מק

../images/Emo46.gif

מתי לעזאזל תתחילו להשתמש במילה "לדעתי"??? גרוסמן הוא בהחלט ובהחלט לא סופר רע...ו"מישהו לרוץ איתו" ו"יש ילדים זגזג" הם ספרים מאוד מאוד מאוד לא לילדים ולנוער! סליחה באמת אבל שניהם ספרים שמבוגרים רבים נהנו ממנו...אז אל תשפוט אותו לפי טעמך האישי בבקשה..! במישהו לרוץ איתו כתוב בצורה ממש יפה ומרתקת..וחבל שאתם משמיצים אותו כל כך לפני אחרים- כי אולי הם יצליחו להנות ממנו כפי שאני נהנתי.

בלגאנים

New member
אנשימים!!

קראתי את השרשור בנושא ספרים מצחיקים- אחלה, עזרתם לי, כתבתי הרבה שמות מהשרשור ההוא. בנוסף אם מישהו מכיר ספרים בסגנון "מישהו לרוץ איתו" ו"חוכמת הבייגלה" של גרוסמן, ספרים מרגשים כאלה, שיביא המלצות תודה

דוסטו

New member
מתי "לעזאזל" תביני שמה שאני כותב

זו דעתי BY DEFENITION? וזה שמבוגרים רבים נהנו מספר לא הופך אותו לספר טוב ו/או את כותבו לסופר טוב ו/או את קוראו למייטיב קרוא. כמו שהפוך מכך לא בהכרח נכון. תסתכלי ברשימות רבי המכר ותראי כמה ספרים חסרי ערך הופכים לכאלה. גרוסמן הוא לא סופר רע. ציינתי שני ספרים טובים שלו. גרוסמן לדעתי ולטעמי (איך אני?) הוא סופר OVER-מוערך.

דוסטו

New member
הססימאות בתחתית התגובה שלך

אמורות להיות מצחיקות ? אז הסיסמה על האתיופים אפילו בתור בדיחה היא תפלה, טפלה ומעוררת מיאוס.

Rivendell

New member
אני נוטה להסכים עם דוסטו.

כל מה שאנשים כותבים בפורום הזה היא "דעתם". כל הרעיון של הפורום, ושל המדיה הזאת בכלל, היא להחליף דעות. אין צורך לדחוף "לדעתי" בסוף כל משפט, זה דיפלומטי בצורה מוגזמת. מאוד ברור שמה שדוסטו כותב היא דעתו. ואכן, זה שספר הוא רב מכ לא עושה אותו ספר טוב, וזה שספר מקוטלג כ"יצירת מופת" עדיין לא אומרת שכל אדם שייקח אותו לידיו יהנה ממנו באופן שישנה את חייו לעד, או בכלל, אפילו טיפ-טיפה. למעשה, יכול להיות שהוא אפילו ישנא אותו. וגרוסמן גם לטעמי הוא לא מדהים. "יש ילדים זיגזג" היה ממוצע ומטה ברף ההנאה שלי. וזו, כמובן, דעתי, ודעתי בלבד

דניאליש

New member
גרוסמן

יש ילדים זיג זג היה מיועד לקהל יעד של בני נוער אז תובנות מדהימות על החיים או עומק מיוחד לא היו בו, אבל עדיין התמימות וההומור שבו הוא כתוב פשוט מקסימים בעיניי גרוסמן הוא הסופר הטוב והמוכשר ביותר שיש בארץ. זה שחלק מספריו אולי טיפה יותר מסחריים(למשל מישהו לרוץ איתו, שהיה נחמד אבל לא משהו) לא משקף אותו כסופר.. סופר טוב לא צריך רק לעופף בשמיים ובעננים אלא גם להשכיל לדעת איך להוריד את האמנות שלו למכנה רחב של אנשים וכך להשפיע יותר. בעיניי רוב המשמעות והיופי של תרבות,וספרות בפרט, זה כוח ההשפעה על אנשים, ללמד אותם, להכניס רעיונות חדשים ושקצת מהאמת שלך תנצנץ גם אצלהם..טוב, לא קשור כבר לנושא..יאללה הולכת לישון.

דניאליש

New member
המלצה

ודרך אגב, בהתייחס להודעה הראשונה- אם נהנית מחוכמת הבייגלה בטח תאהב גם את באדולינה של גבי ניצן. ספר חמוד וצבעוני. בעיניי הרבה יותר טוב מחוכמת הבייגלה שאותי אישית לא ממש הלהיב.

