מרדף בחולון...

homer jay

New member
מרדף בחולון...

לפני כ 20 דקות בצומת חולון ראיתי שברולט אימפלה עם 2 צעירים בתוכה בורחים מניידת "אור ירוק" במהירות. השברולט נכנסה במאזדה גרמה כנראה לפצועים והמשיכה במהירות בבריחה הניידת המשיכה אחריה... כל הכבוד למתנדבי אור ירוק :)) 2 אמבולנסים של מד"א הגיעו לאחר מכן לאפשר קבלת טיפל לפצועים... ערב טוב :)) טוב שלא נכנסו בי ובאבא שלי :))) זה היה קרוב :))

מתנדב

New member
דבר ראשון, אני שמח

שלכם אישית לא קרה כלום, כפי שאתה מתאר שהייתם ממש סמוכים לרכב. דבר שני, האם הניידת תפסה את הרכב הנמלט?

הייתי מגיש תביעה פלילית נגד השוטרים

ב"ה לוּ חלילה הייתי נפגע במהלך המרדף, מהתאונה שיצר הרכב הנמלט. הייתי מגיש תביעה פלילית בגובה רב, נגד השוטרים הרודפים. במשטרה יש חוק האוסר על ביצוע מרדפים! מבצעים מחסומים, לא מרדפים! תראו מה קרה. מה אשמים הנפגעים שנפצעו מהתאונה? לכדו את הרכב בעקבות כך? לא! הם המשיכו לברוח! לא אשכח, את התאונה שהייתה בצומת הכניסה לישוב בית-דגן. (המיקום המדוייק בית צומת בית-דגן, למחלף שפירים) רכב עם 2 בני מיעוטין שגנבו רכב, חצו צומת באור אדום, התנגשו ברכב שיצא מהישוב בית-דגן, הרגו את הנהגת, ופצעו קשה את ביתה. מסקנה: מרדפים לא מבצעים, זה סכנת נפשות!!! שבוע טוב Kיציק

israelcops

New member
לא מכיר חוק משטרתי...

במשטרה פועלים על בסיס חוקים, תקנות של מדינת ישראל וכן על פי פה"ק. לא מכיר אחד מכל אלו האוסר לשוטרים לתפוס עבריינים המסכנים את הציבור.

מתנדב

New member
בקשר לא מציינים שאתה במרדף.....

אלא אתה מדווח שאתה במעכב אחרי החשודים.

תעבור ריענון דחוף!

יש חוק שאוסר על ביצוע מרדפים! ואם אתה לא מכיר חוק כזה, מה חבל...! יעידו כאן כולם על כך.

AAA1981

New member
בד"כ לא א. . .

אומרים מתבצע מרדף אלא אומרים מתנהל מעכב מהיר אחר. . . מכיוון שמרדף המילה מרדף היא קצת צורמת. לכן מעקב מהיר כן מותר כמובן תוך שיקול דעת וללא סיכון אזרחים! אך אף פעם אי אפשר לדעת מי נמצא ברכב הנמלט אולי איזה מחבל ואולי איזה ילד ללא רשיון נהיגה. צריך לקחת הכל בחשבון. מה שחשוב שתשמרו על עצמכם ועל האזרחים. ביי איציק

alamishmar

New member
סמנטיקה

הכל עניין של סמנטיקה = איך אומרים את זה בקשר. בעיקרון המשטרה מורשית ע"פ חוק לנהל מרדף במלוא מובן המילה והיא אחד מהגופים הבודדים במדינה שרשאי לנהל אם זה מרדף בתנועה או רגלי (משטרה צבאית לא יכולה לרדוף אחרי מישהו, הוצאה לפועל לא יכולים, לוכדי עריקים יכולים ועוד איך). נוהל משטרתי פנימי שהוכנס בשנים האחרונות עקב ריבוי התאונות בהן מעורבות ניידות הוא שמונע קיום "מרדף" וזוהי הסיבה היחידה. כאשר מדובר באירוע חריג, לצערנו בד"כ פח"ע אז איש לא טורח לקרוא לזה בשמות אחרים.

israelcops

New member
שווה ערך ל -

אסור לתפוס גנבים? אסור למנוע סיכון לציבור? אסור ל...כמדומני שזה היה שמו של אחד מחבריו של פו הדב.....!!

ידידי, מרדף = סכנה לציבור.

