מקרר bd2.5 danfoss 102Z3012

Tolyd

New member
מקרר bd2.5 danfoss 102Z3012

בהפעלת המקרר יש ציפצוף קצר ומערכת יוצאת לריסטרט. ניתקתי מאוורר קירור ובכל זאת לא שומעים שהמדחס מתחיל לעבוד. האם הבעיה היא במדחס או במערכת אלקטרונית? האם יש למישהו שרטוט(סכמה) של המערכת האלקטרונית ואופן הפעולה?

doronleilat

New member
תקלה במקרר

לפני שאתה מחפש דברים במערכת אלקטרונית ובמאורר תבדוק קודם כל מתח במצברים למדחס הזה יש הגנה כשהמתח יורד מתחת ל 10 וולט הוא מכבה את עצמו כדי לא לגמור את המצבר הכי טוב זה לטעון את מצבר השירות עם אלטרנטור המנוע ולבדוק אחרי 5 דקות

רון 198

New member
תקלה במדחס..

1.תבדוק מתח עם רב מודד,בכניסה למדחס צ"ל יותר מ- 11.5V אחרת הוא מפסיק לעבוד ורק המאורר עובד. 2.הציפצוף יכול להצביע על קושי בהתנעה,ואז כשזרם ההתנעה עולה הוא מתנתק ע"י ההגנה האלקטרונית.תבדוק אם מלאו גז במקרר בתקופה האחרונה.כי יתכן שהחדירו לחות למערכת שגורמת לסתימות בצינור הקפילרי.וללחץ יתר שמפריע להתנעה.

Roni Raviv

New member
מצב המצברים

הייתי מתחיל בבדיקת המצברים. לקראת סוף חייהם מתח המצברים נראה תקין אך חיבור עומס כמו מנוע המדחס מפיל את המתח רגעית מתחת לסף שנקבע במערכת הניתוק האלקטרונית ולאחר מכן המתח חוזר לקדמותו מכיוון שהועמס כבר נותק.

Tolyd

New member
מקרר

המצבר הוא לפני שנה, פריקה עמוקה של VARTA 100A/H ואני מדליק מקרר שיש מתח חוף דרך ספק כוח\מטען. האם זה צריך להשפיע על יציבות מערכת? או בכול זאת יש נפילת מתח?

Roni Raviv

New member
מצברים

מטען המצברים מטעין בזרם טעינה נמוך כך שאינו מחפה על מצברים תקולים. מדחס בהתנעה יכול לצרוך רגעית עשרות אמפרים ומצבר שעבר זמנו יפיל מתח בעומס. אתה יכול לנתק את מטען החוף ולחבר רב מודד למדידת מתח מצבר הבית. לאחר מכן הפעל את מפסק המתח המספק למקרר וצפה בקריאות הרב מודד. האם יש נפילה ולאחרי עליה ? גם מוליכים וחיבורים לקויים יכולים לגרום לתופעות כאלה וכמובן לאחר שווידאת שהמצבר והמוליכים תקינים גש לאיתור הבעיה במדחס או בבקרה כפי שהציעו המומחים. אצלי "תקלות קירור" מבשרות על הגיע זמנם של המצברים. שנה למצבר נשמע מעט ובמיוחד לפריקה עמוקה אך יש מצברי וורטה הנמכרים כמתאימים לפריקה עמוקה הנקראים HEAVY DUTY שאינם כאלה ולאחר לא הרבה מחזורי פריקוה עמוקוה חייהם מתקצרים בהרבה.

gb228

Active member
הבהרה

בהנחה שבמצב "הכבל כבוי" המצבר נותן קריאה טובה (מעל 12.5 וולט) אם אתה מודד מתח בצד המצבר, ובהתנעת המקרר יש נפילת מתח אז יש לך בעיית מצבר אם אתה מודד מתח בצד של המדחס ובהתנעה יש קריאה נמוכה אז יש לך בעיה במוליכים/חיבורים בין המצבר למדחס

kotller

New member
תבדוק

מתח בכניסה למדחס כמו שאמר רון אם המתח בכניסה למדחס תקין - 12V והמדחס לא נכנס לעבודה רוב הסיכויים שהמדחס שלך סיים את חייו

יש לי שרטוט של יחידה האלקטרונית..

אל תמהר להחליף את המדחס.והסיכוי שחסר גז קלוש ביותר.יש ליבדוק קודם מתח כמו שכתבו החברים. ויתכן שיחידת ההתנעה נידפקה. ניתן לנסות לתקנה .או לירכוש חדשה יש בחיפה בעלות של כ 400 שח.

Tolyd

New member
מקרר

ובכול זאת אני חושב שלא הגיע זמן להספיד מדחס. היום עשיתי עוד סידרה של בדיקות. ניתקתי תרמוסטט ועשיתי גשר, זה לא שינה דבר. אחרי זה ניסיתי להפעיל רק יחידה אלקטרונית ללא מדחס. אין צפצוף אבל עדיין מערכת יוצאת לריסטרט. מדדתי מתח בחיבורים של מדחס וזה קצת מוזר יש 4 חוטים ורק על שניים יש מתח... מצורף סרט קצר http://youtu.be/HCLkqv6eTfw

Tolyd

New member
מקרר

ובכול זאת אני חושב שלא הגיע זמן להספיד מדחס. היום עשיתי עוד סידרה של בדיקות. ניתקתי תרמוסטט ועשיתי גשר, זה לא שינה דבר. אחרי זה ניסיתי להפעיל רק יחידה אלקטרונית ללא מדחס. אין צפצוף אבל עדיין מערכת יוצאת לריסטרט. מדדתי מתח בחיבורים של מדחס וזה קצת מוזר יש 4 חוטים ורק על שניים יש מתח... מצורף סרט קצר http://youtu.be/HCLkqv6eTfw

1שריל

New member
בדיקת ליפופי שדה המדחס

באם בדקת תקינות הגעת זרם/מתח נאות למדחס - קרי מעל 11.5 וולט ב"הרמת המתג" כפי שכתבו לך בהדקי המדחס וחיברת רב מודד למדידת זרם על כבל האספקה הראשי (בעבודה רגילה צ"ל בין 5-6 אמפר -מעל 7.5 אמפר מצפצף) ולא קיבלת זרם וכל זאת כש באוורר רגל/ הדק/ כבל אחד מנותק כדי שלא "ישתתף" במשחק ויש ג"מפר/מעקף על הטרמוסטט כפי שהעירו קודמיי . נשארה בדיקת התנגדות (לבדיקת שלמות ליפופי השדה) בפיני המדחס כדי לוודא "אי הספד" למדחס -צ"ל בין פין מ"ס 1 לפין מ"ס 2 0.2 אום - בין פין מ"ס 3 ל פין מ"ס 4 כנ"ל 0.2 אום - בין פין מ"ס 2 לפין מ"ס 3 צ"ל 3.5 אוהם - אם זה קורה , צריך כנראה להחליף מודול.(מ) בהצלחה

Tolyd

New member
בדיקות מדחס

האם אתה יכול להסביר לי יפו פין אחד, שתיים, שלוש וארבע בתמונה מצורפת. כמובן שהמדוד במדחס.

למעלה