מרביצים לעצמם

Kiragot

New member
מרביצים לעצמם

שלום, אני אמא לתאומים בני- שנה וחודשיים+. לא מזמן הם התחילו להרביץ לעצמם בראש, גם בזמן שהם מתלהבים וגם ברגע הכעס... ניסיתי לאחר מכות שלהם לעשות להם את " אתה ילד טוב" עם ליטוף ראש שלהם וניסיתי להגיד " שאסור לתת מכות לעצמם ולכל בו אדם אחר". נכון לעכשיו - הם ממשיכים לתת מכות. תעזרו לי, בבקשה.

survivorrr

New member
בקשי בדיקת איש מקצוע.

אינני איש מקצוע ולא הייתי רוצה להכניס אותך לסרטים מיותרים. גם חסר לי האופן (הצורה) שבו הם עושים את זה. האם על כל כף היד, היכן על הראש, האם עם שורש כף היד, האם רק עם האצבעות, האם עם שתי הידיים באותו זמן או לחילופין, בקיצור חסר מידע. אני יכול לחשוב על כמה סיבות לתופעה. אם להסתפק רק במה שכתבת, לדעתי התופעה לא סבירה וודאי כשמדובר בשני ילדים. כיון שמדובר בתאומים יתכן שרק לאחד יש סיבה אמיתית לתופעה והשני מחקה אותו. אני מציע אבחון מקצועי מעמיק. הפורום (כל פורום) עם כל הכבוד, אינו תחליף לכך אלא חומר למחשבה בלבד.

בהדרגה ילמדו לבטא רגשות גם אחרת

שלום רב, התופעה שאת מתארת מוכרת. מציעה לך לצמצם התיחסות כדי שההתנהגות תיעלם ולא תמשיך במטרה לזכות בתשומת לב. פעוטות אינם יודעים לבטא את רגשותיהם. בהדרגה תעזרי להם ללמוד לבטא רגשות בדרכים אחרות. בינתיים כשהם מכים הגישי להם : קופסא/כרית או תוף ואמרי להם :"כאן מותר לטפוח" עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה