות את מעשיהם בשבת, זו מצבע?
ועד אחת, קטנה יותר: האם פיצוי לערבים ישולם מכספי המיסים של המתנכלים האלה, או תושבי ת"א ומרכז גוש דן יצטרכו להשתתף?

נערך לאחרונה ב:

deltaZer0

Well-known member
"ראש הממשלה בנימין נתניהו יקיים בצאת השבת הערכת מצב בהתפתחויות ברוסיה, בהשתתפות גורמים מדיניים וביטחוניים. גם במשרד החוץ מתקיימים דיונים בעקבות ההתפתחויות במדינה, שבה פרץ אמש מרד בהובלת ראש קבוצת שכירי החרב "וגנר", יבגני פריגוז'ין."

ביבי, מה קרה???
הטרור הפנים-ארצי הבלתי-פוסק, חיזבאללה ואירן, יוקר המחייה הבלתי-נשלט, קרע בעם כבר בלתי-ניתן לתיקון באופן מוחלט --
זה מעניין אותך פחות, מן המתחולל ברוסיה???
או שאתה מנסה בצורה כזו "זולה" ופרימיטיבית להסב את תשומת ליבם של האזרחים שלך למוקד כמה שיותר רחוק מישראל ומבעיותיה???

מה אכפת לנו ומה זה משנה לנו בכלל, מה קורה ברוסיה???

נערך לאחרונה ב:

deltaZer0

Well-known member
למה סרגל הכלים מנוטרל?

(גילוי נאות: בפעם האחרונה הצבעתי והכרחתי את כול בני המשפחה להצביע לביבי באמצעות הפתק של הליכוד(סה"כ מדובר ב-4 מצביעים), כי חשבתי שזה רע במיעוטו,
כי הוא היחיד,חשבתי לעצמי, מי שיכול להציג בכבוד הנדרש בארנה הבינלאומית, את מדינת ישראל[זה היה מאוד חשוב בעיניי],-- כמה מטומטומים, הרוסים כמוני, היו בקלפיות???))

קבצים מצורפים

• bibiPitin.png
    bibiPitin.png
    KB 643.7 · צפיות: 2
נערך לאחרונה ב:

deltaZer0

Well-known member
"מוכר הנקניקיות היהודי..."

קודם כול, האם הוא יהודי או לא -- לא הוכח, למרות שמבחינת צורת הפנים הינו דומה .
שנית, זה איש מאוד עשיר, גנגסטר מן השורה העליונה, רק ההכנסות שלו מאפריקה מסתכמות כמיליארד דולר בשנה, -- מצחיק אותי הכותרות הישראליות מסוג זה.

deltaZer0

Well-known member
"20 מדינות נגד פרעות המתנחלים: "ישראל אחראית"; צה"ל: "זה טרור, עושים מה שיכולים"
דיפלומטים מארצות הברית והאיחוד האירופי נפגשו בתורמוס עיא עם תושבים שרכושם נפגע בהצתות אחרי הפיגוע בעלי. דובר צה"ל לתקשורת הזרה השיב לשגריר הגרמני כי האחראים הם "פושעים". מוקדם יותר שוחח היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב עם הנגבי והבהיר לו שמצופה מישראל למנוע את המתקפות.

ארצות הברית ומדינות באירופה העבירו בימים האחרונים לישראל מסרים של דאגה וזעזוע בשל המתקפות האלימות האחרונות מצד מתנחלים כלפי פלסטינים ברחבי הגדה המערבית.

deltaZer0

Well-known member
נו, כול-כך עצוב, פתאום ובמהרה, לחזור חזרה שוב אל בעיות הפנים, ביבי?

הדרוזים זועמים: "אנחנו מוכנים למלחמה"
מנהיג העדה שייח מוואפק טריף: אם הממשלה לא תשיב בחיוב לדרשתנו - "תבוא תגובה שהארץ לא ראתה עד היום"

האם זה ישפיע על הגרף של מניית אנרג'יקס , כאשר הם יחבלו, באופן תמידי, בציוד?

לפי ד"ר חגית אולנובסקי, בניית הטורבינות סמוך ליישובי הדרוזים בגולן צפויה לפגוע בחקלאות, בבריאות התושבים ובטבע. לטענתה, התועלת מביטול הפרויקט עדיפה על ההמשך: "ייתכן שיהיה עדיף כלכלית לייצר ברמת הגולן חשמל סולארי, ולא מהרוח"

גם זה הולך עקום, מה יהיה הסוף???

נערך לאחרונה ב:

deltaZer0

Well-known member
ביבי, הסתדרו בלעדיך שם:
"אחרי יממה של חששות ברוסיה, ההפיכה הצבאית מתפוגגת. מפקד כוח וגנר יגלה לבלארוס בתמורה למחיקת האשמות נגדו. החיילים שלו ישתלבו בצבא הרוסי."

