מראה חיצוני

הרבי מלובביץ'?

אה עכשווית.. הממממ... בוא נראה... שון קונרי? המראה של ישו תלוי באלה שציירו אותו במילים או בתמונות. אתה מתייחס למראה הכחוש המעונה וגם ללחם המיובש. אני מתייחס לבחור יפה תואר גבה קומה ומורם מעם שכולו קרן אהבה. והאוכל, בסעודה האחרונה (ליל הסדר) הם אכלו ושתו כמו שצריך
על השאלה "איפה אתם בסדר?" ענה יהודה איש קריות בגיחוך מתחת לזקן. בעצם, לפי הבשורה של יודל'ה, שפורסמה בשבוע שעבר, ולגיטימית לא פחות מהבשורות שכן נכנסו לספר, ג'יזס ביקש ממנו להיות מלשן ובכך להגשים את ייעודו להקריב את לבושו הגופני למען האנושות. הוא פשוט לא סמך על אף תלמיד אחר שלו. יאסו יודה!

barak001

New member
אוף איתך

חשבתי שתעלה על זה, אבל יכול להיות בעצם שאתה לא מכיר אותו (אולי אין לך ערוץ קארמה :)) בקיצור - הרב לייטמן
(אגב, האיש ממש שווה הכרות)

לכל אחד מאיתנו

יש ערוץ קארמה
עד ש.. אתה יודע... לייטמן? איש האור? זה מין כזה סופר-הירו? עם כיפה על הראש וספר הזוהר ביד?

barak001

New member
:)

מי ייתן ולא יהיה לך ערוץ קארמה :) לייטמן הוא ד"ר לפילוסופיה ומומחה לקבלה, אינטלקטואל רוסי (נראה לי לפי המבטא), שאני באופן אישי מאד מחבב. את הכיפה שלו בקושי רואים, וספר הזוהר נמצא על מעמד כזה מולו. ועכשיו אתה כבר יודע איך הוא נראה.

alissa

New member
גם אתה עם ערוץ הקארמה ?

יש להם תוכניות נחמדות כמו למשל "משמעות החיים" (אם כי לעיתים הם שוכחים שיש נשים גם לא בגיל העמידה שמעוניינות להתחבר לגופן ולהיות מבסוטיות באופן כללי) וחלומות. קצת מגזימים עם השידורים החוזרים ועם קוראים בכוכבים (אנחנו רוחניים אבל לא מטומטמים
). טוב אז אם אני כבר פה אומר שלדעתי ישו היה חתיך הורס עם השיער הארוך וגזרתו הכחושה. ..טוב..נו..לפחות כשהוא לא היה עסוק בלדמם על הצלוב.

sidharta

New member
בודהה שמן רק בפסלים הסיניים

מכיוון שבסין שומן מסמל אושר. בפסלים התאילנדיים והבורמזיים הוא כלל אינו שמן, אלא בעל מבנה גוף מאוזן למדי. אני לא אומרת שאדם שמן הוא "אינו רוחני", אבל אם ההשמנה שלו אינו בעייה גנטית, אז יש כאן חיים לא מאוזנים- מכיוון שלרוב השמנה באה מאכילה מעבר למה שדרוש לגוף, מחוסר פעילות גופנית. והלא בודהה דגל בדרך האמצע- לא דרך הסגפנות, ולא דרך הנהנתנות. והשמנה מעידה על נהנתנות מסויימת, על התמכרות לתחושות וטעמים. יכול להיות שאדם ילך בדרך רוחנית, ויצליח לגבור על הרבה פיתויים, אבל דווקא בתחום הזה הוא יתקשה. יש כאלו המכורים למזון, למין, לבידור...על מנת להתקדם בדרך יש להשתחרר מהצמדויות והתמכרויות אלו.

dharmax

New member
דווקא כנראה שממש לא...

