מרגישה מבולבלת

לילך2012

New member
מרגישה מבולבלת

אחרי 10 שנים ביחד של עליות והמון המון משברים החלטתי לשים לזה סוף. ואז הוא מתחנף,בוכה,מזכיר לי גם את הטוב.הוא באמת עשה בשבילי המון אבל אותי זה לא מספק, אני כבר הרבה זמן לא אוהבת אותו כמו שהוא אותי. הוא לא נותן לי דברים שאני צריכה למשל- אין לי עם מי להתייעץ כי הוא לא מבין אותי ולא מסוגל, הוא לא מלומד כלל וזה משהו שגרם לפער בינינו לגדול, הוא לא יודע להביע אהבה -בשבילו העובדה שהוא עושה כל מה שאני מבקשת על מנת לא לריב זה מספיק.האם הדרישות שלי גבוהות? האם זה נכון להיות עם מישהו רק כי את מרחמת עליו? האם אני רוצה יותר מדי? מה קרה לי שהכל התערער? למישהו יש הסבר הגיוני.כואב לי עליו שהוא כזה אבוד בלעדיי אבל אני לא הייתי מאושרת.ואולי אף אחד לא יאהב אותי ככה? ואולי לא אצליח להיות מאושרת אף פעם? אני מצד אחד רוצה לחזור אליו כדי לא לפספס מישהו שמאוד אוהב אותי ויעשה כל מה שאני רוצה,מצד שני זה הפחד שלי לשחרר וחוסר האמונה שלי שאמצא מישהו שיעשה הכל בשבילי. אני גם מרחמת עליו שהוא נשאר ככה חסר כל ומצד שני לא מסוגלת כשהוא איתי. מה דפוק בי?
 
שום דבר לא דפוק בך.

את פוחדת לעזוב כי העתיד לא ידוע אבל בינתיים את סובלת. אם את רוצה להתקדם אין ברירה, פשוט להשתחרר ממערכת יחסים שלא מתאימה לך. הדרישות שלך לא גבוהות מדי, הן דרישות בסיסיות למערכת יחסים בוגרת. זו משוואה מאוד פשוטה, להיות איתו, לרחם עליו ולסבול או להפרד ולצאת לדרך חדשה.
 

לילך2012

New member
את כל כך צודקת

אני באמת מתבלבלת כשהוא בוכה וכשהוא לא מתקשר אני מרגישה כל כך רגועה ונזכרת בכמה קשה זה היה .הרגשתי שאין לי כוחות לתחזק כזו מערכת דפוקה,חולנית גם מצידי כי הייתי קנאית ושתלטנית וזה לא תקין גם מבחינתי. מצד שני הוא כל הזמן תחמן ומצאתי כל הזמן שקרים קטנים ותמיד הוא מצא תירוצים להכל....ואז הוא בוכה שהוא אבוד,אומר שאני לא אסתדר עם אף אחד ואז הבלבול והפחד נכנסים ומשתלטים.מצד אחד יש את הידוע והפחד הוא באמת מהלא ידוע...את צודקת.תודה על המילים המחזקות ועל הסדר שעשית לי בראש ובמחשבות.
 
יופי, וכן, הרגשתי שיש שם מערך של ניצול רגשי,

והנה אישרת לי את מה שחשבתי ולא רציתי להגיד בלי ביסוס. את פשוט עוברת ניצול רגשי, הוא יודע בדיוק ללחוץ על הנקודות הרגישות שלך, ובנוסף על זה מאיים עלייך שלא תמצאי בן זוג שמתאים לך - כך הוא לוחץ על כל הנקודות הרגישות ומפעיל לחץ נפשי. פשוט תברחי מהדבר הזה. בקשר לכך שהיית קנאית ושתלטנית, ממליצה לך לפתח יותר מודעות לזה כדי שדפוס ההתנהגות הזה לא יכשיל אותך במערכת יחסים הבאה (או הבאות). הצורך בשליטה קיים אצל כולנו אבל כשזה פוגע באיכות היחסים ובאיכות הקשר.. כדאי לראות איך מתמודדים עם זה באופן בריא. ואם יש צורך, אולי גם בעזרת פסיכולוג. בהצלחה :)
 

גרא.

New member
לילך2012,כשהזוגיות צולעת,גם כשאינה מעוגנת

רשמית בחוזה נישואין,אפשר תמיד לחשוב ללכת יחד לטיפול זוגי/משפחתי,גם בכדי לבדוק מחדש את מערכות הקשרים שלכם,גם בכדי לחדש ולרענן את מערכת היחסים.בכל מקרה, למערכת יחסים תקינה(ולא תקינה),דרושים תמיד שניים.אם היא אינה תקינה,האחריות מתחלקת ביו שניכם.זו אינה שאלה של מי דפוק יותר],אלא איך עושים,איך בונים ביחד מערכת יחסים שיוויונית טובה.
 

לילך2012

New member
וואו.....שאלה קשה האמת

כל פעם סלחתי,פחדתי להשאר לבד,ריחמתי עליו,האמנתי שישתנה. תירוצים? אולי. בזבזתי את זמני והשנים הכי צעירות ויפות שלי
 
לילך - התשובה "קלה" - עלייך להמשיך הלאה.זה גם

ברור לך .יש לך את החלק שלך באחריות לעובדה שנשארת עימו זמן ארוך כל כך למרות כל הדברים שאמרת עליו. הוא כזה ,אך את לא ניתקת את הקשר ברגע שהוברר לך מיהו ומה טיב היחסים ביניכם.בשביל זה לא נשארים עשר שנים. לכן,טוב תעשי לדעתי אם תלכי לייעוץ טיפולי כדי לברר מהם החלקים שלך בנושאי: זוגיות,קשר,מחויבות,תלות ועוד.תהליך כזה יעזור לך מאוד לעתיד.בהצלחה.
 

לילך2012

New member
הפחד שלי הוא שבגללי בעצם

נפרדנו ,כ אולי אני הבעיה ולא רואה את החסרונות שלי אלא רק את שלו.כל פעם כשאנחנו נפרדים אני מתחרטת ומרגישה שהוא היה בסדר יותר ממה שאני הייתי. הקושי שלי הוא להסתדר איתו ועם החסרונות שלי ואז קשה לי לחשוב שהוא כבר לא איתי ושאני שוב לבד והפעם אולי לתמיד,אולי לא אמצא מישהו שיאהב אותי כמו שהוא אוהב.אתה מבין מה הבעיה שלי?
 
לילך,את מחזקת את דבריי -לכי לטיפול לכיול נפשי

וכדי לברר מי,מתי,כמה ולמה ,ואיך פותרים את הפלונטרים בחייך...,בהצלחה.
 
למעלה