מרגישה משוגעת...

anonymous694

New member
מרגישה משוגעת...

בילדותי הוריי עברו גירושים קשים שעד היום קשה לי להשלים איתם, דבר זה הקשה עלי בכל מערכת יחסים שהייתה לי עד כה. בחיים לא קיימתי מערכת יחסים בה באמת אהבתי את בן זוגי ולכן בחיים לא הייתה לי מערכת יחסים רצינית. אני משתגעת עם המצב הלא נעים הזה כאשר הוא אוהב אותי אך אני לא יכולה להחזיר לו אהבה באותה המידה... האם זה יעבור? או האם אני צריכה ללכת לטיפול פסיכולוגי ?

מקפיצה לך, בתקווה שאחד המטפלים המתמצאים בנושא יגיבו...

ommerl

New member
אי אפשר לדעת מה צופן העתיד... אבל

אם הגיל שציינת בכרטיס נכון, לדעתי, מוקדם מידיי מכדי לדעת. לי נראה שאין לך הרבה סיבה לדאגה.

את נשמעת מאוד בוגרת לגילך. המודעות לכך שקשה לך להשלים עם הגירושין עד היום והמודעות להשפעה על מערכות היחסים שהיו לך עד כה. יחד עם זאת, אני מאמין שהתאהבות היינה דבר בלתי צפוי שיכול לקרות לך אפילו מחר במנותק מהמטען הרגשי מהעבר.
בשונה מהרבה יכולות אנושיות אחרות, אני מאמין שהתאהבות זה משהו שקורה בלי שנלמד מראש איך עושים את זה ולכן היעדר מודל של זוגיות טובה בעבר לא בהכרח יפגום בזוגיות טובה משלך בהווה ובעתיד.

יש לי תרגיל שיכול לעזור לך לעבד את הרגשות שקשורים לגירושי הוריך. אם את מעוניינת אשלח לך בהודעה פרטית. זה משהו שאת יכולה לעשות לבד, ללא צורך לספר לי פרטים על עצמך שאולי את מעדיפה לשמור לעצמך.

בכל מקרה, בהצלחה!

לעומר ולשואלת - איך כמטפל בחרדות ובמורכבויות

נפשיות מתייחס לגילה הצעיר של הפונה כאילו קשיים מסוג אלה שהיא סוחבת "חולפים עם הזמן" לגישתך ?

לשואלת,דווקא העובדה שאת מודעת לסיבות הקשיים שאת חווה כיום באינטרקציה עם בן זוגך הם סיבה מצויינת לעבור טיפול פסיכולוגי.יש לך חסמים נפשיים,גישות מוטעות לגבי - "מה זאת אהבה"(כי הורייך התכתשו שה בזה,כאשר הילד מהצד לא מבין,ולא יכל להבין איך קורה דבר כזה בין ההורים) ,יש בך חרדות נטישה (כנראה) בשל גרושי הורייך,שלתחושתך - גם לך זה יכל לקרות כמו שקרה אצלם,ועוד ועוד.אלה בדיוק הנושאים שבגינם כן הולכים לטיפול,ושם ניתן לגלות עוד חסמים רבים שאינך מודעת עדיין לגביהם
שמקשים את חייך מבחינות שונות,ולא רק בנושא הקושי לאהוב בן זוג.
הצעתי,חפשי מטפל/ת מומלצים,תקבעי פגישת ייעוץ ראשונית,ומשם תוכלי יחד עם המטל/ת להחליט באם כעת הזמן המתאים לך לעבור טיפול.בהצלחה.

ommerl

New member
זה לא בדיוק מה שאמרתי

לא אמרתי שכל הקשיים שיש לה יחלפו עם הזמן. אני לא רואה עתידות, אני לא יכול לדעת.

מה שאמרתי היה ספציפית על התאהבות. אנשים מתאהבים במנותק מהעבר שלהם. גם כאלה עם מטען וגם כאלה בלי מטען. לפעמים קשיים מהעבר באמת חוסמים אבל לא תמיד ובגיל 17 זה עוד מוקדם לדעת. המוח עוד מתפתח, הגוף עוד מתפתח.

בהקשר הרחב יש לה מטען מהעבר שלטענתה משפיע על מערכות היחסים ואותו כדאי לפתור.

למעלה