מרגיז אותי מאוד

שרונמר

New member
מרגיז אותי מאוד ../images/Emo46.gif

היום יש כתבה בידיעות אחרונות, מוסף בריאות, על אפילפסיה. כתוב שם:להזמין אמבולנס ברגע שמתחיל התקף, וגם שצריך להטות את הראש לאחור בהתקף כללי!!!!!!! אני כל כך מזועזעת, וחושבת שאנחנו צריכים לעשות משהו מאוכזבת ומפחדת ממצב שיהיה לתום התקף... שרונה

שרונמר

New member
ציטוטים מהכתבה מותר?

אני לא יכולה להתאפק: התנועות של המפרכס עלולות לפגוע בו ובכם... הטו את הראש אחורה... הנשימו אם יש צורך... הזעיקו מיד אמבולנס... הכתבה מספרת על הקוצב,שמושתל גם אצל ילדים ובעצם מסביר על כך, ומדגיש כמה בעיות יש לכאלה שהוא מושתל אצלם.

חייםלוי

Member
מנהל
מה יהיה? דודו בוסי לא לגמרי

אשם בתיאורי הזוועה שהוא כתב אם זה מתפרסם היום בעיתון.

שרונמר

New member
הבעיות בקוצב מתוארות רק בסוף...

אז נכון שהוא משבח את ההשתלה. אבל כתוב שחולים לוקחים תרופות כל ימי חייהם-לא מדויק שיש סכנה ממוות פתאומי "התרופות האנטי אפילפטיות גורמות לטשטוש, לדיכוי יכולת החשיבה ולפגיעה בתפקודי הכבד ומוח העצם. כשהחולה מקבל שילוב של תרופות הוא עשוי לסבול גם מפגיעה עורית קשה". חולה אפילפסיה לא יכול לחשוב יותר???

חייםלוי

Member
מנהל
חולה אפילפסיה לא יכול לחשוב ../images/Emo6.gif

לעניין עצמו, נכון שיש תרופות שמשפיעות באופן קוגניטיבי על חלק מהאנשים, יש תרופות הגורמות לטשטוש אצל חלק מהאנשים ויש תרופה - טגרטול אאל"ט שעלולה לגרום לבעיות בכבד ולמיקטל עלולה לעורר אלרגיה קשה המתבטאת בעור. הכל נכון והכל גם לא נכון. משום שלכל תרופה בעולם עלולות להיות תופעות לוואי, אפילו לאקמול. אבל זה עדיין לא אומר שלא צריכים לקחת את התרופות שברוב המקרים לא גורמות לשום בעיות ואם גורמות צריך להחליף את התרופה. קביעה גורפת כמו שיש במאמר שם היא ממש לא מדויקת ומזיקה. ייתכן שהרופאים ששאלו אותם אמרו את הדברים בתוך מכלול דברים והכתב הביא רק את הדברים "המעניינים".

הי

בתגובות לכתבה היה הורה שכתב שלילד זה לא עזר. הנתונים הם כאלה: ל- 30% זה עוזר משמעותית, ל- 30% זה עוזר חלקית, ול- 30% זה לא עוזר. אני לא צוחק.

Happy Poooo

New member
../images/Emo73.gif ובקשר לאמבולנס...

אז אני רוצה גם להוסיף משהו...גמני קראתי את הכתבה בעיתון וגמני דיי התעצבנתי לשניה כשקראתי "להזעיק מיד את מד"א ...", אבל אחרי שנרגעתי מההתעצבנות הרגעית הזאת חשבתי לעצמי, שהאנשים שמסביבי שיודעים שאני עם אפי' וכמובן מנסים לשמור עליי בזמן התקף, רואים שההתקף לא עובר אחרי דקה וחצי ויותר אין להם ברירה אחרת אלא להזמין אמבולנס (הם כבר מיומנים מכיוון שכל ההתקפים שלי קרו לי במשרד) ותאמיני לי שגם אותי מבאס עכשיו לשלם 640 שקל על נסיעה של 12 דקות בערך (המרחק מהעבודה שלי לבית החולים..נראה לי שיותר זול מונית ספיישל...
640 שקל זה התשלום שאני צריכה לשלם מכיוון שלפני כשבועיים עברתי התקפים לא קלים במיוחד, אחרי כמעט שנתיים של שקט (אני "נהנית" מאפילפסיה כמעט חמש שנים", פשוט שונאת את המילה "סובלת"), ולפני כמה ימים השתחררתי מהבית חולים אחרי שמונה ימים
בכל מקרה, לדעתי עדיין עדיף שהסובבים את החולה ידעו לפחות כמה זמן בערך הוא עובר התקף, ואם רואים שזה עובר את הזמן שאותו הוא בד"כ מפרכס, אז בהחלט לא לוותר על אמבולנס.
וחוצמזה...שרק תהיו לי בריאים ומאושרים
Nani

למעלה