מרדכי מערער לעליון

טל קר

New member
זה שני מקרים שונים לגמרי. אם הוא

היה בועט לה בחזה, והיה אדם זר לה, זה בערך אותו דבר. גבר שאוחז בשדי אישה בעוצמה בניגוד לרצונה זה לא מאותו מניע כמו אישה שבועטת בכוונה להזיק באשכיו של גבר. גבר שאוחז בשדי אישה בעוצמה זה כמו גבר שיתקרב אליך ויאחוז בישבנך, אשכיך או איבר מינך בעוצמה. הראשון זה תקיפה מינית, השני תקיפה.

Boojie

New member
למרבה ההפתעה, אני מסכימה אתך.

לא על הקישור להטרדה מינית (אלו לא עבירות קשורות), אבל כן על הצורך לשפוט נשים וגברים באופן שווה. זה לא צריך לשנות כאן אם זו אשה או זה גבר - אדם שמתפרע בצורה כזו צריך לשלם על מעשיו. אשה שפעלה בצורה אלימה שכזו צריכה להישפט ולהיענש על אלימותה כמו כל גבר שהיה עושה דבר כזה. מה שאני מתארת לעצמי, זה שהשתיקו את זה וסגרו את זה בפנים, כי היא עורכת דין, לא כי היא אשה (משמר בתי המשפט לא מטפל בעדינות בכל אשה שהיא שמתפרעת). אגב, שוחחתי עם בנזוגי (שהיה בעבר במשמר בתי המשפט) על ההבדלים בבדיקות בטחוניות בכניסה לקניונים, והוא אמר שדווקא במשמר בתי המשפט מקפידים לבדוק נשים שנכנסות לבתי המשפט, כי מסתבר שהיו הרבה מקרים של תקיפות אלימות מצד נשים עם הקראת פסק/גזר הדין של קרובי משפחה שלהן (הוא כינה את זה "התנהגות היסטרית של נשים", מושג שגרר אחריו, כמובן, דיון של עוד חצי שעה על "למה אצל נשים זה התנהגות היסטרית ואצל גברים זה התנהגות אלימה"). בנוסף לזה, כששוחחנו על הסוגייה הזו, הוא ציין שבאמת יש סטטוס קוו שארגוני הטרור לא משתמשים בנשים להעברת נשק ולמעשי טרור, כי הם לא מעוניינים שיוגברו החיפושים על נשים פלסטיניות (צניעות וכאלה). מצד שני, היו מבוקשים שנעו ממקום למקום כשהם מחופשים לנשים.

טל קר

New member
זה כלל לא מפתיע, גם אני מסכימה

עם הרעיון "לשפוט נשים וגברים באופן שווה. זה לא צריך לשנות כאן אם זו אשה או זה גבר - אדם שמתפרע בצורה כזו צריך לשלם על מעשיו. אשה שפעלה בצורה אלימה שכזו צריכה להישפט ולהיענש על אלימותה כמו כל גבר שהיה עושה דבר כזה" אבל ממש לא מסכימה עם עצם ההשוואה של אחיזה בשדיים שהיא תקיפה מינית לבעיטה באשכים שאיננה תקיפה מינית, אלא תקיפה.

למעלה