מראת פסיפס

psa

New member
אשאיג ,החלמה מהירה../images/Emo140.gif.

עם מה מלאת את הרווחים בין האבנים שבמראה?

psa

New member
ואיך ניקית את האבנים לאחר המילוי?

עם האבנים מאוד קשה לעבוד. תודה

אשאיג

New member
הי פסא - תודה!!

את הרווח מלאתי ברובה שערבבתי אותו עם צבע שחור (כדי שיהיה אפור כהה). כמובן שהצטערתי על הרגע הזה כי אח"כ לנקות את האבנים היה ממש סיפור. השתמשתי בספוג ומטלית ספוגים במים.

psa

New member
אשאיג ,תודה על תשובתך ,עוד שאלה

אם הצטערת על כך ,מה היית עושה במקום? הצטערת על הרובה או על השחור? ברכות

אשאיג

New member
הי פסא

מוותרת על הרובה בכלל או לא משתמשת באבנים האלו יותר. אולי הן מתאימות יותר להטבעה בחומר רך כמו דאס או בצק.

psa

New member
היי אשאיג ,אני נוטה להסכים אתך.

כנראה אלה אבנים טובות לגני ילדים להדבקה ללא מילוי. המילוי נדבק עליהם וזה נורא. זכוכית או שברי צלחות לדעתי קל יותר לנקות. ברכות

av_i_va

New member
עבודות פסיפס

לאור ריבוי השאלות בדבר עבודות הפסיפס - שאני מבינה שהן אהובות עליך במיוחד... רציתי לשאול אם תוכלי אולי להכין מסמך וורד ולפרט את כל השלבים, הטכנקיות ואולי אפילו לרכז חלק מהטיפים שעלו כאן מתוך שאלות ותשובות המשתתפות. אוכל להעלות זאת ללוח המאמרים לטובת כולם. תודה.

psa

New member
רעיון מעולה .תודה. למרות שכבר הכנתי

כאלה ,תמיד שמחה ללמוד עוד. ברכות

אשאיג

New member
הי אביבה

אני מנסה לשלוח לך מסר ללא הצלחה. בעקרון - אשמח לכתוב את שלבי העבודה. הבעיה היא שמות החומרים (בעיקר הדבק והרובה). אני מכירה את שמם בשבדית ולא נראה לי שזה יעזור כאן. אוכל פשוט לתאר באופן כללי את ביצועי החומר. זה מספיק בסדר??

1yaeli

New member
אהבתי את מראת הפסיפס...ועוד....

השבוע בדיוק סיימתי הכנת מראה עם מסגרת פסיפס. קניתי זכוכית שקופה במידה של 60X60 ובאמצע הדבקנו מראה במידה של 40X40 וכך היתה לי מסגרת מוכנה כמעט, רק להחליט איך, ולהדביק את אבני הפסיפס. אבני הפסיפס הינן מזכוכים צבעונית מיוחדת, שאני קונה בסטריפים, וחותכת בצבתית צק-צק, במידה הדרושה. השתמשתי בדבק פלסטיק פשוט, הייבוש ממושך, אבל זה יצא חזק. מילאתי את החריצים ברובה לבנה (חתיכת עבודה) יישרתי עם מגב קטן והחלקתי עם האצבעות (יש לי מלא חתכים) ואחר כך מנגבים במטלית לחה סחוטה את הרובה מהאבנים. מה שנשאר לי זה לתלות את המראה, ולמרוח עליה לכה שקופה. קצת יקר לטעמי, אבל יצא מרהיב. בין לבין, הכנתי מראה קטנה יותר לג´וניור שלי (מעודפי הסטריפים). טוב, אצלם ואעביר לכאן.

למעלה