בחלק מהפסלים הוא שמן, בעיקר אלא מהמסורות הסיניות, מכיוון שאצל הסיניים דאז, הרעיון של איש שמן, זה הולך ביחד עם הרעיון של איש מאושר, שלא חסר לו דבר (כי כדי להיות שמן, פעם, היית צריך להיות עשיר ועם זמן להשמין...) ברכות :)

לקשמי

New member
מראה חיצוני ורוחניות

האמת שגם בלי קשר לרוחניות, ועוד הרבה לפני שבכלל תיארתי לעצמי שאגיע לדרך רוחנית כלשהי, כל הנושא של מראה חיצוני לא הזיז לי. מעולם לא אהבתי להתאפר, בתקופת גיל ההתבגרות וגם טיפה יותר מאוחר אהבתי להתלבש זרוק כזה בלי לשים יותר מדי לב למה שאני לובשת וגם אחר כך, אמנם הלבוש שלי כבר נהיה יותר מסודר (בכל זאת...) אבל גם לא עשיתי מזה עניין. האמת היא שזה גם אחד הדברים שגורמים לי להרגיש ב
ביחס לתרגול היוגה. יש כאלה שחושבים משום מה שיוגה היא התעמלות. פעם, כשסיפרתי למישהי שהכרתי, שאני מתרגלת יוגה, היא שאלה אם המורים מלמדים אותנו איך לרזות/לחטב את הגוף וכו'. אמרתי לה שהיוגה מטפחת את היופי של הלב. ובאמת, היוגה לא עושה עניין ממראה חיצוני. נהוג לומר ביוגה שהיופי הוא בעובי העור: את יכולה לראות אדם שיהיה יפה תואר מאין כמוהו אבל אם תקלפי לו את העור... נו, הוא כבר לא ייראה כל כך טוב. במילים אחרות, כפי שאומרים ביהדות "שקר החן והבל היופי". היופי הוא רק אשליה. בכל אופן לא שיניתי שום דבר במראה שלי בעקבות היוגה, כי גם אין לי בעצם מה.

"בלי לשים לב מה אני לובשת"

זה כמה תגובות שאני קוראת את הלך הרוח הזה.. אני מתלבשת מבלי לשים לב מה אני לובשת, מבלי להתאפר, מבלי להקשיב לצו האופנה (עקבים איפור וכו'). זה נראה לי דבר והיפוכו. זה נראה שמאוד שמים לב למה שלובשים. וכן שמים לב שזה בגד ישן, נוח, לא אופנתי והפנים נקיות מאיפור. כאילו שזה העניין.

לקשמי

New member
אז ממש לא

לפחות אצלי
אני לא לובשת בגד ישן או לא אופנתי בגלל שהוא ישן ו/או לא אופנתי. זה גם לא העניין אם אני מתאפרת או לא, אני פשוט לא מתאפרת וזהו. מעולם לא חשבתי להתאפר, גם לפני שהגעתי ליוגה, אז אין סיבה שאתחיל עכשיו. יש אנשים שמתרגלים יוגה (או כל דרך רוחנית אחרת) וכן מתאפרים/ מתלבשים יפה וכו'. זה בכלל לא משנה הסממנים החיצוניים. מה שכן, היוגה מדברת גם על החשיבות של הסדר והניקיון, הן בלבוש, הן בסביבה שלנו ובמיוחד בהכרה. יש קשר אדוק בין השניים (בין ניקיון פנימי לניקיון חיצוני) ואני אישית גם מרגישה את זה. זה לא אומר שצריך ללבוש בגדים מסוימים ו/או להימנע מבגדים אחרים. זה גם לא אומר שצריך להתאפר או להימנע מלהתאפר. רק לשמור על סטווה (טוהר), שהיא דבר חשוב בתרגול.

