מראות

טאטעניו

New member
מראות

האם זה נכון שלפני כל עצירה או האטה צריך להסתכל במראה האמצעית ? כך אמר לי המורה

נכון..

אתה צריך לראות שהעצירה שלך לא מסוכנת מדי בגלל שיכול להיות שההוא מאחורה צמוד אליך יותר מדי ויתנגש בך עם תעצור מהר מדי או משהו כזה..

aviGODFATHER

New member
זה לא נכשל בטוח...

בהחלט אתה יכול להיכשל על זה, אבל זה לא ברקס או משהו ככה שזה לא כישלון ודאי. בטסט הכי טוב לעשות הצגה - בטסט שעברתי בו הסתכלתי כל בערך 20 שניות על המראה המרכזית.

100vardit

New member
בעיה.מקווים שזה לא יקרה.

לכן.תמיד צריך לשמור מרחק מהרכב שלפנינו, ולהסתכל בראי -לפני עצירות.

barhe

New member
אבל זה קורה

וגם בדרך בין עירונית מה הכי כדאי לעשות? אני עשיתי גז- וברקס חלש כמה פעמים שידלקו האורות ברקס עד שהוא הבין,מה עוד אפשר לעשות?

One Echoe

New member
לוחצים קודם כל על הברקס קצת

כדי שידלקו האורות, ואז רק על הקלאצ'.

Superdror

New member
לוחצים ברקס בצורה "מבוקרת".......

כלומר, לוחצים חלש בכדי שידלקו אורות הברקס מאחור ואט אט מגבירים את עוצמת הבלימה בהתאם לצורך ולסיטואציה תוך כדי שמוודאים שהרכב מאחור הבין שאתה בולם והנהג בו בולם אף הוא. כיצד לוודא שהוא הבין שאתה בולם והגיב בהתאם - להביט במראה המרכזית. אם הנהג מאחור לא שם לב שאתה בולם ואתה רואה שהוא עומד להתנגש בך, במידת היכולת והניתן - תאריך את מרחק הבלימה, כלומר, תרפה קלות מדוושת הבלם ואף במידת הצורך - תלחץ על דוושת הדלק ותאיץ בכדי להתחמק מהתאונה. כמובן, כל אחד מהמצבים הנ"ל עושים תוך כדי הפעלת שיקול דעת מקסימלי. אתה לא תאריך את מרחק הבלימה בכדי להימנע מתאונה קלה מאחורנית ותדרוס הולך רגל בעקבות כך.

gold ayelet

New member
חחח אהבתי את מה שאמרת על השיקול

דעת, חח אבל באמת אם אני בולמת ולפני מכוניות וגם בצדדים ומאחורי רכב בא במהירות, מה אני עושה ? מחכה שהוא יתנגש בי?

One Echoe

New member
לדעתי,

במקרה כזה, שבו ממש אין לך לאן לברוח, פשוט מוציאים יד מהחלון, מנופפים, צופרים..עושים כל מה שאפשר, אחרי הכל זה לא תלוי בך...

barhe

New member
אני לא מדבר על מצבי חירום

במצב שהולך רגל קופץ לכביש ברור שאני אבלום בכל מחיר אם אין דרך להתחמק. אני מדבר על מצב שאני נוסע בדרך בין עירונית ומאחורי יש רכב מסחרי שדבוק אלי,ובמקרה של בלימת חירום לא בטוח שהוא יספיק לבלום גם.כשרכב נדבק מאחורי אני "משחק" קצת עם הברקס-גז בשביל שידלקו האורות ברקס

alonn121

New member
שמים לב לזה במראה האמצעית

וכשבעצירה יש קלאץ' וברקס מורידים קצת לאט מהברקס כזה גלישה קטנה ומשיעור 5 המורה שלי אומר לי להסתכל במראה זה כבר בא לי ברפלקס כאילו גם כל המראות אני לא חושב להסתכל כזה טוב עכשיו פניה אז מראה זה בא לי אוטומט

ChilD SouL

New member
לא.

עכשיו, למי תקשיב - למורה מוסמך או למישהי כמוני

למעלה