ביבי, אבל, ביבי, קום, קום כבר,
תראה מה קורה שוב ושוב ושוב בישראל, איך הפריבילגים האמיתיים מתייחסים לראשי מערכת הביטחון הישראלית ולשוטרים האמיצים!
אולי, כמו פוטין, תנעם היום לעם שלך בטלוויזיה ותסביר מה יישאר מהמדינה בעוד 6-12 חודשים?

בהודעה המשותפת והחריגה של ראשי מערכת הביטחון הם אמרו כי יורחבו המעצרים המינהליים, וקראו לאלימות המתנחלים "טרור לאומני לכל דבר".

סמוטריץ' ובן גביר נגד הרמטכ"ל וראש השב"כ: מעצרים מינהליים - צעד דרקוני
האוטופיה: סמוטריץ': "מעצרים מינהליים רק נגד המתיישבים ביו"ש - אפליה קשה". בן גביר: "ענישה קולקטיבית חמורה".
האמת: בכירים בממשל ביידן: ההודעה - חשובה ומוערכת

ל מ ה ס ר ג ל ה כ ל י ם מ נ ו ט ר ל ? ? ?

נערך לאחרונה ב:

deltaZer0

Well-known member
סיור ברחובות של מוסקבה אחרי ה"מרד".
תארו את זה לביבי.

simsonim123

Active member
פוטין אריה פצוע יש אומרים שבגלל זה מופיע כפיל שלו. עניין של זמן שהוא יפול .רק מדבר אחד אני חושש שהוא ישתמש בנשק גרעיני מה שנקרא תמות נפשי עים כולם .מקווה שאני טועה

deltaZer0

Well-known member
פוטין אריה פצוע יש אומרים שבגלל זה מופיע כפיל שלו. עניין של זמן שהוא יפול .רק מדבר אחד אני חושש שהוא ישתמש בנשק גרעיני מה שנקרא תמות נפשי עים כולם .מקווה שאני טועה

יהיה לך קשה להבין את זה, אבל רוב האנשים שמתגוררים בערים הגדולות ברוסיה,-- האנשים התרבותיים, המלומדים, המחונכים נכון, המודרניים והפרוגרסיביים,-- פשוט שמים פס על פוטין לכול הפחות כבר 10 שנים+. אבל, יש שם חוק בלתי-כתוב אחד: אף פעם אל תיכנס לפוליטיקה. תעשה מה שאתה רוצה, אבל מחוץ לפוליטיקה...
הייתי ממליץ לאמץ את החוק הזה בישראל, ל-90% מהח"כים היהודיים, במיוחד לאנשים המזוקנים בליבוש השחור, עד שלא יהיה מאוחר מידי.

אני מבטיח לך כאחד שנולד, גדל והושכל במוסקבה כולל תואר שני, -- לא יהיה שום שימוש בשום נשק.
האנשים הגדולים יושבים שם על כאלה פירמידות של כסף, שאף טייקון ישראלי לא חלם.
האנשים האלה חיים בכזה כיף -- אף אחד מהם לא ייתן לאף אחד להרוס להם את חגיגת חייהם.
זה לא אומר שהאנשים האלה לא יחליפו את פוטין שסטה מהמסלול שלהם לחלוטין, מתי שיוכלו.

אדוני, אתה יכול להתמקד, ברוגע, בכול מה שמתרחש בישראל.
עד שלא יהיה מאוחר מידי.

נערך לאחרונה ב:

simsonim123

Active member
שלום לך אתה צודק בעניין לעשות הכל רק לא להיכנס לפוליטיקה .אני שמעתי על כל מי שנכנס לפוליטיקה משום מה נופל מחלון זה נכון?אני רק טענתי שפוטים ישתמש בנשק גרעיני ברגע שהוא ירגיש שאין לו מה להפסיד תמות נפשי עים כל העולם לזה התכוונתי

deltaZer0

Well-known member
אני שמעתי על כל מי שנכנס לפוליטיקה משום מה נופל מחלון זה נכון?

שלום גם לך.
אומר כך, במובן מסוים, עדיף כבר לצאת מהחלון(לא שמעתי על זה, כמו-כן אינני מתעניין בפוליטיקה של רוסיה), מאשר לצאת מהדעת -- כמו שניתן לראות בקרקס שמתחולל כול שעה ושעה בכנסת ישראל.
זו דעתי בלבד.

בהקשר לנשק.
אדוני, איך אתה מתאר לעצמך את המערכת של נשק גרעיני הפרוסה במדינה ענקית?
נראה לך, כי אדם אחד בודד ולא משנה מה שמו, יכול בלחיצת הכפתור להשמיד חצי עולם?
באמת?
זה מדע בדיוני -- כול הכבוד להוליווד!

אדוני, אנא תירגע ותרגיע, הכול יהיה בסדר עם הנשק.
אני ממליץ לך לא לדאוג לרוסים(הם יסתדרו לבד), אלא להסב את תשומת ליבך לענייני פנים-ישראליים ולהתחיל להתעסק עם כול מה שמתרחש כאן, עד שלא יהיה מאוחר מדי.

נערך לאחרונה ב:
למעלה