מרגיש אבוד...

19אריאל

New member
מרגיש אבוד...

אני בבעיה. לאחרונה ההורים שלי התחילו לדבר בהיסטריה על חתונה וזה גרם לי לכמה מחשבות. אני ממשפחה חוזרת בתשובה כבר כמה שנים טובות, גר במקום חילוני אנטי וצפונבוני, ולומד בישיבה מצויינת בבני ברק. אני טיפוס אמיתי ששונא זיופים ומכיון שכך אני די מואס בציבור החרדי שיורד מהפסים לאט אבל בטוח (אם תרצו אני ירחיב יותר בנושא). אנלא מוכן להידמות להם בשום אופן כי החרדים כבר הפכו לסטיגמה. לדעתי העיקר זה השאיפה , הרצון להתקדם ולהתחזק כמה שיותר בלימוד ובשמירת התורה והמצוות ואצל החרדים המצב בדיוק הפוך. יש יותר מדי פזילה והערכה ורגשי נחיתות כלפי הציבור החילוני בו מאסנו אני ומשפחתי. לענייננו. אני רוצה בבוא העת להקים בית עם בחורה צדיקה ויראת שמים אמיתית, וכשאני אומר אמיתית אני מתכוון שתהיה צדיקה לא רק בדיבורים ובהשקפות אלא מעשית בחיי היום יום. בחורה שינקה וחונכה לאהבת תורה מקטנות ושתעזור לי ותשפיע עלי להתקדם ברוחניות כמה שיותר (יש לי אחות צדיקה כזאת שעוד אחת כמוה בעולם והמשיח מגיע). השאלה שלי איזה צדיקה כזאת תסתכל עלי בכלל?! אני בפירוש לא חרדי. אני לא מתלבש כמו חרדי ועוד יש לי דברים לתקן אבל אני עם הפנים קדימה. אנלא דורך במקום אני בעד להתחזק כמה שיותר. הבעיה שהבנות היום אוהבות את הרושם של הכובע והחליפה ככה שאין לי הרבה סיכויים... מה עושים???

העולם החרדי !

זה מה יש הכל חיצוני כובע חליפה ציציות בחוץ.. ובפנים רקוב.. השלמתי עם זה!

זהו שלא!!

השאלה היא למה קוראים ``העולם החרדי`` ? אני חיה בעולם החרדי עם מוסכמות של עצמי.כשקצת משתחררים מהמסגרות ה`מוצלחות`=סטימגטיות,חונקות, אפשר למצוא עולם שלם של חרדים וקצת יותר אמיתיים מאלה שמובילים בציבור שלנו.

לפני הכל

זיווג הוא משמים ומושפע ע``י המצב הרוחני שלך ולא דרך הכובע או החליפה. וסטיגמות ומוסכמות יש תמיד. אם אתה מואס בהם אתה אמור למאוס גם במי שמחזיק מהם אז איך אתה רוצה בחורה שהולכת ע``פ מוסכמות חברתיות?

19אריאל

New member
אני מתעב מוסכמות חברתיות שלא

שלא מעוגנות בהלכה. אני יהודי שומר תורה ומצוות.

אתה יהודי שומר תורה ומצוות

אז תקבל כזאת יהודיה. ויהודי בעל כובע וחליפה יקבל יהודיה בעלת חצאית כפלים וחולצת תלבושת..וכל אחד כבודו במקומו מונח.זאת שרוצה בחור עם תלבושת מסוימת היא חושבת שזה משייך לקבוצה מסוימת,מחייב.אתה לא חושב ככה,זכותך.

19אריאל

New member
הבעיה שרוב הצדיקות האמיתיות

ירצו כובעעעע וחליפה. מה לעשות שזה מה שמשחק היום...?

אתה נראה לי

איכותי מאוד אז יש מדרשיות של בחורות כמוך אינטלקטואליות )אויש נשבר לי השיניים)יש שם הרבה כמוך-לך על זה

little snoop

New member
אל תדאג!

