מראות בפאוור מטאל

Blade Of Fire

New member
מראות בפאוור מטאל

אוקיי.. תנו לי קצת קרדיט... למרות שזו חפירה:) במשך כמה זמן אני מתכנן כבר לכתוב את המאמר הזה אבל רק עכשיו נהיה לי זמן פנוי. כמה זמן כבר אני שם לב שביותר ויותר שירי להקות פאוור מטאל מופיעה המילה mirror בשירים ובלהקות מוכרות לחלוטין. קודם כל קצת על המראה ומה היא מסמלת. הסתכלות במראה סימלה מאז ומתמיד כסמל לעולם אחר, כדרך מעבר לעולם אחר. בעליסה בארץ הפלאות, המראה בבית הוריה של עליסה היא המעבר לארץ הפלאות. המראה גם מציינת תקשורת ליישיות אחרות ועולמות אחרים. בשלגיה- המכשפה משתמשת במראה כדי ליצור קשר עם יישות אחרת חכמה יותר. כמובן שהיא אובססיבית לגבי המראה שלה ושואלת את כל השאלות הלא נכונות. אך המראה, ופה עיקר השימושים שלה, מייצגת גם את העולם ההפוך לעולם שלנו בדיוק כמו שכשאנחנו מסתכלים במראה הימין הופך לשמאל והשמאל לימין. אחת הדוגמאות האחרונות לשימוש בזה היא בסדרת הטלוויזיה "מכושפות" (זהירות! ספוילרים לעונה 6!)שבה המראה במשרדו של גדעון משמשת קשר לעולם ההפוך לעולם שלנו-כאשר אצלנו כולם שואפים לעולם טוב יותר, שם שואפים ליצור עולם של רשע ושחיתות. ומכאן, לשירי הפאוור מטאל: BLIND GUARDIAN- Mirror Mirror אלבום:nightfall on middle-earth Mirror, mirror on the wall True hope lies beyond the coast You're a damned kind, can't you see that the winds will change אם כך, הם משתמשים במשפט המפורסם של שלגיה "מראה מראה שעל הקיר". השימוש נעשה כקשר לישות חכמה יותר והציפייה לעתיד טוב יותר. NORTHER - Mirror Of Madness אלבום: Mirror Of Madness Hey you, in the mirror stop twisting my weak mind Mirror of madness stop haunting me כאן הסולן טוען שהמראה מעוותת ומשחקת עם מוחם של הצופים בה, שלא צריך להאמין תמיד למראות. Helloween-mirror mirror אלבום:the dark ride המראה מופיעה לכל אורך השיר. הם משתמשים כאן שוב באפקט של שלגיה, של שאלת המראה ופניה ליישות חכמה יותר. בעיקרון השיר מדבר על איזה שכנוע עצמי של הזמר שהוא מושלם וכך גם חייו. כ"כ מתרומם.. אבל זה פאוור מטאל, לא לשכוח
Dream evil-the mirror אלבום: The Book Of Heavy Metal גם כאן המראה וההשפעות שלה מופיעות בכל השיר. הסולן תוהה מי הוא ע"י כך שהוא מנסה לפנות ליישות במראה (שוב-שלגיה) ולהכריח אותה להגיד לו. השיר מתאר חיפוש עצמי אבל גם פקפוק עצמי בנשמה ובחיים. Ayreon-mirror maze אלבום: Into The Electric Castle במהלך השיר הגיבורים מתוודעים לעצמם ולפחדים שלהם. מבוך המראות מגלה להם צדדים בתוך נפשם שהם שכחו או התעלמו או פחדו מהם. בחלק השני של השיר המראות משמשות למעבר לעולם אחר. ישנם עוד שירים רבים על מראות בפאוור מטאל, אבל אני מניח שהבנתם את הרעיון. אבל אפקט המראה לא מתבטא רק בליריקה. בלהקות רבות אנו רואים אפקט המראה בעטיפות: Sonata Arctica-silence Blind Guardian-Imaginations from the Other Side ועוד רבות וטובות. לסיכום- המראה משמשת ליצירת קשר עם העולם האחר או האישיות האחרת של אותו אדם, ובגלל האפקט הפנטסטי הזה אנו רואים את אפקט המראה בהרבה שירי פאוור מטאל.

