לצאת מתקיעות לשינוי והתפתחות
שלום,
תודה ששיתפת אותנו, לפעמים גם כדי לשאול ולהתייעץ צריך אנרגיות. לעתים כאשר אנו במצב לא טוב הכל נראה בעייתי ומאיים, ולא תמיד צריך להחליט מיד. וזה לא פשוט, קודם חשוב לברר מה נותן לך את ההרגשה שאתה תקוע וחסר אונים ? והאם אתה באמת תקוע ? אולי יש פרשנות אחרת ?
חשוב שתדע שאתה לא לבד, מחקרים מלמדים שאנשים רבים חיים בתחושת פחד וחוסר בטחון בלי לקבל כלים איך לצאת מתחושת התקיעות. החיים אכן מציבים בפנינו בעיות ודילמות שנותנות לנו את ההרגשה שאין מוצא. לעתים משהו בנו נתקע ואנחנו לא מקדמים את עצמנו ולעתים משהו קורה שלא תמיד תלוי בנו נתקע.
רובין שארמה אומר:
" המקום שבו נמצאים הפחדים הגדולים ביותר שלך, הוא גם המקום שבו נמצאת יכולת הצמיחה הגדולה ביותר שלך." הרשה לי להציע לך לנסות לוותר על הגדרת מצבך כ"מרגיש תקוע" ולהחליפה במחשבה ובאמונה
"אמצא פתרונות למצבי, עליי לבדוק ולהחליט את הדרך בה אפעל" (המחשבות והמילים שלנו משפיעים על הרגשות וההתנהגות שלנו ויוצרים את התוצאות של חיינו). מה דעתך ?
בשלב הבא, אני מזמינה אותך לשאול את עצמך הרבה שאלות ולהתמקד ב"דיאלוג" עם עולמך הפנימי. חשוב על הפעולות שיכולות לקדם אותך, ותשאל "מה טוב לי כרגע ? אילו דברים מעניינים אותי ואני רוצה לעשותם ? מה בשבילי הוא פחד ? מתי אני מצליח להרגיש שאני לא מפחד ? ומה גורם לכך ? מה מביא אותי לבטחון עצמי ? מה מביא אותי להצלחה ? מהי העבודה האופטימלית עבורי ? אני מאמינה שעבודה על הבטחון העצמי שלך תאפשר לך לצאת מהרגשת התקיעות, זה תהליך שלוקח זמן ולעתים גם עזרה, אך מאוד אפשרי
. וכמו שהציעו חבריי לפורום, כדאי הכל לרשום.
ובשלב לאחר מכן, המטרה שתהיה ממוקד במטרותיך ותכין תכנית מפורטת אשר בה תגדיר לפרטים קטנים את יעדיך, כולל לוח זמנים.
כלומר, אתה לא צריך לשנות כיוון מחר בבוקר, כדי לעשות שינוי בחייך ולהתקדם להיכן שאתה רוצה בתחום הקריירה ובתחום הזוגי ובכל תחומי חייך, אתה צריך לעבור תהליך בו תברר את החסמים המעכבים ודפוסי ההתמודדות שלך ומהם העוצמות, החוזקות ואסטרטגיות הצלחה שלך. בד"כ קשה לעשות תהליך כזה לבד ומאמן יכול ללוות אותך במסע האישי המיוחד הזה ללימוד כיוונים חדשים.
לגבי תחום העבודה למשל, כדאי גם לבדוק האם קו"ח מנוסחים כנדרש ואולי יש צורך לשדרגן כך שתוכל לשווק את עצמך בצורה האופטימלית ביותר. במידה ומזמינים אותך לריאיון אך אינך מתקבל לעבודה, חשוב מאוד לבחון את הדרך בה אתה מביא את עצמך בריאיון, יש אפשרויות שונות לכך שאינך מצליח לעבור בהן ולכולן יש פתרון ומתן מענה הולם (אתה מוזמן לפנות אליי במייל ואוכל להרחיב).
לסיכום, מתקיעות אפשר לצאת ! נדרשת לכך עבודה ותצטרך להתמיד ולחפש דרכים המתאימות לך.
מקווה שנתתי לך עוד זוויות מחשבה, אתה מוזמן להמשיך לפנות אלינו,
מאחלת לך ימים של אופטימיות והרבה הצלחה
שבת שלום