אינקה

New member
נדמה לי שהסיפור הוא על לאו טסה

אבי הטאואיזם, אשר הקיסר ביקש שימצאו אותו ויביאו אותו בפניו. אבל כיצד לזהות אותו? אמרו לו: מצא את האדם הכי לא מיוחד בסין, והרי הוא. שליחי המלך אמנם מצאו אותו על פי הלא-תיאור הזה ואז נמשל המשל על הצב המלכותי, אך בנושא שלנו האי-ייחוד לשום כיוון והזרימה הטבעית עם מה שקורה מסביב זה לדעתי הכיוון הנכון.

מראה "רוחני"

אם יש מראה שמרתיע אותי, זה מראה רוחני מוקפד אצל אדם. ישר צועק לי "שרלטנות". ישר צועק לי הבגדים עושים אותי ולא אני את עצמי.

מה זה מראה רוחני?

סגנון בני ברק? יש סגנונות לבוש שונים. ויש בהם יופי. לא אביא את עצמי כדוגמה, כי אין משהו מיוחד. אבל, אני אוהבת לראות נשים שלובשות בגדים מיוחדים שהולמים אותן. עיצובים אישיים. או מציאות מארצות אקזוטיות. או סתם צרוף של בגדים מן הרחוב, שנעשה בחן, והולם את הלובשת. ואם כבר. אני מחפשת פנג'ביס יפים ,מיוחדים. עם צעיף תואם. אבל באמת באמת יפים. לא ראיתי כאלה למכירה בארץ. וזה מוצא חן בעיני. מישהו ראה?

כן, ואם כבר בגדים: שאלה לכולם

אז מה דעתכם על האופנה הנפוצה של שדיים כמעט חשופים? בטן חשופה? אותי זה מביך. מביך לראות. מביך ללבוש. וזה נראה כמעט כמו מדים אצלנו. לבוש חובה לכל מי שמופיעה בטלויזיה. מה אתם אומרים?

לקשמי

New member
אותי זה מגעיל |חסר כאן אייקון מקיא|

מצד שני מי אני שאקבע בשביל מישהו/מישהי איך להתלבש?

eyola

New member
אני חושבת ש..

קשור ומשפיע הרבה יותר ממה שתופסים כשמאוהבים נראים אחרת- ממש אחרת! כשמדוכאים זה לא רק הבעות זה ממש ההלך כולו והתווים לפרטיהם הקטנים משתנים שמלאים באמונה כשחיים ומשתדליםפ להכניס כמה שיותר אהבה בייחוד עצמית הכל נראה לעין ואני מדברת ממש על תויי פנים על תווי גוף וכו הגוף משתנה יחד איתנו וזה עובדתי לפחות מההתבוננות על זה בחיי שלי ולכן גם אפשר לשים לב/להרגיש לפי תווי פנים של אנשים וצורתם הרבה מהם.. לפי צורת עיניים.. חדות תוים.. קטנים, גדולים, שמנים, רזים, שיער מתולתל יותר, שיער הופך חלק, פצעים, חתכים, מחלות ה כ ל ויש שינויים כל הזמן של הגוף בהתאם לנו לפעמים השינויים האלו משתנים בתפיסה של כולם אלינו ושל עצמנו ולפעמים זה ממש שינויים מהותיים בחיצוניות גם שאנשים מתבגרים אפשר לראות ממש הבעה אחרת בעיניים שלהם ובתווים שלהם אנחנו משתנים חיצונית מלבד לפי טבענו הפיסי גם לפי נפשנו וכל המכלול הפנימי זה הרבה מעבר רק ללבוש ותכשיטים והלך כללי שאנחנו שולטים בו אני חושבת שהתווים והצורה שלנו ממש משתנית יחד איתנו.

eyola

New member
אהה כן ו..

תלוי כמובן איך את מגדירה רוחני אני התכוונתי לרוחני כאל "תפיסת חיים" שקיימת אצל כולם לחלק יותר מגובש לכיוון מסויים לחלק כיוון אחר אבל בגדול עם מודעות ובלי מודעות זה הכל מסתכם ברוח ובנפש שלנו אצל כולם ולזה התכוונתי לאיך המראה משתקף בנפש.

למעלה