Blade Of Fire
New member
מראות בפאוור מטאל
אוקיי.. תנו לי קצת קרדיט... למרות שזו חפירה
במשך כמה זמן אני מתכנן כבר לכתוב את המאמר הזה אבל רק עכשיו נהיה לי זמן פנוי. כמה זמן כבר אני שם לב שביותר ויותר שירי להקות פאוור מטאל מופיעה המילה mirror בשירים ובלהקות מוכרות לחלוטין. קודם כל קצת על המראה ומה היא מסמלת. הסתכלות במראה סימלה מאז ומתמיד כסמל לעולם אחר, כדרך מעבר לעולם אחר. בעליסה בארץ הפלאות, המראה בבית הוריה של עליסה היא המעבר לארץ הפלאות. המראה גם מציינת תקשורת ליישיות אחרות ועולמות אחרים. בשלגיה- המכשפה משתמשת במראה כדי ליצור קשר עם יישות אחרת חכמה יותר. כמובן שהיא אובססיבית לגבי המראה שלה ושואלת את כל השאלות הלא נכונות. אך המראה, ופה עיקר השימושים שלה, מייצגת גם את העולם ההפוך לעולם שלנו בדיוק כמו שכשאנחנו מסתכלים במראה הימין הופך לשמאל והשמאל לימין. אחת הדוגמאות האחרונות לשימוש בזה היא בסדרת הטלוויזיה "מכושפות" (זהירות! ספוילרים לעונה 6!)שבה המראה במשרדו של גדעון משמשת קשר לעולם ההפוך לעולם שלנו-כאשר אצלנו כולם שואפים לעולם טוב יותר, שם שואפים ליצור עולם של רשע ושחיתות. ומכאן, לשירי הפאוור מטאל: BLIND GUARDIAN- Mirror Mirror אלבום:nightfall on middle-earth Mirror, mirror on the wall True hope lies beyond the coast You're a damned kind, can't you see that the winds will change אם כך, הם משתמשים במשפט המפורסם של שלגיה "מראה מראה שעל הקיר". השימוש נעשה כקשר לישות חכמה יותר והציפייה לעתיד טוב יותר. NORTHER - Mirror Of Madness אלבום: Mirror Of Madness Hey you, in the mirror stop twisting my weak mind Mirror of madness stop haunting me כאן הסולן טוען שהמראה מעוותת ומשחקת עם מוחם של הצופים בה, שלא צריך להאמין תמיד למראות. Helloween-mirror mirror אלבום:the dark ride המראה מופיעה לכל אורך השיר. הם משתמשים כאן שוב באפקט של שלגיה, של שאלת המראה ופניה ליישות חכמה יותר. בעיקרון השיר מדבר על איזה שכנוע עצמי של הזמר שהוא מושלם וכך גם חייו. כ"כ מתרומם.. אבל זה פאוור מטאל, לא לשכוח
Dream evil-the mirror אלבום: The Book Of Heavy Metal גם כאן המראה וההשפעות שלה מופיעות בכל השיר. הסולן תוהה מי הוא ע"י כך שהוא מנסה לפנות ליישות במראה (שוב-שלגיה) ולהכריח אותה להגיד לו. השיר מתאר חיפוש עצמי אבל גם פקפוק עצמי בנשמה ובחיים. Ayreon-mirror maze אלבום: Into The Electric Castle במהלך השיר הגיבורים מתוודעים לעצמם ולפחדים שלהם. מבוך המראות מגלה להם צדדים בתוך נפשם שהם שכחו או התעלמו או פחדו מהם. בחלק השני של השיר המראות משמשות למעבר לעולם אחר. ישנם עוד שירים רבים על מראות בפאוור מטאל, אבל אני מניח שהבנתם את הרעיון. אבל אפקט המראה לא מתבטא רק בליריקה. בלהקות רבות אנו רואים אפקט המראה בעטיפות: Sonata Arctica-silence Blind Guardian-Imaginations from the Other Side ועוד רבות וטובות. לסיכום- המראה משמשת ליצירת קשר עם העולם האחר או האישיות האחרת של אותו אדם, ובגלל האפקט הפנטסטי הזה אנו רואים את אפקט המראה בהרבה שירי פאוור מטאל.
אוקיי.. תנו לי קצת קרדיט... למרות שזו חפירה