מרגישה אמא רעה

מרגישה אמא רעה

אז אומנם כבר כתבתי על הנושא - חזרה לעבודה, אבל עדיין לא הפסקתי להתלבט. כנראה כי אני רוצה לחזור, אבל מרגישה שזה לא בסדר כלפי הילדים. הקטן יהיה עם הסבתות, ילד בן שנתיים יילך לגן כל השבוע (כיום הולך יום כן - יום לא), אני אשים ואולי גם אחזיר, והגדולים יחזרו הביתה בסביבות אחד וחצי/ שתיים וחצי ויהיו עם הסבתא.
אצטרך להיעדר מהבית מ - 7 עד 16, כי יש לי 40 דקות נסיעה לכל כיוון.
הגדולים לא יפסידו הרבה, מדובר בהבדל של שעתיים. האמצעי גם ככה רוב הזמן עם הסבתא ולא איתי במהלך היום, והקטן באמת יפסיד אותי אבל יקבל סבתות שמאד אוהבות ואני סומכת עליהן.
הקטע שהסיבה לברוח היא לא הטיפול בקטן, אלא כל ההמולה. יש לי 4 בנים וזה רעש ובלגן בלתי פוסקים. במיוחד שבן השנתיים מאד אנרגטי ומתיש, והגדול מתקרב לגיל ההתבגרות אז יש לא מעט מריבות.
מה שלא רשמתי הוא שהקטן היה הריון לא מתוכנן ולא רצוי, כל ההריון התחרטתי שלא הפלתי. והתחלתי להרגיש משהו רק כשהתחילו הצירים. זה ההסבר למה ילדתי את הקטן כשאנחנו בקושי מסתדרים עם כל השאר.
בעלי חוזר מעבודה בסביבות 7, ומייד מתחיל לעזור. אבל זה לא מספיק. במיוחד שאני גם לא ישנה טוב בלילה, אם כי המצב סביר לדעתי לבן חודשיים. בכלל, למזלי, הקטן ממש נהדר, נוח, רגוע.
לא שזה מה שאמור לקבוע, אבל בעבודה יסתכלו עלי עקום כי אצלינו גם מי שחוזרת אחרי חצי שנה נחשבת לקרייריסטית שחזרה נורא מוקדם. ובלי קשר, מפחדת להתחרט, מפחדת שהנסיעות לעבודה והצורך לעמוד בזמנים של יציאה / חזרה לעבודה רק יחמירו את הלחץ.
אני גם אמורה לחזור לפני החורף, ולא ברור איך מתנהלים איתם בחורף מבחינת המסגרות. אבל נראה לי טיפשי להישאר בבית 4 חודשים רק כדי שיהיה קל יותר בימים הגשומים.

יש לי רק בנות, אמנם, אבל אולי הקליפ הבא יעודד אותך

לפחות מהבחינה שאת לא לבד עם התחושות האלה (העיקר פה מה שרואים מאחורה...):
https://www.youtube.com/watch?v=fWZRbpVaNwA

(גם שלי מופרעות למדי, אגב...).

בכל מקרה, שולחת

Cafe Latte

New member
לא הכרתי עדיין אישה שהעריכה חל"ד והתחרטה על זה. להפך, אני כן

מכירה כמה (כולל אותי. הייתי בבית חצי שנה, ואני ממש מצטערת שלא נשארתי יותר. לא משנה).
לא יודעת, אם יש לך אופציה להשאר בבית, כלכלית, מעבר ל3.5 חודשים בתשלום, הייתי נשארת. גם בשבילך, וגם בשביל התינוק. נכון שאת לא זורקת אותו לגן בגיל 3 חודשים, ברור לי.
סבתא היא סבתא, וכבודה במקומה מונח. אבל סבתא היא לא אמא.
בכל מקרה, הוא בן חודשיים, יש לך עוד קצת זמן להתבחבש בזה. את לא חייבת הרי להודיע עדיין מתי את חוזרת.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אמירות כאלה הן בדיוק הבעיה

כולן רוצות להישאר ביית, ורק אני לא רוצה. יכולה להרשות לעצמי כלכלית, אבל בשביל מה לספוג הפסד כספי אם מבחינתי לא מדובר בהכרח? עדיף להוציא את הסכום לבילויים משפחתיים.
וכן חייבים להודיע מראש. וגם כי מחכים לי בעבודה, לא פייר להשאיר אותם באוויר.ויש לי עוד שלושה שבועות, נדמה לי.

TheNewGirl1

New member
אז הנה אמירה לא כזו - לא, לא כולן רוצות להישאר בבית

אני חזרתי בתום חופשת הלידה, ויכולתי להרשות לעצמי כלכלית להאריך גם לשנה.
ואני לא מצטערת על זה. הקטן נשאר עוד קצת עם הסבתא, ואח"כ עם מטפלת (מדהימה) בבית עד שנכנס השנה בגיל שנה וחודש לגן.
הכל טוב, כולם היו מאושרים והקטן קיבל אמא שהיה לה הרבה יותר טוב במשך היום ולכן גם הרבה יותר טוב בשעות שהיא איתו.

TheNewGirl1

New member
ואני מסכימה איתך שאמירות כאלה הן הבעיה

לא כי הן נכונות, אלא כי הן גורמות לך להרגיש אמא רעה ואין שום סיבה שתרגישי ככה!

