מרגיש תקוע

מרגיש תקוע

כבר תקופה של כמה חודשים שאני מרגיש ככה. גם זוגיות שהסתיימה בכאב גדול, גם פיטורים מעבודה וחוסר יכולת למצוא משהו חדש מה שביא למצב מצב כספי לא קל, לא מצליח למכור את הרכב. אני מרגיש שהכל נופל עלי ואני לא יודע איך לצאת מזה, אני מפחד ליפול עוד יותר עמוק.
חשבתי על שינויי טוטאלי של מעבר איזור מגורים ואפילו על שיוני פאוזה, כלומר לעזוב את המיקצוע וללכת ללמוד משהו אחר.
יש בי פחד וחשש שלא נותן לי להתקדם ואני לא יודע איך להתגבר עליו.
 

Aviva Rosen

New member
תקיעות

ואולי הנושא כרגע הוא יותר חששות? ייתכן שקודם כדאי להרגיע את החששות, להבין מה הם בעצם? ממה החשש? ככל שמכירים את הפחד כך קל יותר לעמוד מולו. פחד ערטילאי הרבה יותר מאיים מהפחד שאנחנו יודעים בדיוק מהו.
אני מציעה לך להשתמש בטכניקה שאני עובדת איתה: לכתוב את הפחד. אם הוא אדם או חיה, מהו? מה יש בו שמפחיד כל כך? אתה מוזמן להסתכל באתר שלי, aviva-coach.co.il
תחת כתיבה אימונית. יש שם הנחיות ספציפיות.
שיהיה לך בהצלחה.
אביבה
 
הכול קורה לטובה

היי

מכיר את ההרגשה ככה שמבין טוב מאוד מה אתה עובר.
מניסיון ממליץ בחום לנשום עמוק ולקחת דף ועט ולרשום כול מה שעולה לך לראש.
התשובות להצלחה כבר יופיעו על הנייר


בהצלחה וחג שמח שיהיה לך .
 

דיוידל

New member
מחשבות על שינוי

שלום לך,
זה באמת מתסכל כשמרגישים תקועים ושיש הרגשה שלא מצליחים למצוא את מקומך. יש אפשרות להסתכל על התקופה הזו כסימן, כאיתות, בצורך לשינוי. יחד עם זאת אתה מביע חששות ופחדים מהשינוי.
האם יש לך כיוון מסוים עליו חשבת? אם תתכוונן לשינוי בתחום ספציפי תראה איך זה מתאים לך ומה יכול לעזור לך לממש את השינוי.
בהצלחה,
דיויד
 

תמיר1671

New member
שלום לך

התקיעות שהגעת אליה דורשת עצירה והתבוננות על מקורה וסיבת השורש של התקיעות ולמה התחילה
בגלל שהיא מתקיימת כבר בכמה תחומי חיים שלך ..

שינוי טוטלי של מעבר איזור מגורים לעזוב את המיקצוע וללכת ללמוד משהו אחר לא יפתור לך את התקיעות אלא רק אולי אפילו יחמיר..לפני שינוי בתחום המקצועי שלך כדאי לבדוק אם הוא מתאים לך אבל אולי אצתה צריך לעשות שם כמה שינויים מהותיים
ואולי לא?

אני מציע לך לעצור לרגע,לנשום ולהבין שזה חלק מהדרך שלך בחיים-יש לך שיעור שאתה צריך לעבור כדי לצאת מהתקיעות

אם אתה מסוגל לבד להבין את סיבת השורש של התקיעות ולשחררה זה נפלא ואם לא כנראה שזה בלא מודע ואז אני מציע לך להתחיל תהליך אימון אישי מתאים עם מי שתמצא לנכון , שיעזור לך לצאת מהתקיעות -לשחרר פחדים וחששות, להתחזק, להתחבר ליכולות האמיתיות שלך ,להתמקד- לשחרר את הכאב של הזוגיות שהסתיימה ולהכין אותך למציאת זוגיות מתאימה ובריאה וגם בנושא המשך הקריירה שלך

זה אפשרי!