דוסטו

New member
ואם חכמת הבייגלה זה החומר המעודף

עליך אז חוסר הטעם שלך פולש גם לחומר הקריאה שלך.

Rivendell

New member
"חכמת הבייגלה" זה לא גרוסמן.

וזה קצת עלבון לגרוסמן, הייתי אומרת. לגבי "חכמת הבייגלה" הוא אחד הספרים הגרועים יותר שקראתי בחיי. את "מישהו לרוץ איתו" עוד לא קראתי, אבל אם הם באותו סגנון אני חושבת שאני יכולה לוותר על העניין מראש. חברה שלי, שאהבה את הבייגלה (לכולם יש מגרעות
) ממליצה לך על "האיש הקדוש", שמזכיר בסגנון אבל רציני יותר. אני מצטטת אותה "הוא לא מעליב את האינטליגנציה". היא לא זוכרת של מי הספר, אבל אני בטוחה שכל חיפוש בספרייה ימצא אותו.

Boojie

New member
סוזן טרוט ("האיש הקדוש").

בעוונותי, קיבלתי אותו מתנה לראש השנה משום מה. לא, עוד לא פתחתי אותו, כי יש לי ספרים בהמתנה בגובה של מגדלי התאומים, בערך, גרסת ה"לפני", ורובם מעניינים אותי "קצת" יותר.

דוסטו

New member
וגרוסמן זה הרבה צלצולים

למעט "עיין ערך אהבה" המצוין ו"ספר הדקדור הפנימי" הטוב, כל ספריו האחרים כולל "מישהו לרוץ איתו" הם ספרות נוער סבירה ותו לא. הנובלה השניה, שכשמה שם הספר, "בגוף אני מבינה" לא רעה.

DIW1

New member
לדעתי לגרוסמן היה סיכוי לנובל

... לולא המצב הפוליטי. בהיותי אופטימיסט חסר תקנה - אולי עוד יש לו. נכון שמישהו לרוץ איתו אינו פסגת הספרות, אבל הוא בהחלט קיץ´ נעים וכתוב היטב אם יש לך פינה חמה לקיץ´. אני לא חושב שהזמן הצהוב טוב פחות מסיפורה של חטיפה או שסתיו של פטריארך או חלק מסיפרי המינגווי (שוב הגיבור מוכיך שהוא גבר) הם בהכרך הטופ של מה שיש לאדם להגיד. לעומת זאת בעיני בנוסף על הספרים שציינת, גם שתהיי לי הסכין הוא ספר מבריק, שיגרור הזדהות אצל כל מי שניסה מערכת זוגית ארוכה. הרבה פעמים נראה אצל גרוסמן שהוא ממוקד בקהל יעד ספציפי, כאילו שוכח את כל השאר - catering to the audience. אני בהחלט חושב שהוא הסופר הכי מוצלח שיש לנו היום, לפחות מאלה שאני קראתי (אם יורשה לי לחטוא בציון בוליאני בתחום שהוא כולו רב ממדיות סוביקטיבית).

דוסטו

New member
יותר סופרים מצוינים לא זכו בנובל

מאשר סופרים מצוינים שזכו בו. ובמילים אחרות -לא חסרים סופרים בינוניים שזכו בנובל. לכן - אם גרוסמן ימשיך לטפח את הדמות הציבורית שלו כפי שהוא עושה בהשקעת אנרגיה גדולה יותר מאשר הוא משקיע בספרים שלו, אולי גם הוא יכנס לרשימת המועמדים הנצחית לנובל שהם יחצ"צנים מצוינים של עצמם וסופרים מן השורה אךם לא יותר מכך.

d u c k y

New member
אם אפשר אעיר הערה

אני משתתפת בפורום לעיתים ומדי פעם עולות הערות בסגנון שדוסטו כתב על "חוסר הטעם". אני מבינה שמה שהרגיז יותר הוא עניין החתימה, אבל למה זה קשור לטעם בספרים? כל מטרת הפורום הוא לדבר, ולחוות דעות שונות, ומעט מרתיע לכתוב כאן, כאשר אלו הן התגובות... לכל אחד טעם שונה. אני כותבת את הדברים ברוח טובה, ומקווה שתתייחסו אליהם כך....

למעלה