מקש שבור בלפטופ...

מטאור2001

New member
מקש שבור בלפטופ...

נשבר לי מקש בלפטופ (נפלה על הנייד במצב פתוח חצי ספריה, בנס נפל רק מקש אחד) עד היו הוא החזיק לי תפוס רק עם זיז פלסטיק זעיר שהיום גם הוא החליט ליפול.. המקש עצמו הוא לא קריטי (F8) ואין לי בעייה שיתפקד לא במצב מושלם... השאלה היא ככה - בהנחה שצריך להלחים חתיכת ברזל שנשברה (או לפתוח את המחשב ולהחליף אותה), ולהחליף מקש - בכמה נזק זה עשוי להסתכם? דבר שני - בתור סטודנט תפרן, יש דרך להדביק את המקש בלי להסתכן באובדן האחריות (נשארו שנתיים וחצי)? משהו תחליפי, זמני? המחשב DELL 620. תודה נתנאל

bar666xp

New member
המלצה בדוק כמה עולה המקלדת.

אאל"ט זה +- 150-200 ש"ח. למה לך לסכן את האחריות? פנה לשירות ובדוק כמה יעלה.. אגב אם הם ידביקו ו/או חליפו את החלק השבור האחריות לא תיפגע אם חלילה יהיה בה צורך בעתיד.

מטאור2001

New member
וואלה, תודה

כבר חשבתי שזה בכיוון של 500 שקל וצפונה... הרגעת אותי... ב10:00 הם מתעוררים אני אתקשר אליהם... ברור שדרכם האחריות לא תיפגע... ולכמה זמן אני אצטרך להפקיר את הנייד אצלם? יש לך מושג?

kobi 23

New member
תלוי

זה תלוי בנותן השירות שלך , בעיקרון החלפת מקלדת אמורה להיות לא יותר מ2 דק' (ככה אצלי) אבל צריך לקחת בחשבון שיש ממתינים למחשבים שלהם שנמצאים בשירות. אם אתה יכול להשיג בנפרד מקלדת כזו אתה יכול בעצמך להחליף אותה , רק בזהירות עם ניתוק/חיבור הכבלים שלה, שלא לשבור שום דבר

laptopzol

New member
על מקש בודד לא מחליפים מקלדת

במקסימום יחייבו אותך בתשלום סמלי על המקש . - גיל

bar666xp

New member
לפי מה שאני הבנתי נשברו לו התפסים!

אין אפשרות כלל להחליף את המקש {גם לא ממש נהוג בחברות}. אפשר בעיקרון להדביק וגם אז עדיף לו לעשות זאת דרך השירות כדי שלא יגידו שהוא הדביק ועשה מה שעשה ויתחמקו מאחריות בעתיד.

laptopzol

New member
יש אפשרות החלפה

לי מפעיל החליפו מקש שנשר באחראיות ועוד באו עד הבית לעשות זאת ( צל"ש ) . הבחור ציין זיז פלסטיק זעיר וזה נשמע בדיוק כמו מקש שבור כי שם נמצא הזיז שמתלבש על מעין חצובה מתקפלת שיושבת על המקלדת וגם אם היא נשברה אפשר להחליפה . בד"כ מקלדת חדשה = 150 ש"ח + 150 נוספים לחריטה , הייתי נמנע משליחת נייד למעבדה על מקש אלא מבקש לקנות בדואר . התקנת מקש בד"כ ע"י הצבתו ב 45 מעלות לחצובה > תפיסת הזיז העליון > הורדה למטה והפעלת לחץ מזערי עד ששומעים קליק שהזיז התחתון נתפס . -גיל

מטאור2001

New member
אז ככה...

נשבר לי גם התפס מתכת שמחובר למחשב וגם התפס פלסטיק של המקש... דיברתי עם CPM - ואמרו לי שבעיקרון על מקש אחד הם יוכלו להחליף את המקלדת על חשבון האחריות. בעיקרון הם רוצים על מקלדת 900 שקל + מע"מ (היסחפות פראית...) בכל מקרה הם רוצים שאני אשאיר את הבייבי שלי אצלם במעבדה 3 ימים - גם סוג של היסחפות... נראה מה נעשה... תודה בכל אופן לכל מי שעזר! נתנאל

bar666xp

New member
רגע לא הבנתי משהו...

זה כלול באחריות או שדורשים 900ש"ח {מחיר מופקע לכל הדעות} על התיקון.. לגבי הזמן שזה יקח אין הרבה מה לעשות זה דיי תלוי בכמה המעבדה עמוסה או יש טכנאים פנויים ואם החלק נמצא במחסן או... אבל 900ש"ח על מקלדת נשמע ממש מחיר מופקע... עלות המקלדת זה 150-200ש"ח + עבודה נגיד 300ש"ח איך הנפיצו 900?!

מטאור2001

New member
הם נתנו תשובה מעורפלת....

כנראה שזה יכוסה במסגרת האחריות, ואם לא, העלות 900 שקל + מע"מ... במעבדה פרטית רצו ממני 450 שקל. 250 + 190 עבודה... נראה מה נעשה בסוף... ושוב תודה!

bar666xp

New member
עדיין נשמע יקר מדי אבל כבר יותר הגיוני.

כדאי לבדוק כמה עולה המקלדת עצמה. הממ באיזה מחשב מדובר אמרת? D620? אולי ביגלל שזו אמורה להיות מקלדת עמידה במים?

מטאור2001

New member
ראיתי בסולן 390 שקל...

היא עמידה למים? לבדוק?

bar666xp

New member
אם ת'רוצה אבל אני לא ממליץ חחח

אגב יש כמה סרטונים כאילו ביו-תיוב על המקלדות חסינות מים... אנשים באמת ניסו וזה אפילו עבד... אבל אני אישית לא הייתי מנסה.

למעלה