מרגש

ronentat

New member
אורח פורח

כל הורה, לפי אמונותיו, היכרותו עם ילדו, כוחו הנפשי ועוד פרמטרים אישיים ביותר מציב לפניו מטרות ושאיפות שונות. ומי שהגיב כאן מצא את הצורך לחלוק עם משתתפי הפורום את שאיפותיו אלו. הן שלו, ואך ורק שלו. אין עליהן ויכוח. אתה לעומת זאת לא נוקט באמונה אישית לגבי עצמך אלא מוצא לנכון להצהיר הצהרות גורפות הכוללות את כל הספקטרום האוטיסטי. מה זו השטות הזו "הלקות האוטיסטית "בגדול" ניתנת לריפוי חלקי או מוחלט." מה זה "ריפוי חלקי"? עם עבודה נכונה כל אוטיסט/PDD יתקדם יותר מבלעדיה. לזה אתה קורא ריפוי חלקי? מה זה "ריפוי מוחלט"? האם כוונתך היא הכחדה טוטאלית של כל תסמיני בעיות התקשורת, הבעיות הרגשיות, היכולת "לקרוא" את הסביבה בצורה "נורמלית"? האם אתה סבור ש"בגדול" כל ילד אוטיסט יכול להגיע לכך? לכן ידידי האורח, לדעתי דבריך הם על סף השרלטנות. יש בהם בכדי לבלבל את מי שאינו מבולבל מספיק, ובעצם אין בהם כלום.

shirkoosh

New member
מרגש

את הקטע שנמצא בקישור הבא כתבה אם לילד עם תסמונת דאון. הוא מתאר באופן כל כך נכון ומאוד נוגע ללב מה משמעות הורות לילד שונה. הקריאו לנו זאת בפגישת הורים הערב והוא ריגש אותי מאוד. לכן אני רוצה לחלוק אותו איתכם.

קטע מרגש באמת

מאוד התחברתי לקטע הפיוטי הזה. זה כל כך נכון לגבי ההשוואה לשינוי בתכנית והחלום שנגוז שחווינו, אך מצד שני כל כך הרבה אפשרויות נפרשות בפנינו ללמידה. היום אנחנו הולנדים... תודה

אני מרגישה במקום אחר

מעולם לא חשתי שחלומי נגוז, מעולם לא חלמתי להגיע ל''איטליה''. רציתי ילד בריא, כן, אבל האושר שהילד הזה מביא לחיי שווה לאושר שמביא ילד רגיל. כן יש דאגות כן יש מאצמצים וכן אנחנו מנסים בכל כוחנו לצאת מהספקטרום אבל בבסיסו של דבר יש ילד מדהים, חיוך של ילד שהוא פשוט כל מה שיכולתי ליחל לעצמי! (אני מתיחסת לאישיות של ילד לא לבעיה שלו). יש לו קושי אולי אפילו נכות אבל זה זה לא הופך אותו למקום שלא תכננתי להגיע אליו ואני נשארת בו בעל כורחי (כן הייתי צריכה ללמוד שפה חדשה אבל...). יש כאן נקודה שאולי אני לא מסבירה אותה טוב שמפריעה לי - ההנחה שהילד שקבלתי לא עונה לצפיות שלי כהורה. לא יודעת אם תסכימו איתי אבל אני חושבת שכהורים לילד עם צרכים אנחנו מקבלים יותר - כל חיוך, כל חיבוק ננצרים כי אנחנו יודעים שהילד שלנו היה צריך לעבור משוכה כדי לתת לנו אותם. ענת ענת

razgalili

New member
לי יש את מלוא הכוונה לבקר באיטליה

יחד עם יותם. אני מכבד את מי שכתב את הקטע, ואת האנשים שהקטע הזה נוגע ללבם. אבל אני בשום פנים ואופן לא מוכן לוותר על הסכוי להגיע לאיטליה.

shirkoosh

New member
אני מאמינה שגם אנחנו נגיע לאיטליה

רז, הקטע הזה נגע לליבי מאוד, אך עם זאת אני מסכימה איתך לגמרי. הגענו למקום שונה מזה שאליו תכננו להגיע, ואני מאמינה שנגיע בסופו של דבר לאיטליה.

קלרה44

New member
בני לומד בתיכון פרטי קטן.בתוכנית

לימודים שלו לומדים בקבוצות 3-5 תלמידים וההורים חייבים לעבור סדנת הורים של 12 מפגשים.הוא אספרגר יחיד שם.יש שם גם ילדים היפראקטיביים,דיסלקטיים,ילדים עם בעיות רגשיות,ילדים עם פגיעות ראש אחרי תאונות ולקויי למידה שונים.המשותף בין כולם אינטלגנציה גבוהה וכולם לא הסתדרו בתיכון רגיל. הדבר הראשון שמנחת הסדנא הקריאה לנו זה היה הסיפור עם איטליה והולנד. כל ההורים מצפים כשנולד הילד שהמטוס בדרך לאיטליה.רוב ההורים באמת מגיעים לאיטליה ללא מאמץ ויש גם כאלה שלא מעריכים את זה מספיק.כולנו(הורים ותלמידים) הגענו לבית הספר הזה כי כולנו בהולנד.והמטרה של כולנו היא להגיע לאיטליה..

מוקדש לאימהות הנלחמות עבור איטליה

היע אלי במייל ושמרתי אותו... ביום שאלוהים ברא את האשה הופיע מלאך ושאל: מדוע אתה משקיע כל כך הרבה זמן ביצירה זו? ואלוהים אמר: האם ראית את המפרט שתכננתי לה? היא מורכבת מיותר ממאתיים חלקים בעלי יכולת לתפקד על דיאט קוקה קולה וקמצוץ מזון בלבד, בעלת זרוע שיכולה להחזיק ארבעה ילדים בו זמנית ובעלת נשיקה שיכולה לרפא מברך חבולה ועד לב שבור, ואת כל מה שהיא עושה, תוכל לבצע בשתי ידיים בלבד. המלאך נדהם מהתשובה. רק שתי ידיים? בחיים לא! וזה רק הסטנדרט הרגיל? זה יותר מדי עבודה בשביל יום אחד! חכה למחר כדי לסיים! לא, אני לא, אמר אלוהים. אני קרוב לסיום היצירה הזו, שקרובה כל כך ללבי. כבר עכשיו, עוד לפני שהיא גמורה, היא מרפאה את עצמה כשהיא חולה, ויכולה לעבוד 18 שעות ביממה. המלאך התקרב ונגע באשה: אבל עשית אותה כל כך רכה. היא רכה, הסכים אלוהים, אבל גם קשוחה. אין לך מושג מה היא מסוגלת לבצע ומול אילו קשיים היא יכולה להתמודד. האם תה! יה מסוגלת לחשוב? שאל המלאך. לא רק שתוכל לחשוב, אמר אלוהים, היא תוכל אף לחשוב בהגיון, ולהתווכח. המלאך נגע בלחי האשה. אופס, יש פה דפקט, אמרתי לך שאתה מנסה להכניס יותר מדי בדגם הזה. זה לא דפקט, אמר אלוהים, זו דמעה. בשביל מה דמעה, שאל המלאך ואלוהים אמר, הדמעה היא דרכה להביע שמחה, צער, כאב, אכזבה, אהבה, בדידות. המלאך התרשם. חשבת על כל דבר! אשה היא דבר מדהים באמת! אכן כך! יש נשים בכל הגדלים, בכל הצבעים ובכל הגזרות אבל לכולן אותן תכונות: לנשים יש כח ועוצמה אינסופיים, הן סובלות קשיים אבל מסוגלות לחוש אהבה ואושר. הן מחייכות כשהן רוצות לצרוח. הן שרות כשהן רוצות לבכות, הן צוחקות כשהן עצבניות, הן נלחמות עבור דבר שהן מאמינות בו. הן מתקוממות כנגד חוסר צדק. הן לא מקבלות "לא" כתשובה, כשהן מאמינות שיש פתרון טוב יותר. הן אוהבות אהבה שאינה תלויה בדבר. הן בוכות כשהילדים שלהן מצליחים ומעודדות חברים בכשלון. הן מוצאות חוזק גם כאשר נראה להן שהן מתפרקות. הן יודעות שחיבוק ונשיקה מרפאים הכל. לב של אשה הוא מה שממשיך להניע את העולם. ובכל מקרה, אם באשה אכן יש פגם, זאת העובדה שהיא שוכחת כמה שהיא שווה. ואם נמשיך ונאמין ונעבוד- עוד נעשה חיים באיטליה....
תלמה.