Cafe Latte

New member
זו לא היתה הכוונה. בכל מקרה, היא לא צריכה

להרגיע רע, כי איזו קפה לטה, בפורום עלום ברשת אומרת XYZ. וכאמור זו באמת לא היתה הכוונה, רק מהנסיון הצר שלי.נ

תכירי אותי

גם כתבתי לך בפוסט הקודם.
&nbsp
אני אומנם הכנסתי בגיל חצי שנה, ולא מתחרטת לרגע. לא הייתי רוצה להישאר עוד דקה.
שיעמם לי, הייתי לבד, ועוד קצת משעמם לי היה.
&nbsp
חזרה לעבודה החזירה בי חיים. חד משמעי.

sleepyb

New member
מה פתאום אמא רעה!

אם זה מה שאת מרגישה שאת רוצה וצריכה, לכי על זה.
מה אכפת לך אם יחשבו שאת קרייריסטית? ממתי זה או זה או להיות אמא?
כל ילד מביא איתו משהו אחר, עם כל ילד מתנהלים אחרת ויש לנו כאימהות צרכים שונים.
כן, גם לנו יש צרכים, ומותר וכדאי לדבר עליהם ולממש אותם.
&nbsp
אני לא חושבת שאת צריכה להרגיש אשמה, ובטח לא שאת אמא רעה. אין כללים שצריך לציית להם כדי "להיות אמא טובה".
&nbsp
לא כל כך הבנתי למה דווקא ההתנהלות במסגרות בחורף משנה משהו. אני מבינה שיש לך ילדים גדולים שבטח כבר בבי"ס ובחטיבה, אז זה די מתקתק כבר לא? גם הקטן שבגן כבר בטח רגיל.
&nbsp
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ותהיי שלמה עם כל בחירה שתעשי!
&nbsp

בחורף צריך לצאת מהבית עם התינוק לאסוף את הגדולים בגשם

הילדים הגדולים הם בני 10 ו 7, לא מסיימים באותו הזמן. כך שאת הצעיר יותר צריך לאסוף. השלישי בן שנתיים, ולאסוף אותו עם התינוק בכל מזג אויר זה סיפור. אבל זה אולי אפשר לפתור אם אביא אותו בבוקר ואאסוף אחר הצהריים כי גם ככה לא נראה לי שהסבתא תסתדר בבוקר עם הארבעה. אבל אז אהיה בלחץ מטורף מבחינת הזמנים.

ההתלבטות שלי היא לא רק בגלל הקטן

אלא כי היום כל השאר גם זוכים ליותר תשומת לב.
וגם כי אני חוששת שהריצות של להניק, לשים בגן. לרוץ לעבודה, לצאת בזמן לאסוף ולהניק - יהיה לי קשה מדי.
אוף

רעיון מכיוון אחר קצת

את אומרת שהקטן ישאר עם הסבתא, ככה שזה לא יהיה יקר מדי...
אולי תנסי לפני שאת מחליטה לכאן או לכאן להתאוורר קצת? לבקש מסבתא עזרה בשעות שאת עם התינוק לבד ומשעמם לך להחליף אותך (לא בהכרח כל יום ואפילו רק לכמה שעות) וצאי לעשות משהו שאת אוהבת, אולי תקבלי פרספקטיבה אחרת וזה יתן לך את הזמן שאת צריכה כשאת עוד בבבית והגדולים מקבלים גם יותר זמן עם אמא ואמא מקבלת זמן לבד...

יוליה109

New member
יכולה להזדהות איתך לחלוטין

גם אני עם ארבעה ילדים. 3 בנים ובת. הקטן נולד לפני 4 חודשים. אני אחזור לעבודה אחרי חצי שנה. ואני מתגעגעת לעבודה, להתנתקות. לחיים שלי. את ממש לא אמא רעה.

בועת sabon

New member
את ממש לא אמא רעה

היינו בהריון יחד בפורום הקודם
ועקבתי אחרי ההריון והקשיים שלך.
אני הפוכה ממך אבל מבינה לגמרי את הצורך שלך.
ההתנהלות בחורף ובגשם עם מטריות ומעילים היא שונה וקשה יותר. אולי תוכלי למצוא נערה שתעזור לך בפיזור ובהוצאה, אפילו ברמה של להישאר עם התינוק ברכב כשאת מוציאה את הגדולים וכד'.
לגבי הלחץ - דווקא בגלל הגישה במקום העבודה שלך אולי יסכימו להתגמש עם השעות. שתתחילי מאוחר יותר ותצאי מוקדם יותר או אולי לעבוד חלק מהשבוע.

ואל תרגישי רע, זה רק יזיק לך.

MotheRonit

New member
|בלתק| אמנם אני רק המטפלת

אבל הרבה אימהות אומרות לי (בהקצנה כמובן אבל לגמרי רוח הדברים) "קחי תחזירי לי כשמתחילים ללכת/לדבר..."
בקיצור. לא כולן מסוגלות לשבת בבית. להסתובב בטרנינג לטבוע במחיות וקוצ'י פוצ'י כל היום. צריכות למען השפיות שלהן לראות אנשים שעברו גובה דשא. וזה אומר לעבוד. (שלא לדבר חלילה על קריירה והגשמה עצמית. שלא בכל התחומים/מקצועות אפשר לשים על HOLD לכמה חודשים ולחזור לאחר העדרות ממושכת ולהמשיך כאילו כלום)
&nbsp

למעלה