מרבה רגלים

מרבה רגלים

משהו יודע מה ניתן לעשות נגד מרבה רגליים שפשט על הגינה, החצר וחודר כל הזמן לתוך הבית? האם ידוע למשהו האם הוא מסוכן?

רוּפֵן

New member
הקטנים לא מסוכנים

הגדולים, אל שבאורך 10 ו 20 ס"מ, מסוכנים ועקיצתם מכאיבה ומסוכנת. הגדולים נקראים "נָדַל ארסי" בגינה, הם רק יביאו תועלת ויעסקו בתיוחו האדמה ואכילת רקבובית. אם תקפידי על חיפוי קבוע על אדמת גינתך, הם יעדיפו להישאר תחת החיפוי ולא לחפש 'מקלט חם' אצלך בבית. נסי שלטוף את הבית ב'סנו לשטיפת רצפות - מרחיק תיקנים" זה עם ריח הלימון החזק. עובד מצויין על נמלים, אולי ירחיק גם את ה"מרבי רגליים" שלך.

טסונמי1

New member
../images/Emo3.gifמה שכן יש לה זה את הפרוק רגליים

הזה שלא מזיק לאף אחד-[לא יודעת איך קוראים לו]

רוּפֵן

New member
אני מקווה... כי היא לא צרפה תמונה..

ה"ארבעים רגל" הפופולארי בגינה, הוא קטן חמוד ולא מסוכן כלל נקרא "נדל דק" ולא ארסי.

לִיאֲת

New member
אוי יוי יוי... זה מה שמצאנו אצלנו

בבית, כמה פעמים. המדביר אמר שאין טיפול מונע. מישהו יודע אחרת?

הרגעתם אותי

תודה על המידע והעצות, מאו הרגעתם אותי. ביקרתי אתמול בהום סנטר והתייעצתי עם נציג של מחלקת הגינון, שאלתי אותו אם יש חומר כלשהו שימנע את כניסתם הביתה ואת ה"שוטטות שלהם במרפסת ביתי" היועץ, מיד נתקף חרדה ואמר לי שלמרות האינטרס שלו למכור , אין שום חומר שנמכר שם שיעזור לי וכי מדובר במקרה חמור שדורש מדביר מקצועי. לדבריו "לא כל מדביר ידע להתמודד עם התופעה". הוא גם מיד הוסיף ושאל אם יש לי עקרבים גדולים בבית ושאמרתי שלא, הוא אמר שזה עניין שך זמן (-: (מרגיע נכון?!) בקיצור, יצאתי משם אחוזת פחד וחרדה. תודה על העצות והאינפורמציה.

פאביאן

New member
נצל"ש - ספק עקרב.

באחד האמשים צץ מתחת עציץ במרפסת שלי יצור שחור קטן, צבת בקצה זנבו וארבע נקודות לבנות על גבו. לא הרגתיו והוא נעלם חזרה אל מתחת לעציצים. אבל מאז אני תוהה האם יתכן שהוא מסוכן? מי מכיר, מי יודע (כאמור שחור קטן, מעין צבת בקצה זנבו וארבע נקודות לבנות על גבו...)?

בחודשיים האחרונים

הרגתי בתוך הבית 4 עקרבים, שחורים, אחד גדול ושלשה קטנים. בחדר שינה, במקלחת ובסלון. ובגינה 2 נדלים ערסיים לפני יותר מחודשיים. אין מה לעשות זה חלק מהטבע.

nony11

New member
אישתי.

אישתי לא טורחת להרוג את העקרבים, היא אומרת שאחרי שנים איתי ביחד זה הדבר האחרון שמפריע לה.

תלתליפז

New member
ערסים בהחלט לא רצויים ../images/Emo8.gif

במיוחד לא בחדר השינה

גם אצל בתי ברמת הגולן "מטיילים "

עקרבים שחורים בבית. לנכדה שלי היה עקרב במיטה. אני מבוהלת,והבת שלי מרגיע שהשחורים לא מסוכנים... גם אם ידעתי זאת, שאין הם מסוכנים... עצם המחשבה מעבירה בי חלחלה

מייקלה1

New member
הוא חמוד...... נקרא "יתוש טיטוס"

אבל מוכר בשם צבתן.אפשר למצוא אותו מתחת לעציצים. מחפש חושך ולחות נדמה לי שהוא ניזון משורשים.ממש לא מזיק ....לנו.

למעלה