dorit11111

New member
והנה עוד אחד

נלקח מהפורום של משפחות אנשים עם פיגור: האם חשבתם פעם כיצד נבחרות אמהות לילדים נכים? משום מה אני מדמיינת את אלוקים מרחף מעל השמיים\\הוא משקיף ומצווה על מלאכיו לרשום בספר ענק, גולד רות - בן המלאך השומר: גבריאל ברגר לאה - בת, המלאך השמור: מיכאל ולבסוף הוא מוסר שם למלאך ומחייך " לה תן ילד נכה" המלאך מסתקרן "מדוע דווקא לה אלוקים? היא כל כך מאושרת." "אדרבה" מחייך אלוקים. "וכי יכולתי לתת ילד נכה לאישה שאיננה יודעת לצחוק? הרי זו אכזריות" היש לה סבלנות? שואל המלאך. "איני רוצה שתהיה סבלנית מדי, אחרת תטבע בים של רחמים עצמיים וייאוש, לאחר שהזעזוע והתרעומת יעברו, היא תסתדר התבוננתי בה היום, יש לה תחושה של עצמיות ועצמאות הנדירות כל כך ודרושות כל כך לאם. עליך להבין, הילד שאתן לה יהיה בעל עולם משלו, עליה לגרום שיהיה בתוך עולמה, וזה לא יהיה קל. האישה הזו מושלמת יש בה מידת האנוכיות הנכונה". המלאך משתהה "אנוכיות? האם זו מעלה!. אלוקים מהנהן בראשו, "אם היא לא תוכל להתנתק מדי פעם בפעם מן הילד, היא לא תחזיק מעמד. כן, הנה האישה שאברכיה בילד לא מושלם. היא עדיין אינה תופסת זאת, אבל היא ראויה לקנאה. היא לעולם לא תראה הגיית מילה כמשהו מובן מאליו. היא לעולם לא תחשוב שצעד הוא דבר רגיל. כשילדה יאמר "אימא" בפעם הראשונה היא תהיה עדה לנס והיא תדע זאת. כשהיא תתאר עץ או שקיעת שמש לילדה העיוור, היא תראה אותם כפי שמעט מאוד אנשים רואים את מעשי ידיי. אני ארשה לה לראות בבהירות דברים שאני רואה: אכזריות, דעות קדומות - וארשה לה להתעלות מעליהם. היא לעולם לא תהיה לבדה, אני אהיה לצידה בכל רגע של כל יום בחייה, מפני שהיא עושה את מלאכתי ממש כאילו הייתה עומדת כאן לצידי". "ומה בדבר המלאך השומר עליה!" שאל המלאך וקולמוסו קופא באויר. אלוקים חייך "די לה בראי"

אר2 האחת

New member
פרטים על התיכון

קלרה שלום, האם תוכלי לתת לנו קצת יותר פרטים על התיכון בו לומד בנך? היכן הוא נמצא? מי מממן? וכו'

קלרה44

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo39.gif../images/Emo24.gif

המסר אכן לא הגיע.תודה על התגובה.

למעלה