מקרר

• פותח הנושא nahe
  • פורסם בתאריך

nahe

New member
מקרר ../images/Emo53.gif

שלום איך המקרר מבצע את פעולת הקירור (אני לא מאמין שיש שם מדחס) ? ועד כמה הקירור יעיל ?

lekner

New member
הדרך היחידה לקרר ללא מדחס היא

ע"י קרח או ע"י חימום גז ישנם מקררים(מיניברים)שעובדים בשיטה אחרת מדחיסה אלא ע"י חימום גז יש גז מיוחד(ברח לי השם) שמתפשט בחום ויש גוף חימום שמחמם את הגז המקררים האלה פחות יעילים ממקררים בעלי פעולת דחיסה אך עובדים די טוב במערכות קטנות מקררים בעלי מדחס עובדים כמו מזגן אך ע"י עיבוי עצמי זאת אומרת שאין מפוח שזורק את האויר החם אלא סוללה בעלת שכבה אחת שהאויר זורם בה בחופשיות

wil

New member
דווקא יש קירור ללא מדחס

יש אלמנט חשמלי שכאשר זורם דרכו זרם הוא מתקרר בצד אחד ומתחמם בצד שני. זו שיטת הקירור במקררים הקטנטנים האלו, היא פחות יעילה מהשיטה הרגילה עם מדחס, אבל יותר קל ומשתלם לבנות מקרר קטנטן ככה מאשר מדחס. החלק הנע היחיד במערכת היא מפוח שמשמש לקירור הצד ה"חם" של האלמנט הנ"ל.

lekner

New member
אתה צודק בדקתי את זה זה נקרא

קירור טרמו-אלקטרי הרכיבים הם מוליכים למחצה בעלי תכונות קרור הנה לינק לאתר של חברה שמייצרת מערכות טרמואלקטריות

רשר

Well-known member
מנהל
זקני הדור זוכרים את ה"סיביר"

מקרר קטן שעבד עם גוף חימום חשמלי שחימם אמוניה למצב גזי בלחץ גבוה שהוזרם לצינור עם צלעות קירור וממנו דרך חריר לתא הקירור, שאר התהליך הוא כמו במערכת עם מדחס. מדי פעם הגז היה נתקע בדרך והיה צורך להפוך את כל המקרר לכמה שעות.

lekner

New member
אמוניה ברוך השם זה מה

שהתכוונתי בהודעה הראשונה ודרך אגב יש עדיין מלונות שמשתמשים בו עד לפני שנה היה אותו ברשת קיסר

את יודעים סתם לידע כללי פעם היו

מזגנים בעיקר בצבא שעבדו על אויר. כלומר הגז שהיה זורם בצינורות היה אויר אבל לפי מה שהבנתי זה לא הלך כל כך .

רשר

Well-known member
מנהל
כדי לקרר אויר למצב נוזלי

צריך 210- עבור החנקן ו 222- עבור החמצן ממש לא מעשי לצרכי מזגנים אבל אולי כוונתך לדזרט-קולר - מאורר עם אויר רטוב.

לא אני מתכוון לממש מזגן עם גז של

אויר בטוח שאין את זה היום אבל בצבא שלמדתי על מערכות קירור צבאיות אז למדנו על יחידה כזאת.

אמרו לנו אז בזמנו שהוא לא בשימוש

ממה שאני זוכר מהתאוריה הוא עבר בלחצים אסטרונומיים עם כל מיניי שסתומים מיוחדים .

efratizv

New member
כן, קיים מוצר כזה ופעם אף השתמשתי

בו. עיקרון העבודה שלו, כאשר דוחסים אויר בכל מדחס כולל משאבה לניפוח גלגלי אופנים, משתחרר חום לסביבה. כאשר משחררים אויר הנמצא בלחץ דרך דיזה מתאימה, הדיזה והאויר מתקררים וסופחים חום מהסביבה. איני זוכר כיצד נקראת הדיזה הזו, מחירה די נמוך, הרעש שהיא עושה אדיר ודרושה אספקת אויר דחוס.

למעלה