ולא עזרה לציבור, או ביטחון הציבור. כך שהרבה מקרים אזרחים נפגעו ונהרגו כתוצאה ממרדפים. חלאס לתת השוואה של מרדפים ללכידת גנבים או מחבלים. הרי אנחנו יודעים שמספיק שינהג בחור בלי רישיון נהיגה, בשביל שהוא ירצה להמלט, ובכך הוא יגרום לתאונות ונפגעים. מספיק באדם שהוא שתה 2 כוסות בירה, בשביל שהוא יברח. כך שזכור לי רק פעם אחת על מרדף מוצדק שנמנע ממנו אסון (המחבלים בחיפה, שניידת מתנ"א דלקה אחריהם) לא צריך להיות חכמים. לא נרוויח מזה כלום. ביטחון הציבור קודם להכל! שנשמע בשורות טובות Kיציקון

homer jay

New member
לפי מה שראיתי

עשו תעות חמורה ביותר הוציאו צוותים מחולון לכיון המרדף ז"א ראיתי כבאיות בדרך לאירוע שהן בכלל 2 ק"מ מהמרדף מה הם מנסים לעשות לנסוע על 220 שהשברולט נוסעת על 220 גם? היו צריכים להקים מחסומים לדעתי עשו זאת ותפסו אותם אחרי הכול המדינה קטנה והשוטרים גם ראו את הפרצוים של העבריינים בבירור. אין לי ספק שמרדפים זה דבר מיותר וטוב גם שאסור לירות ברכב כי אין לי ספק שהעבריינים האלו היו חמושים זה היה יכול להיות קרב יריות שהציבור היה נפגע ממנו. זה היה מרדף מיותר לחלוטין הם נראו כאילו גנבו את הרכב ולא יותר מזה הם לא רוצחים מסוכנים או אנשים המסוכנים לציבור באופן חריג מה גם שיושבי המאזדה נפצעו עקב המרדף הלא חיוני הזה במזל עוד רכב לא נפגע. יום נעים :))

מתנדב

New member
לעניות דעתי.......

אם יש חשד למחבל, אני חושב שמרדף יעזור במקרה כזה, כי זה מדובר כאן בהצלת חיים. לגבי גניבת רכב, המשטרה מעמידה מחסומים ביציאות מהעיר/מושבים.

מתנדב

New member
גם היום בשעות הערב היה מרדף.....

המשטרה ניהלה מרדף אחר רכב שנהגו ניסה לדרוס שוטרים בתל השומר המשטרה ניהלה הערב מרדף אחר מכונית אאודי, לאחר שנהג המכונית ניסה לדרוס שוטרים שסיירו באיזור תל השומר. המכונית נמלטה והמרדף הסתיים ללא תוצאות. (אטילה שומפלבי) לכתבה בYNET

ofirgaon

New member
אכן כך, שמעתי בקשר

מרדף אחרי מכוני אאודי שחורה דגם ישן פנו צפונה מגשר תל השומר.. אמרו לנו לפקוח עיניים... הם לא היו (מן הסתם) באיזור רמת אביב. טיפלנו היום ברכב נטוש שלא הצריך חבלן.. ובשואב אבק חשוד שבסוף התברר שהוא...... שואב אבק. ליל מנוחה לכולכם =)

לגבי המרדפים..

בקורס של מתנ"א נאמר שחל איסור לבצע מרדפים אלא אם כן מדובר בחיי אדם או באירוע פח"ע כפי שקרה פה במחוז צפון כאשר שני מתנדבי מתנ"א שהיו בסיור באיזור ואדי ערה הבחינו ברכב חשוד עצרו אותו לבדיקה והבחינו שמדובר בבני מיעוטים עם חזות ומבטים מאוד מחשידיםבהם. ברגע שהמתנדבים רצו להתקרב לרכב הוציא הנהג מהרכב החשוד נשק והחל לירות לעבר המתנדבים כדי להרחיקם והחל בבריחה.. המתנדבים החזירו אש והחלו לרדוף אחרי הרכב והבמקביל הודיעו למשל"ט על רכב נמלט שירה לכיוונם, הוצבו במיידית מחסומים באיזור. הנהג של הרכב הנמלט איבד שליטה והתהפף ואחד מהם נהרג, למזלם של המתנדבים שגילו תושיה ולא איבדו אשתונות ולא נכנסו להלם וכנראה שהם מנעו פיגוע ירי שיכל להתרחש ולגרום לפגיעה רבה בנפש. לכן יש מקרים חריגים לנושא של המרדפים למרות שחל איסור ויש להמנע מהם אך יש מצבים שהם ממש בלתי נמנעים!! שלכם חמודונת 27 צפון "החדשה בפורום"

israelcops

New member
בכל מקרה...

שוטר אמור להיות אקטיבי על מנת למנוע פגיעה באזרחים, הדגש הוא על אקטיבי כל פירוש אחר שווה לאותו יצור ארך אוזניים הניזון מירק כתום.....

למעלה