מרגישה בודדה

רחל1כהן

New member
מרגישה בודדה

שלום לכולם, אני נשואה שנתיים וחצי וסה״כ כמעט 6 שנים ביחד. אנו נמצאים בתקופה שבא כל אחד בונה את עצמו ולכן ממעטים להפגש עם חברים, דבר שהביא לקצת ריחוק מחברי. בעלי טס בתדירות יחסית גבוהה מהעבודה. לאחרונה עברתי 2 הפלות טבעיות והוא ביקש שאני לא אשתף כדי שהמשפחה לא תדאג והאמת שאני די מסכימה איתו. שורה תחתונה אני מרגישה ממש לבד בעיקר כשהוא טס. הוא פוגש שם חברים מהעבודה, מטייל ואני נשארת לבד עם עצבות קשה אחרי הפלה. כשאני משתפת אותו בתחושותיי הוא אומר שאני צריכה פרופורציות ויהיה בסדר. אין לי בעיה עם הטיסות, לרוב הן ממש קצרות, יש לי בעיה שהוא לא מבין את הבדידות העמוקה שאני נמצאת בה. רעיונות איך להצליח להעביר לו את זה?

s EsH

New member
בשלב הראשון

הייתי משתפת את המשפחה / חברה טובה במה שעובר עליי. בעיני, מצב שבו התמיכה מגיע רק מגורים אחד, במקרה הזה בן זוג, הוא בעייתי.
מעבר לזה, חדשי קשרים חברתיים. תתפלאי לגלות שאנשים ישמחו לשתף פעולה. ככל שאנחנו גדלים, הקשרים החברתיים הופכים לקשים יותר לתחזוקה.

מבינה את הקושי עם החברים

בעלי לא מאלה שמחזקים קשרים עם חברים וזה משפיע על חברויות עם זוגות.
אני חושבת שהייתי מנסה להתחבר אליהן חזרה לפחות מצידך.
ולגבי איך לומר לו- ממליצה לא תוך כדי מריבה אלא כדאי להקדיש לזה שיחה אינטימית באווירה נעימה ולדבר על זה לא מתוך כעס אלא מתוך שיתוף.

הסהר

New member

שולחת חיבוק חם ואהבה

מסכימה עם מה שאמרו פרפרית וS ESH .

חזקי קשרים חברתיים קודמים, שתפי את מי שיוכל לחזק ולתמוך בך.
אין שום סיבה לעבור את זה לגמרי לבד - הרי את רואה שזה מזיק לך ...
אני בטוחה שחברות ותיקות ישמחו לשמוע ממך, להקשיב ולחזק.
הפלות הן מנת חלקן של נשים רבות
שתוף מצדך יוביל לשיתוף של אחרות
(גם אצלנו לא מדברים על הפלות. אבל כשהנושא כן עולה, אז כמעט לכל אחת ממשפחתנו יש סיפור אישי ...)

אני בעד לשתף את אישך, אבל אני לא יודעת אם הוא יוכל להבין את הבדידות העמוקה שאת נמצאת בה.
אני מאמינה שהוא רוצה בטובתך, ועושה את מה שעוזר לו - והוא מאמין שעוזר לך - להישאר רציונאלי, לתפוס מרחק ופרופורציה, ולעודד ש"יהייה בסדר".
אם את יודעת מה את רוצה ממנו, כיצד הוא יכול לעזור לך, תגידי לו. (למשל, להקשיב בלי לייעץ ולנסות לפתור. או אחרי שהקשיב, לעזור לך ליצור קשר עם חברות ותיקות, או לספר יחד לבני משפחה קרובים ... אולי חיבוק, או אפילו לטוס איתו לחול ולצאת מהמקום הבודד שלך... )
אחרת אני מאמינה שהוא יהייה מתוסכל ולא יבין מה את רוצה ממנו ואיך הוא יכול לעזור לך ...
אגב נשים יכולות להבין טוב יותר מצבים רגשיים נשיים שכאלו.

ולגבייך - אני לא יודעת אם עשית בדיקות רפואיות, אבל כדאי לבדוק ממה נגרמו ההפלות - יכול להיות שזה דבר פשוט לשינוי כמו חסרים תזונתיים, או משהו אחר שניתן לרפא.
גם רפואה אלטרנטיבית תוכל לעזור, לחיזוק רגשי וגופני (שיאצו, דיקור למשל)

אגב את מכירה את פורום תמיכה באבדן הריון של תפוז?

טוב שפרקת כאן

למעלה