מרגישה מלוכלכת...

pruvence

New member
מרגישה מלוכלכת...

בסוף השבוע שעבר גילינו כינים בשיער של הבן שלי וגם קצת בשלי...ממש דוחה!
בסוף השבוע שהסתיים אתמול גילינו תולעים בטוסיק (למזלנו רק של הבן), דוחה!!!!
מה קורה פה? האם אנחנו מלוכלכים או שלהתנחם בכך שזה בטוח מהגן? מה שכן, לפחות עכשיו ברור לבן שלי שצריך לשטוף ידיים אחרי השירותים, לפני האוכל וכו'...
מה עושים על מנת לשכנע לצחצח שיניים? והם יש פה אמהות הילדים שלהן בני 3 ועדיין לא מצחצחים בבוקר? איך גורמים לו להבין שיורקים את זה ולא אוכלים?

h 3

New member
תאמיני לי, גם הילדים הכי נקיים,

נדבקים בכל אלה... לא נראה לי שאפשר להמנע מזה...

אפשר לנסות -

לגבי התולעים - לשים לב שהציפורניים תמיד גזורות היטב, וכמו שכתבת, עד כמה שאפשר לשטוף ידיים אחרי שרותים.

לצחצח שיניים - אין פה בכלל עניין של שכנוע - פשוט מצחצחים, אם לא בטוב - בכח.

אפילו בת השנה וחצי שלי מצחצחת בוקר וערב. (בעקרון כמובן שעד גיל 7 עדיף לצחצח להם, חייבת להודות שאצלנו לעיתים הם מצחצחים לבד.... אבל משתדלת לצחצח להם לפחות פעם ביום).
תשתמשו במשחה שמתאימה לגיל, ושימו כמות ממש קטנה, ואז זה פחות נורא אם לא יורקים. למעשה, רופא השיניים שהיה לנו אמר לא לשטוף את הפה כדי שהמשחה תמשיך לעבוד....

H

JJ2004

New member
זה כמו להגיד שמי שיש לו חיידקים הוא מלוכלך.

זה הרי יותר מדבק מחיידקים.
בגיל 3 עוד צריך עדיין לצחצח להם. וכן, יש כאלה שעדיין לא מבינים את עניין הבליעה (לכן חשוב להשתמשת במשחה ללא פלואוריד)

טולי145

New member
ככה

נראה לי שרוב האמהות של ילדי הגן עוברים על החויות "נחמדות" עלו של כנים/תולעים/חיידקים/אפטות

לגבי צחצוח- תנסי לקנות מברשת שיניים נחמדה או אולי בשיטת המדבקות.

פרמלה

New member
את מרגישה ככה רק כי זו

פעם ראשונה

מה פתאום מלוכלכים? כינים לא בוחלות בכלום. ראש חפוף לא נותן הגנה מפני כינים. ותולעים זה משהו שקיים בחול.

לי היו כינים כמה וכמה פעמים כשנדבקתי מהבנות. בחיי שזה שטויות. סרקי אותו ואת עצמך (חפשי את השרשור של aaykks מאתמול על זה. קיבלה שם הרבה עצות).

תולעים פחות חינני, ואין לי ניסיון אישי איתן, אבל יש תרופה נגד זה - ורמוקס - שאת צריכה לבקש מהרופא.

שhira

New member
דווקא קראתי שכינים אוהבות יותר ראש נקי

מעבר לזה הרבה פעמים זה פשוט כמו סוג דם (כמו עם עקיצות)
לא שאני מזלזלת ברגשות שלך
גם אני היתי מבועתת ומבויישת בפעם הראשונה
אבל אחרי כמעט שנתיים של הדבקויות אני בהחלט נרגעתי

אבל.. תולעים עוד לא היו לנו ונראה לי שכשהיו, עם כל ההגיון והנסיון של הכינים אהיה מבועתת עד שארגע.

לגבי צחצוח לנו הרופאה אמרה לצחצח להן (בנות 7) בערב, כן עדייןם. בבוקר שיצחצחו לבד.

ואם את שמה מעט משחה והוא טיפה בולע- לא קורה כלום!!

pruvence

New member
תודה לכולן

על התשוובות המצוינות, ורמוקס-יש, מסרק צפוף-יש ,מברשת מהממת-יש
אמא מותשת-יש!!!

adif11

New member
ברוכה הבאה למועדון ! אל תתרגשי

אתם לא מלוכלכים וזה קורה לכלם.
תולעים עוד לא היו לנו אבל כינים בשפע ובהפסקות קטנות בלבד כבר כמה שנים ברצף

מתבאסים ,מטפלים שמחים שעבר עד הפעם הבאה וחוזר חלילה
בענין השיניים אני כבר לא זוכרת איך שכנענו אותם בהתחלה לצחצח ,הם גדולים היום.
בהצלחה

למעלה