מקשרת

מתחת למילים../images/Emo38.gif

אם הצלחתי להבין נכון, יש שם אישחד ששואל: האם זה נכון שאין דבר העומד בפני הרצון, האם הנכות היא רק בראש ואין דבר שאי אפשר לעשות אם רק רוצים.. או האם תמיד תהיה שם הנקודה הקריטית הזו שאי אפשר יהיה להתגבר עליה בלי עזרה חיצונית. בכנס של העמותה בירושלים שהיה בשבוע שעבר, הקשבתי מוקסמת לסיפור האישי של אילן לוי- המטופל של עידית גל- און מתל השומר, במחלקה לשיקום נוירולוגי. כל מחיאות הכפיים שהאיש הזה קיבל מאלו שנכחו באולם לא מספיקות כדי להביע את העוצמה של מה שהדברים שלו עשו. איך לכל בעייה נולד פתרון איך לכל קושי הומצא אביזר ובאיזו נחישות. אני חשבתי - כמה הרבה רצון לחיות יש מאחורי זה, כמה כוח לא להכנע ולא לוותר לנכות. ברור שעדין לא כל מקום נגיש ולא לכל מגבלה מילב"ת יכולה להמציא פתרון, אבל מה שמהדהד לי בראש זה when there is a will there is a way

תודה רבה שרון

שרון, קודם כל תודה על האזכור....אעביר זאת שוב לאילן.... כפי שראית (ם) הוא אכן אדם מדהים....וחוויית הטיפול בו הביאה אותי ואותו עד ירושלים.... ותודה ליעל ניסן שהפנתה את תשומת ליבי.... יום טוב!

כן, יש לי

קודם כל חשבתי שזה ראוי להיות מוצג לפני סטודנטים לרב"ע אם יש לך קשר לאקדמיה. הייתי שמחה להראות לחברותי בצוות וגם לצוות הרב מקצועי. אח"כ אפשר גם לחשוב אם ניתן לצרף לפה קובץ מהסוג הזה (אם זה לא גדול מדי) - תשאלי את יעל.

הצגה בפני צוות רב מקצועי

אשמח להיות איתך בקשר איפה את עובדת? להתראות בנתיים, עידית

מיכל ט

New member
מגבלה ונגישות

תודה יעל על הקישור, באמת סיפור מענין שגם כתוב מאוד יפה. אני חושבת שכדי להתמודד עם מגבלה, לחיות ולהגשים צריך באמת ללמוד איך להתמודד לבד אבל יש מצבים שאי אפשר.יש מצבים שהרצון הוא חזק אבל המציאות טופחת בפנים ואז עזרה חיצונית היא דבר הכרחי. אני לא חושבת שאדם שמקבל עזרה חיצונית הוא פחות עצמאי כל עוד הוא יכול לבחור איזה עזרה הוא רוצה לקבל ואיך הוא רוצה לקבל אותה. לצערי לא שמעתי את ההרצאה של אילן בכנס.. נשמע שזה היה מאוד מענין.

ayeletg1

New member
בדיוק חזרנו מטיול משפחתי בהולנד|מט

עד עכשיו רק שמעתי וכעת גם ראיתי במו עיניי. היחס לשונה ולאחר, הנגישות לנכים בכל מקום, התאמה למגבלות בכל פארק ובכל אתר. וראינו אותם בהמונים בכל מקום:נכים בכסאות גלגלים, בכסאות ממונעים, מפגרים בדרגות שונות טיילו כמו כל אחד אחר. ואיש לא נועץ עיניים ולא נרתע. שם זה נראה מאד טיבעי. .מדהים איך הכל שם מסביר פנים החל משירותים מותאמים בכל אתר ובכל תחנת דלק ועד מתקני השעשועים בפארקים . ובמתקן שבו הנגישות אינה אפשרית ישנו שילוט מתאים כמעט התנצלות... הילדים שאלו למה בהולנד יש כ"כ הרבה מוגבלים.... מתי גם פה? בכל טיול עם ביה"ס שאני עובדת בו נועצים בנו עיניים. וצריך לחפש מקומות מיוחדים שניתן לצאת אליהם לטיול. הפארק החדש ברעננה אולי יסמן התחלה של שינוי.

למעלה