א.מי אמר שאתה צריך להתחתן עם חרדית שמה שמרשים אותה זה רק הכובע וכ`ו.? אני אישית מכירה ד``ליות יראות שמיים אמיתיות! לפי התאורים שלך,בערך מה שאתה מחפש.. ב.למה כבר להתחתן?מה בוער? אתה עם כל הכבוד כולה פרגית בן 19, לא חושב שזה קצת צעיר? ג.שיהיה בהצלחה!

19אריאל

New member
חעחעחעחע פרגית... הרגת אותי...

לא אמרתי שאני הולך להתחתן מחר . עוד אולי שנה שנתיים.

יודע מה לימדו אותי החיים יותר מכל?

הם חינכו אותי שאם יש בחור כמותך, יש גם בחורה כמותך. תתחיל לקבל הצעות, אל תדבק לסטיגמאות ויום אחד תגלה שפגשת בחורה כדוגמתך וכלבבך.

19אריאל

New member
לא לטעות!

אני לא יוצא עכשיו לשידוכים! יש עוד זמן. פשוט רציתי לשתף אתכם במה שהתעורר בי עכשיו בעקבות הדיבורים על חתונה.

קסמאישי

New member
ברור לי שיש בחורות באותו ראש כמוך

ולגבי העולם החרדי אם יש מוסכמות שנוגדות את ההלכה זה מאה אחוז בעיה. אם יש כאלה שלא נוגדות אז זה סתם מעצבן אותך באופן אישי ובכל מגזר קהילה וציבור נהיים באופן אוטומטי מוסכמות זה חלק מלהיות אנושי אז למה לצפות שהחרדים יהיו מלאכים האם מעצמך אתה דורש כזה דבר? וכל מי שזה מפריע לו מוזמן לפרוש ולא חסר מקומות שאין את כל המוסכמות שמעצבנות אותך (כמו למשל אצל חוצניקים זה מאוד שונה) רק שיש להם מוסכמות אחרות לך תמצא מה שמתאים לך יותר. ולגבי פזילה החוצה ושמרגישים נחיתות זה נכון ויש הרבה שנופלים וזה חסר בדרך כלל במבט הרחב והנכון על העולם (כמו מה גורם לבן אדם להיות באמת מאושר) אגב כל המוסכמות שאני מכיר גם אם אני לא מסכים איתם ולא מתייחס אליהם אבל אני מבין איך ולמה הם נוצרו ולפעמים ייתכן שאם הם לא קיימים אם כל זה שהם לא מובנים ומעצבנים אבל בלעדיהם לא היה אפי` ציבור חרדי לדבר עליו אם תראה את הדברים בפרספקטיבה רחבה ותשתדל להבין מה יכל להיות אם היה אחרת ולא כל הזמן לחפש ישרות לפי מה שכתוב או לא כתוב בהלכה אז זה יוריד לך הרבה עומס מהלב

19אריאל

New member
אני לא ילך לחפש לי מגזר!

המגזר שלי זה השולחן ערוך. מה שכתוב, קדוש קדוש קדוש. מה שלא, אני עושה לפי שיקול דעתי. אין אצלי מוסכמות חברתיות. אני יהודי שומר תורה ומצוות.

קסמאישי

New member
הבעיה שאם אין מוסכמות חברתיות אז...

אז הציבור לא יקיים את עצמו זאת אומרת ח``ו שהילדים נפלטים כי א``א לחיות את החיים כמו מלאכים ומה ששומר על עם ישראל זה מוסכמות חברתיות למשל במצריים עם כל ה49 שערי טומאה בגלל שלא שינו את לבושם ואת לשונם נשאר (חמישית) עם ישראל אז היום שיש ברחוב יותר טומאה מאשר היה במצריים בטח צריך את זה לדעתי כנ``ל אם לא היו את הסטיגמות ובנ``א היו חיים לפי האמת אז היו נופלים הרבה יותר כי לכל אחד יש נפילות ומה ייעצות בנ``א כשהוא נופל אם לא מוסכמות וסטיגמות. ואם מה שהציל בנ``א זה מה שהוא התייחס לסטיגמה מסויימת אז הוא ייקבל על זה שכר כי בנ``א מקבל שכר על מה שהוא מכין את עצמו לעמוד בנסיון ולא רק על העמידה בנסיון

למעלה