מרגיש מתוסכל מחמתי

golf77

New member
מרגיש מתוסכל מחמתי

יש לנו 4 ילדים : 6,4,2.5 ותינוק בן חודשיים הקשר של חמתי ואשתי הוא חזק במיוחד כמו שתי חברות חמתי מרבה להיות אצלנו שבת וביוםיום בתנו הגדולה כמעט פעם בשבוע הולכת אליה ונשארת לישון אצלה ואז בתנו השניה גם מצטרפת אליה אני חוזר בערב מהעבודה ומגלה כי הן לא בבית והן הלכו לישון אצל חמתי אני מתפוצץ מכך ורב עם אישתי על כך כל פעם מחדש הקשר ביני לחמתי הוא קר ביותר אני פשוט לא יכול להיות בסביבה שהיא נמצאת אני ממש לא סובל אותה אני עומד לקיים שיחה עם חמתי ולהבהיר לה שזה ממש לא מקובל עלי . היא מודעת לכך אבל היא לא סופרת אותי זה ממש מרגיז אותי שהן הולכות לישון אצלה אנא תנו לי עצה מה לעשות?

ספיריטי

New member
אישית לא מבינה מה הבעיה עם חמותך

הבעיה שלך זה עם אשתך. והטענה שלך הנשמעת קצת קטנונית זה נישמע שחמותך עוזרת המון לאשתך לא קל עם ארבע ילדים. חוץ מזה הקשר של סבתא עם הנכדים הוא מדהים ומרגש - תעודד אותו ואל תחבל בו הילדים/ילדות לא יסלחו לך על זה ובצדק.

נומלה

New member
ממש מרגיז שהן הולכות לישון אצל החמות

למה זה מרגיז אותך? אולי תנסה לברר לעצמך מה כל כך מרגיז בזה? בכל אופן הפתרון נראה די פשוט.תחזור מהעבודה פעם פעמיים בשבוע מוקדם ותטפל בילדים ככה שאשתך לא תצטרך להיעזר באמא שלה אלא בך.

הדסהש1

New member
אפשר לקבוע ימים קבועים שהילדים יהיו

אצל הסבתא.תראה את זה כעזרה.לא קל עם 4 ילדים קטנים.או שתחזור מוקדם יותר ותעזור לאשתך.

ואולי במקום לריב עם אשתך, תדבר איתה יפה ובכבוד ותברר מאיפה זה בא, ועל איזה צורך אמא שלה עונה שחסר לה ביומיום.

פרצלה

New member
סיפור מטריד,האם חמותך משתמשת בחוטפים

מקצועיים עלמנת להעלים את בנותיך מהבית? חשבת אולי שיש לה שיתוף פעולה מבפנים? נגיד אולי...........הבת שלך(הרי את מקודשת לי,כלומר,אישתך) למה השיחה עם חמותך ולא עם אישתך? איזה חתן איום ונורא אתה,מאחלת לאישתך חיים קלים....

restart2

New member
תחושת תסכול

היי תחושת התסכול שלך אמיתית ונובעת מרצון שלך ל.... אתה יכול להשלים את המשפט. מכתיבתך נראה כי קשה לך שאשתך מסתדרת וחברה של אמה. לי זה נראה שאתה מאויים מהקשר של שתיהן. או שבאמת הוא מעפיל כל הקשר שלכם. הסתת הרגשות והעתקה אל החמות לא ייסייע - להיפך. כדי להתבונן עמוק יותר הקשב לתגובות שקבלת פה. יש לכם 4 פעוטות כמעט. הסיוע הוא נפלא! עשה בדק בית עצמי. קח אחריות על התחושות שלך וראה איך אתה יכול לשפר.. לצור .. בהצלחה אירית

mykal

New member
כמה בירורים קטנים,

האם אתה בן יחיד? האם מפריע לך, שאין קשר כזה לך, עם הוריך? האם אתה חסר ביטחון ומרגיש לך שהן מדברות עליך? האם זה בא על חשבונך? כי כחמות--אחת מבנותי ילדה השבוע ילד ראשון והיא גרה בעיר שלי, אבל היום מגיעה אלי.--אני לא רואה שחתני סובל, אולי אתה יודע משהו שאני לא יודעת-- אולי תדבר עם מישהו שיעמיד מולך שיקוף המציאות כדי שתלמד, להפיק את הרגש החיובי--מהמצב הזה שבו יש יד תומכת ומועילה.

כתבו -

אמרו את זה קודם לפני.... הבעיה פה היא בכלל לא חמותך. הבעיה היא שלך ושל אשתך. אתה שלא סובל את חמותך, ואשתך שלא ממש סופרת אותך ויודעת שזה מפריע לך שהבנות לא בבית כשאתה חוזר ועדין נותנת להן ללכת כל שבוע מחדש. אין לך שום סיבה,ואין שום הגיון לקיים שיחה עם חמתך. זה אפילו גובל בחוצפה. יש לך בעיה שהבנות שלך ושל אשתך הולכת לישון מחוץ לבית? תלבן את הדברים עם אשתך. תבהיר לה שאתה רוצה לחזור מיום עבודה בלי הילדים ולראות אותם ולבלות איתם זמן. אבל - קח בחשבון שיחד עם הדרישה שלך תהיה דרישה ממנה (אני מקווה) שאם אתה לא נמצא לעזור לאם לתינוק בן חודשיים ותינוק בן שנתיים וחצי,והיא מתמודדת לבד (מאוד מאוד מאוד מאוד קשה!!!) אתה שוכר לה עזרה. לא ברור לי מה הבעיה מלבד התיעוב שלה את חמותך בכך שהיא משחררת את אשתך התשושה לערב/אחה"צ של קצת שקט.שיש פחות ילדים למצוא להם תעסוקה בחורף כשסגורים בבית או בקיץ כשחם לצאת. שיש פחות ילדים לרדוף אחריהם ולוודא שהתקלחו ואכלו. שיש פחות בישולים לטרוח עליהם ויש פחות ילדים לארגן בבוקר. אגב, הסבתא שולחת את הבת למסגרת בבוקר מאצלה או שהן ישנות שם רק בספש? ושאלה נוספת, אם לאשתך קשה עם תינוקות בכזה הפרש אולי זה הזמן לשקול הפסקה והבאת עזרה בתשלום?

אתה צריך להגיד לחמותך תודה רבה 3 פעמים ביום

אין לך מושג כמה זה קשה להיות יום שלם בבית עם תינוק + פעוט + שתי ילדות קטנות ועד כמה אדם נוסף בסביבה יכול להיות לעזר. תנסה פעם אחת להחליף את אישתך ואני מבטיחה לך שאתה תצלצל לבקש מחמותך שתבוא לעזור לך.

אה, ושכחתי לציין איזה צ'ופר אדיר זה

שאפשר לשלוח את הילדים לישון אצל סבתא מפעם לפעם וקצת להקל על העומס בבית.

אתה ממש לא מפרגן, הא?

אני בבית עם התאומות שלי, כל יום, רוב היום. 7-10 שעות לבד עם שתי בנות 9.5 חודשים. אשתך עם ארבעה ילדים!!!!!!! אם אמא שלי היתה בחיים, ונותנת לי כל יום כמה שעות פנויות, ואולי גם לילה בשבוע, אישי היקר היה מנשק את ידיה לתודה! כי הוא אוהב אותי מספיק כדי לרצות עבורי עזרה. אוהב אותי מספיק כדי לפרגן לי. אולי כדאי שבמקום לחשוב על כמה אתה לא אוהב את חמותך, תחשוב כמה אתה אוהב את אשתך ושמח שעוזרים לה?

למעלה