מרגיש מתוסכל

מרגיש מתוסכל

היי, כיום אני בן 20, משלים את הבגרות במתמטיקה ל4 יח''ל מה שמציק לי זה שאף פעם לא עבדתי בשום דבר. בתיכון לא עבדתי כי הייתי חייב להתרכז בלימודים, איך שסיימתי תיכון התחלתי לעשות שירות לאומי ואיך שהשתחררתי נרשמתי לקורס להשלמת הבגרות במתמטיקה שלוקח שנה. וכשאני אסיים עם זה אני אעשה פסיכומטרי שגם במהלכו אני לא אוכל לעבוד, ואז כשאני אסיים עם זה אני אירשם ללימודים לתואר ראשון שימשכו עוד 3 שנים בלי לעבוד. בקיצור, אני פשוט לא עובד בגלל שכל הזמן אני עושה משהו אחר (בדר''כ לימודים). אני לא מצליח למצוא עבודה במשמרות שאני אוכל לשלב בה לימודים, כל מקום עבודה רוצה 8 שעות וזה בעיה בשבילי כי הלימודים יפגעו. בקיצור, כמו שאני רואה את זה, אני לא הולך לקבל משכורת עד אחרי שאני אסיים תואר ראשון. זה כל כך מבאס :(

רעוּת

New member
תמיד יש עבודה שאפשר לשלב עם זה,

זה גם עניין של גישה. לא יודעת, אני לא יכולה "רק ללמוד" כל הזמן, אני צריכה שיהיה לי משהו מעבר, עוד איזה מסגרת שתעסיק אותי. עבדתי כשעשיתי פסיכומטרי ועבדתי ועשיתי פרח בשנה א' של הלימודים ועכשיו אני גם עובדת ולא בעבודה עם משמרות (למרות שיש הרבה סטודנטים שעושים את זה ויש משמרות שכן מתאימות לסטונדטים, והרבה פחות מ-8 שעות. וגם עם 8 שעות אפשר להסתדר לפעמים. לא כל הסטודנטים לומדים 5 ימים בשבוע). בכל מקרה, זה גם עניין של אם אתה יכול להרשות לעצמך או לא. אם היית חייב לממן שכ"ל ושכ"ד לבד, או משהו כזה, לא היתה לך ברירה. אם יש לך ברירה אז אשריך, או משהו כזה (למרות שגם אם היתה לי ברירה אני חושבת שעדיין הייתי עובדת במשהו, כי כמו שאמרתי אני צריכה משהו נוסף, זה עניין של אופי/ היפראקטיביות).

Lir האחת

New member
יש אפשרות

לשלב עבודה עם לימודי תואר. עבודות עם משמרות, בחצי משרה. כמובן שהמשכורות לרוב לא גבוהות יחסית לזמן שמשקיעים. אם אתה לא יכול להרשות לעצמך כלכלית, מה עם האפשרות של לקחת שנה שנתיים הפסקה? לחסוך לעצמך קצת כסף? אתה בסך הכל בן 20, לא חייב לרוץ ישר ללימודים אקדמאיים

Musi© Gi®l

New member
אני רוצה להבין אתה משלים מתמטיקה ל 4 יחידות

זה לוקח שנה ואתה לא עובד כל השנה הזאת? לא מבינה איך ההורים שלך לא מעיפים אותך מהבית

השעות הן הבעיה

אני לומד בימים ראשון, שני, רביעי וחמישי מ12:30 עד 16:00, 4 שעות. הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא עבודה שתתאים לעשות האלה. זו בעיה, כל מקום שעובדים בו משמרות רוצה שאני אעבוד דווקא בשעות האלה.

elena20

New member
אתה סתם מחפש סיבות לא לעבוד.

אתה כולה בן 20, לך תמלצר. השעות שם הרבה יותר גמישות. אם זה באמת היה בלתי אפשרי, אז כל הסטודנטים לא היו עובדים. עובדה היא שרוב הסטודנטים כן עובדים, גם אלה שלומדים 4,5 ימים בשבוע.

Musi© Gi®l

New member
גם לא כל עבודות כאלה דורשניות.. ולא חייבים

לעבוד במשרה מסודרת מ8 ועד 17:30.. יש כל כך הרבה עבודות של משמרות גמישות, או של שעות גמישות או של פעמיים בשבוע (אז מה אם זה בסקרים) ואם ממש רוצים קצת כסף/דמי כיס, אין מצב שאי אפשר. כשאני למדתי 5 ימים בשבוע, עבדתי פעם אחת בשבוע, ואני מכאלה שיותר כמוך מאשר מכאלה שמסוגלים ללמוד 5 ימים, לעבוד 5 ימים ולישון 5 דקות בלילה. אגב- יש גם סטודנטים שלא עובדים.. לפעמים יש סמסטרים קשים או סתם תקופות לחוצות.. אבל לא לעבוד כל התואר? גם לא בחופשים? וחוץ מזה- עד שתהיה סטודנט יש עוד זמן- ובינתיים אתה כולה עושה קורס מעפן של 4 יחידות ולא עובד, שזה הרבה יותר ביזיוני מאשר להיות סטודנט שלא עובד. אני מכירה גם מלא אנשים שלמדו לפסיכומטרי ועבדו... אם אתה רוצה למצוא את עצמך בגיל 24 מבקש מאמאבא כסף לאוטובוס/כריך/קולנוע- תתבייש פשוט

למעלה