מרדף אחר ארוחת ערב

een ogenblik

New member
מרדף אחר ארוחת ערב

בשבוע האחרון אני מובטלת רישמית (כמעט רישמית, מבחינה רישמית אני עדין "רק" מחפשת עבודה ולא מובטלת), הווה אומר - הרבה עבודות מעבודות שונות ברחבי הבית והחצר. אתמול היה יום ראשון בו לא עשינו ממש דבר, וכאוס ניצלה זאת למשחקים עם בנות השכנים. האיש תיכנן כבר בבוקר טייק אוויי סיני.

בסביבות חמש האיש התקשר לבשר כחי סיים את כל עסוקיו באוניברסיטה ואני יכולה לבוא לפגוש אותו בסינית החביבה עלינו. באותו רגע היו בבית שלוש בנות. הסברתי לכאוב בעברית(!) שאני צריכה ללכת לקחת את אבא ושנאסוף סיני בדרך, ועליה לעבור בינתיים עם הבנות לבית השכנים. בפלמית אמרתי אך ורק את שם המסעדה (Chinese muur), אך זה הספיק לבת הגדולה לתפוס את רעיון האוכל הסיני, ומייד היא שאלה את כאוס האם מותר להן לאכול אצלנו ארוחת ערב. הסכמתי והודעתי לאיש לחכות, כי הורי הבנות עסוקים בכל מיני שיפוצונים בביתם, ואולי הם ירצו שנביא לכולם סיני.

ניידתי את שלושת הילדות לבית השכנים, שם אבי המשפחה כבר עמד להתחיל להכין אוכל. שאלתי האם להזמין את כולם לסיני. אם המשפחה נקראה ממקום השיפוצים להתייעצות. הוחלט שכן, כולנו נאכל סיני, אבל נביא זאת אליהם כדי לחסוך זמן. הם גם ניסו לאמר שאפשר להזמין סיני במקום הקבוע שלהם, אך התברר שהוא בכיכר. הסברתי שאיני קונה אוכל סיני במקום שחושב שאפשר גם לצרף לזה פריטיס. פשוט לא!

לאחר שנערכה עוד שיחת טלפון אל האיש ליידע אותו מה המנות המבוקשות, נסעתי ישירות אל החומה הסינית. הגעתי לפני האיש, אך לא יכולתי לערוך שום הזמנה. החומה סגורה עד ה-20 באוגוסט.
נפלא!
מחכים לנו עם אוכל!
האיש הגיע וטען שאפשר לנסוע למסעדה הסינית בעיר שאנו יודעים כי היא טובה. הברירה האחרת הייתה לנסוע למסעדה של ההורים של החברה הכי טובה של כאוס, אך אנו מקפידים להמנע מכך, כדי לא לגלות שזו מסעדה איומה ושאנו מחוייבים אליה בגלל קשרי הבנות. טוב, נסענו לעיר. האיש נשלח ראשון בעוד אני מנסה לשפר עמדות חניה. כשהצלחתי לשפר, ראיתי את האיש חוזר. גם המסעדה הזו סגורה.
נפלא! (כבר אמרתי?)
כבר היינו בחצי הדרך הביתה. האם לשוב על עקבותינו אל מסעדת-ההורים-של-החברה-של-כאוס, או להמשיך למסעדה בכיכר?
ובכן, במסעדה של ההורים-של-החברה-של-כאוס יש סיכוי לאוכל טוב, במסעדה השניה לא ממש.
החלטנו על מסעדת-ההורים-של-החברה-של-כאוס. מדהים, אך הם היו פתוחים. אמה של החברה שמחה לראותינו. קיבלה את ההזמנה והלכה אישית לטפל בהכנתה (לא היו הרבה מזמינים). היא ויתרה לנו על שני יורו וארבעים סנט שלא עלינו (הם יקרים מעט מהחומה הסינית), וכעסה על שאני רוצה לצאת להוציא כסף מכספומט. ביררנו מה שלום החברה וכיצד היא מעבירה את החופשה. נראה לי שבימים הקרובים ניצור קשר כדי לקחת אותה להיכנשהו, כי היא משתעממת עוד יותר מכאוס.

סוף כל סוף היינו בדרכנו הבייתה כשעצרתי את המכונית מול פתח השכנים, כדי שהאיש יוריד את כל המזון, טלפוני הצטלצל. עניתי במשפט "אנחנו מול הדלת שלכם", ומייד השיחה נותקה. האיש נכנס ישירות לחצר, בעוד אני מחנה את המכונית בחניית ביתנו, ובאותה הזדמנות מביאה את ארבעת דמויי מקלות אכילה (מין קלות אכילה מפלסטיק הנראים כמו אות M ארוכת זרועות) לארבעת הילדים (לבנות יש אח גדול). בינתיים האיש התנצל, השולחן כבר היה ערוך, כך שאפשר היה לאכול מייד.

שורה תחתונה - מסעדת-ההורים-של-החברה-של-כאוס היא מקום טוב להזמנות אוכל. כאוס, מבלי לדעת שזו מסעדת-ההורים-של-החברה-שלה שאלה אם תמיד אפשר לקבל את מנתה החביבה עליה (עוף חמוץ-מתוק) משם. היה שווה לחכות.