חחח נכון, ואגב, אני הצבעתי לך עוד ל

פני הדיון הזה
ואהבתי את החפירה, והיא גם נכונה, אתה צודק בהחלט, חפירה במקום
ואגב, סחטיין על הDream Evil ששם, אני מעריך אותך מאוד על זה ו-אני יודע לנגן את mirror mirror
ואתה רוצה עוד אחד? Blind Guardian - Lost in the twilight world Album: Tales from the twilight world Look behind the mirror, I'm lost in the twilight hall Once I'll be back for a moment in time, that's when the mirrors - falling down הנה לך, גם פה זה דימוי למראה לעולם אחר (twilight world
).

הדרים איוול שם בגללי. ../images/Emo4.gif

אני הגעתי למסקנה הזאתי לפני מלא מלא זמן ודיברתי איתה עם עידן באייסיקיו. הוא חשב שזה רעיון נחמד לכתיבה ואישרתי לו לכתוב בתנאי שהוא נותן לי קרדיט

וול הייתי אמור לדעת את זה? לנחש? בכ

ל מקרה, אז את מקבלת הרבה כבוד ממני
, גם לך גרמתי לאהוב אותם, ליתר דיוק הכרתי לך אותם, כיף לדעת

Blade Of Fire

New member
אהה קרדיטים!!

שכחתי קרדיט לנועה היקרה שלי שעזרה בהכנה המוקדמת, ברעיון לכתבה ובעובדה שהזכירה לי חלק מהשירים. תודה לך יקירתי

smady by

New member
אתה כחול אתה כחול!!!

אז איך זה להיות בעל הכוח למחוק הודעות?!

McBlack

New member
צל"ש לך ולנויקו../images/Emo140.gif

מאמר טוב. אף פעם לא התעמקתי בעניין המראה בשלגיה, אז הודות לך, החכמתי

אם כבר מדברים על מראות

ועל אליס בארץ הפלאות, ראוי לדעתי להזכיר את השיר Through the Looking Glass של Symphony X (האלבום Twilight in Olympus), שמדבר באופן מפורש עליה ועל מה שאמרת - העובדה שהמראה היא הגורם המקשר בין העולם שלנו לעולם בו "הכל הפוך" במהלך השיר אליס מחפשת מה נכון ומה לא, את התשובה הסופית. השורות הראשונות של השיר (מופיעות גם בחתימה שלי...). Look to the other side, reach the undefined Curious to what she doesn't know Step through the empty air, reveal what wasn't there A fantasy-her looking glass world שיר נוסף של Symphony X שמזכיר מראה הוא Candlelight Fantasia מהאלבום The Divine Wings of Tragedy: From within the mirror's eyes I'm forced to run away and hide I feel those mystic eyes subside And leave me blind Through passages in time A prisoner locked beind the door Lonely roses slowly wither and die השיר מדבר באופן עקרוני על המשורר שמחפש על מה לכתוב והפזמון שהבאתי כאן מדבר, לדעתי, על כך שהמשורר מרגיש שהוא חייב לברוח מהעיניים של המראה המשולות למה שהוא יראה אם יסתכל אל תוך עצמו, לאמת הפנימית שלו. הוא מתכוון לכך שהוא רוצה לכתוב על משהו אחר, ולא על שנמצא בתוכו, ואז כאשר בשתי השורות הבאות "עיני המראה" מתפוגגות, והוא נשאר עיוור - למעשה עדיין אין לו על מה לכתוב. יש עוד שירים של Symphony X שעוסקים במראות. השיר Awakenings מתוך The Odyssey: A haunting vision torments me It smothers and steals my dreams I see an old man in the mirror cold and bitter staring back at me הדובר מסתכל רואה את עצמו במראה כאדם זקן ומריר, וכתוצאה מכך הוא מחליט לקחת את עצמו בידיים ולהמשיך לחפש את האמת, למרות כל היאוש שכמעט השתלט עליו במהלך השיר לפני כן. ואם מזכירים עטיפות - אז בעטיפת האלבום V: The New Mythology Suite ישנה מראה, שככל הנראה מבטאת את הקונפליקט בין טוב לרע שעליו מסופר במהלך כל האלבום. ואני יודע שזה לא בדיוק פאוור מטאל. אז תסקלו אותי...

smady by

New member
ח"ח! ../images/Emo140.gif (גם לנויה)

מאמר חמוד ביותר! אה!! סליחה סליחה- אפל וקשוח ביותר!

DanieLushka

New member
../images/Emo45.gif

נייס קשוח.. :) כשהתחלתי לקרוא את המאמר, באמת התחלתי לחשוב על מכושפות והמראה של גדעון.. ואז הגעתי לחלק שכתבת את זה, וצחיקקתי לי. לא.. אתם לא חייבים להבין, אני מבינה את עצמי.

למעלה