בהצלחה
תמיר
 
לצאת מתקיעות לשינוי והתפתחות

שלום,

תודה ששיתפת אותנו, לפעמים גם כדי לשאול ולהתייעץ צריך אנרגיות. לעתים כאשר אנו במצב לא טוב הכל נראה בעייתי ומאיים, ולא תמיד צריך להחליט מיד. וזה לא פשוט, קודם חשוב לברר מה נותן לך את ההרגשה שאתה תקוע וחסר אונים ? והאם אתה באמת תקוע ? אולי יש פרשנות אחרת ?

חשוב שתדע שאתה לא לבד, מחקרים מלמדים שאנשים רבים חיים בתחושת פחד וחוסר בטחון בלי לקבל כלים איך לצאת מתחושת התקיעות. החיים אכן מציבים בפנינו בעיות ודילמות שנותנות לנו את ההרגשה שאין מוצא. לעתים משהו בנו נתקע ואנחנו לא מקדמים את עצמנו ולעתים משהו קורה שלא תמיד תלוי בנו נתקע.

רובין שארמה אומר: " המקום שבו נמצאים הפחדים הגדולים ביותר שלך, הוא גם המקום שבו נמצאת יכולת הצמיחה הגדולה ביותר שלך." הרשה לי להציע לך לנסות לוותר על הגדרת מצבך כ"מרגיש תקוע" ולהחליפה במחשבה ובאמונה "אמצא פתרונות למצבי, עליי לבדוק ולהחליט את הדרך בה אפעל" (המחשבות והמילים שלנו משפיעים על הרגשות וההתנהגות שלנו ויוצרים את התוצאות של חיינו). מה דעתך ?

בשלב הבא, אני מזמינה אותך לשאול את עצמך הרבה שאלות ולהתמקד ב"דיאלוג" עם עולמך הפנימי. חשוב על הפעולות שיכולות לקדם אותך, ותשאל "מה טוב לי כרגע ? אילו דברים מעניינים אותי ואני רוצה לעשותם ? מה בשבילי הוא פחד ? מתי אני מצליח להרגיש שאני לא מפחד ? ומה גורם לכך ? מה מביא אותי לבטחון עצמי ? מה מביא אותי להצלחה ? מהי העבודה האופטימלית עבורי ? אני מאמינה שעבודה על הבטחון העצמי שלך תאפשר לך לצאת מהרגשת התקיעות, זה תהליך שלוקח זמן ולעתים גם עזרה, אך מאוד אפשרי
. וכמו שהציעו חבריי לפורום, כדאי הכל לרשום.
ובשלב לאחר מכן, המטרה שתהיה ממוקד במטרותיך ותכין תכנית מפורטת אשר בה תגדיר לפרטים קטנים את יעדיך, כולל לוח זמנים.

כלומר, אתה לא צריך לשנות כיוון מחר בבוקר, כדי לעשות שינוי בחייך ולהתקדם להיכן שאתה רוצה בתחום הקריירה ובתחום הזוגי ובכל תחומי חייך, אתה צריך לעבור תהליך בו תברר את החסמים המעכבים ודפוסי ההתמודדות שלך ומהם העוצמות, החוזקות ואסטרטגיות הצלחה שלך. בד"כ קשה לעשות תהליך כזה לבד ומאמן יכול ללוות אותך במסע האישי המיוחד הזה ללימוד כיוונים חדשים.
לגבי תחום העבודה למשל, כדאי גם לבדוק האם קו"ח מנוסחים כנדרש ואולי יש צורך לשדרגן כך שתוכל לשווק את עצמך בצורה האופטימלית ביותר. במידה ומזמינים אותך לריאיון אך אינך מתקבל לעבודה, חשוב מאוד לבחון את הדרך בה אתה מביא את עצמך בריאיון, יש אפשרויות שונות לכך שאינך מצליח לעבור בהן ולכולן יש פתרון ומתן מענה הולם (אתה מוזמן לפנות אליי במייל ואוכל להרחיב).