שורה אחרונה באמת - חזרנו הביתה שיכורים קלות משני בקבוקי יין אדום על ארבעה מבוגרים, וכבר לא ערכנו שום עבודות בית. היום יורד גשם, אז שלושת הבנות משחקות בפנים (או בפנים ביתן, או בפנים ביתינו). הווה אומר - הוריהן יכולים להמשיך בשיפוצים, ואני מחכה לאיש שישוב כדי לסיים הרכבת ארון.

עכשיו קצת בא לי סיני

אני באופן כללי לא מאוד מרוצה מרוב מקומות האוכל-סיני בסביבתי, יש מקום אחד שעכשיו גם הרחיב את התפריט שאני והבסיסט מאוד אוהבים, אבל אם הם יסגרו סביר שלא נזמין/נאכל טייקאוויי פה באיזור. יש עוד מקום אחד באיזור האחים של הבסיסט שגם שווה, אבל הם לא ממשלחים אלינו אז זה רלוונטי רק אם נמצאים בבית המשפחה.

אני מצאתי אתמול חנות אוצר מאוד קרובה, עם אוכל הודי מוכן זול ואפילו ירקות טריים וטעימים, מרכיבים טורקיים ואסייתיים למיניהם ומבחר נוח של תבלינים. בכלל לא תכננו לעצור שם ובסוף יצאנו עם שקית עמוסה דברים שאו אני או הבסיסט היינו מעוניינים לנסות את טיבם. שתי המציאות המרכזיות שיחכו לפעם הבאה: תרד מעוך ומשהו שאולי ישמש כגבינה לבנה.

een ogenblik

New member
רוב תודות

החודש, לפחות, אני מאושרת מזה. אחר כך אתחיל לדאוג, אם בכלל.

אם בכלל

אני חייבת לציין שחיפוש העבודה השנה היה אחר ומוזר משנים קודמות, אבל זה לא משהו שמשתבח עם הזמן ואני לא ממליצה אם לא חייבים.

אותו דבר לגבי דאגה, אבל זה משהו שפחות נמצא בשליטה.

MayFebruar

New member
לפחות היה שווה לחכות וגם גיליתם מסעדה

חדשה ושווה.
אני מראש מעידפה להכין בבית (אבל אני יודעת ומבינה שלא כולם ששים לבשל).

הזכרת לי שכשהיינו בטיול שלנו, מסעדות בערים בהן היינו (כולה 2) היו סגורות לקיץ, ואלו עוד היו המסעדות הכי שוות בערים.

ושתהיה לך אבטלה נעימה

een ogenblik

New member
הרעיון מקורי היה *לא לבשל*

כשפגשתי את האיש, בימים רחוקים בהם שנינו היינו סטודנטים, השאיש הסביר לי שבישול זה תראפיה והוא תמיד שמח לבשל. לפחות 15 שנים ההצהרה הזו החזיקה מעמד, ואחכ כך נתגלעו בה בקיעים. לאחר פרוץ כאוס לחיינו הבקיעים הפכו לערוצים עמוקים.
הוא עדין שמח לבשל לאורחים.
הוא יבשל לכאוס אם היא תתעקש על מנה מסויימת.
הוא יתכנן להכין ריבה בזמנו הפנוי.
אבל ככה סתם, לאחר יום עבודה, בימים חמים, בתקופה בה אנו בונים רהיטים ומנקים את החצר, הוא פשוט רוצה לנח, ולבשל זה לא לנח. אבל לשבת עם חברים/שכנים ליד שולחן עמוס מאכלים ולקשקש, זה מאוד לנח, וקשה להשיג זאת אם לא להם ולא לו יש כחות לבשל.

MayFebruar

New member
אני מבינה

אני לא מבקרת את זה שלקחתם טייק אווי, רק אומרת שאני הייתי מעדיפה כבר להכין בבית מאשר לנסוע ממקום למקום (אבל אתם לא ידעתם שיהיה סגור, לא אשמתכם).
ואני בהחלט מבינה את זה שלא רוצים לבשל מדי פעם או בכלל, בטח ובטח כשחם מאוד.
העיקר שנהניתם מהאוכל

ואתם בונים רהיטים מאפס (מקרשים מסמרים וכד')? או שאולו רהיטים להרכבה כמו מאיקיאה?
לאחרונה יש לי חשק גדול לבנות רהיטים מאפס, אבל אין לנו מקום לעשות זאת וכרגע אנחנו לא צריכים רהיטים נוספים. בקיצור, אני מקנאה.

een ogenblik

New member
להזכירך

עד לפני שבוע וחצי עדין עבדתי בעבודה שדרשה ממני להיות מחוץ לבית בסביבות 12 שעות,
האיש עדין עובד,
יש לנו ילדה בת שבע ורבע שנמצאית כעת בחופשה.
לפיכך - לא, אנחנו לא בונים רהיטים מאפס. אנחנו רוצים להשתמש ברהיטים שלנו, ולא סביר להניח שהם יהיו שימושיים אם אנו נתכנן אותם/ניצור את חלקיהם/נבנה אותם בעצמנו.

אני יודעת שלא התכוונת, אבל אני חייבת - תודה שאינך מאשימה אותנו, באמת, ירדה לי אבן מהלב. כלכך חששתי שתאשימי אותנו ברצינות.
(כאשר בבית מחכים ארבעה ילדים רעבים, לא חוזרים הביתה ומתחילים לבשל מאפס במקרים כאלו. לא משנה כמה זמן זה לקח, זה לקח פחות זמן בצורה מהותית מחזרה הביתה והתחלת בישול מאפס.)

למעלה