לסיכום, מתקיעות אפשר לצאת ! נדרשת לכך עבודה ותצטרך להתמיד ולחפש דרכים המתאימות לך.
מקווה שנתתי לך עוד זוויות מחשבה, אתה מוזמן להמשיך לפנות אלינו,
מאחלת לך ימים של אופטימיות והרבה הצלחה

שבת שלום
 

motti4me

New member
פחד מפני הלא נודע?

תקיעות?
אני שומע שיש לך סיום של כמה דברים במקביל
נכון - זה לא פשוט שהכל נופל עליך באותו זמן
במיוחד זוגיות שיש בה הרבה רגש שלא ממומש
אבל אפשר לקחת את זה לכיוון של התחלה חדשה
זוגיות, עבודה, רכב חדש
האמת שבמצבים כאלה הפחד מפני מה שלא ידוע לנו הוא שמשתק אותנו
תנסה לחשוב מה הכי גרוע שיכול לקרות לך?
ותראה אם זה בלתי ניתן להתמודדות...
ברוב המקרים תגלה ששום דבר לא "סוף העולם"...
:)

בהצלחה
 
מהניסיון האישי שלי

אני כן יכול להגיד לך שיש תקופות כאלה, וגם תקופות כאלה צריך לאמץ בחום ולקבל, כי בזכות התקופות האלה אפשר לצמוח מחדש.
אבל לפעמים צריך לעשות בשביל לצמוח ולקבל מזל בחיים.
אני יכול לתת כמה טיפים שאולי יעזרו לך:
בעניין זוגיות, נכון שזה כואב, ואני יכול להבין, אבל השאלה היא מה אתה עושה בשביל להתמודד עם הכאב? תצא יותר, תהיה בחברת חברים, משפחה וכו'.
בעניין הרכב, זה משהו אצל כולם. לפעמים יש מזל ולפעמים לא. לפי דעתי תפרסם כמה שיותר, ואולי זה יכול לעזור לך, אבל לפני שבוע קראתי באתר גלובוס שחברת ליסינג אלבר, יצאה בצעד חדש שקונה מכוניות משומשות. אז אתה יכול ללכת לשם ולברר את העניין והם יקנו ממך את הרכב (תברר על זה יותר פרטים).
בעניין לעשות שינוי בכל תחום - זה טבעי לפחד, וזה טבעי לחשוש, אבל ברגע שתעשה צעד אחד, הכל יזרום לך.
 
"התרופה" לתקיעות- עידוד מוטיבציה ודרייב

כשיש מוטיבציה ,יש תנועה לכיוון המטרה. לשם רצית להגיע נכון? למטרה....
יש המון דרכים לפיתוח מוטיבציה. חלקן עובדות,חלקן לא וכמובן שזהו עניין סוביקטיבי.
אני חושב שללא ליווי/תמיכה מקצועית מכל סוג,קשה לעשות שינוי משמעותי בתפיסה ובהתנהגות כי אלו מקובעים עמוק מידי אצל כולנו וכדי לפרוץ למרחבים חדשים,דרוש אומץ,המון עידוד ומישהו שנושף מאחור ומאפשר ביטחון ב"מגרש החדש"
אני יכול להמליץ לך על אימון בשיטת דרייב שמתמקדת בעיקר בעידוד מוטיבציה: לצאת למגרש ולהיות בעשייה קבועה שמטבעה מעוררת ומעודדת.
השיטה ייחודית והוכחה כמובילה לפריצת דרך משמעותית באיכות חייהם ובסביבתם של בוגרי התכנית.
השיטה גם מועברת באימון קבוצתי כך שלמעשה כל משתתפי התוכנית/הכשרה עוברים תהליך אימוני ממוקד ומעורר השראה, תעוזה ועשייה חסרת תקדים!
בכ"א ,אני מאלו שמאמינים שלאחר כל ירידה מצפה עליה והתרוממות. כנראה שכדי להגשים את עצמך,לעשות שינוי משמעותי ,אתה חייב קצת"להתרסק",קצת ללכת לאיבוד... אחרת איזו סיבה תהיה לך להעיז ולעשות שינוי משמעותי?
 
למעלה