מקרר ישן

nariko

New member
מקרר ישן

אהלן

נכנסתי לפני חודשיים לדירה מחולקת. בדירה כבר היה מקרר ומופיע בחוזה כרכוש שהיה בדירה.
שאלתי האם אוכל להחליף אותו, והוא ענה שאני יכולה להוריד אותו למרתף, לעטוף ולהחזיר בסוף החוזה, כאשר אם משהו יקרה לו, אני אצטרך לקנות לו חדש.
מדובר במקרר ישן מאוד. מעבר לעובדה שיש בו מעט מדפים והוא לא נוח, הוא לא אסטתי, ומבזבז המון חשמל.
מחישוב שעשיתי כאשר רק המקרר פועל בדירה, הוא עולה בערך 170 ש"ח בחודשיים, כלומר באזור ה1000-1200 ש"ח בשנה.
בכסף הזה כבר אפשר לקנות מקרר חדש.
הבעיה היא שהוא ישן מאוד ואני גרה בקומה 3 בלי מעלית.
להוריד אותו למרתף ואז להעלות חזרה זה סיכון, ואי אפשר לדעת מה יהיה איתו בזמן שהוא מנותק. אני מפחדת שאעלה אותו חזרה והוא לא יעבוד.
מצד שני, לא בא לי להוציא כסף על חשמל כשאוכל לקנות חדש, שיהיה גם נוח יותר.

מה לדעתכם אפשר לעשות? אולי להציע משהו לבעל הדירה? שאני אשלם על חלק ואז הוא ישמור את המקרר?

אשמח לעזרתכם.
תודה

im mitzi

New member
מה לדעתך יכול לקרות למקרר באחסון?

לי יש מקרר באחסון כבר 3 חודשים
היום במקרה חיברו אותו לחשמל והוא עובד מעולה, גם מדובר במקרר לא חדש במיוחד.
כל עוד את לא דופקת את הגוף שלו (האחורי) בהורדה והעלאה לדירה אין שום סיבה שיקרה לו משהו.
אם את רוצה לקנות מקרר אחר זה העניין שלך, העובדה שיש לך מקום אחסון רק לטובתך.

אני לא רואה איך חיבור של מקרר עולה 170 שקל לחודש.
בסופו של דבר זה שיקול שלך.
את כמובן יכולה לשאול את בעל הדירה מה שאת רוצה, רק קחי בחשבון שזכותו גם לתת לך תשובה שלילית.

olli3

New member
מנהל
המקררים הישנים נבנו היטב.

הם מחזיקים שנים רבות ללא כל בעיה, עקב איכות ההרכבה.

מקרר שעומד לו סתם כך ללא פעילות - לא יקרה לו כלום אבל אסור בתכלית האיסור להשכיב אותו. זה בהחלט יכול לדפוק את המדחס.

טיפ לאריכות ימים, לאחר העלאה של מקרר חדש יש להמתין כ-10 דקות לפני הפעלתו. יאריך את חייו של המדחס.

מה אפשר לעשות מול בעל הבית? אפשר להציע לו להחזיר את המקרר הישן למדינה תמורת רכישת מקרר חדש (כל ההובלה והפינוי על חשבון המדינה). רק שנראה לי שהמבצע הזה הסתיים. כדאי לבדוק אם הוא עוד קיים.

קיבלת עצות טובות

עומדות בפנייך אפשרויות שלא תמיד קיימות במקרים כאלו. כעיקרון אין סיבה שהמקרר ינזק בגלל ההעברה למרתף, מה גם שבמקרה הכי גרוע - תקני לו מקרר חדש ביד2 או תקחי מקרר שנמסר מאתר אגורה, רוב הסיכויים שכל מקרר משומש שתשיגי יהיה במצב טוב בהרבה מהמקרר הנוכחי.

העצה של olli3 היא גם עצה טובה שתהיה עדיפה עבורך, אבל נראה גם לי שהמכרז הסתיים. שווה לבדוק בכל זאת. בכל מקרה - אין שום סיבה שאת תשלמי על חלק מעלות המקרר החדש ותשאירי אותו לבעל הבית, או שאת תקני מקרר חדש לעצמך ותקחי אותו איתך בסוף החוזה, או שבעל הדירה ישלם על מקרר חדש במסגרת המכרז/במסגרת אחרת.

B L I M P

New member
בטוחה שמשתלם לקנות חדש?

היות וזה מקרר כבד אני מניחה שתצטרכי הובלה להוריד ולהעלות אותו + העלות של המקרר החדש + חשמל שהמקרר החדש צורך. לא בטוחה שזה יהיה משמעותית יותר זול מאשר להשתמש במקרר הגדול אשר צורך הרבה חשמל (אגב, בטוחה שזה הסכום? זה נשמע לי מופרך.. חייתי עם מקררים ישנים וזה לא הגיע לכאלו סכומים..).

קחי גם בחשבון שברגע שיש לך מקרר את מוגבלת קצת - או שתצטרכי למצוא מישהו שרוצה לקנות אותו (ונראה לי יותר קשה למכור מקררים - בגללה כאב ראש של ההובלה אנשים רוצים לשלם ממש מעט כסף בשבילם) או שהדירה הבאה שלך תצטרך להיות בלי מקרר, ואז זה טיפה יותר מגביל אותך.

בקיצור, אני במקומך הייתי נשארת עם המקרר הזה. אני חושבת שבנטו זה לא יצא יותר מכמה מאות בודדות של שקלים לכל השנה מבחינת הבדל, אבל את תחסכי את הכאב ראש וגם את הסיכון שהחבר'ה של ההובלה יפשלו ותצטרכי לקנות מקרר חדש לבעל הבית.

אם היא תקנה מקרר חדש

רוב הסיכויים שהמובילים יסכימו בתוספת לעלות סמלית (אפילו טיפ) להוריד את המקרר הישן למרתף. אני לא מזמן רכשתי מקרר חדש, שילמתי מחיר שכולל הובלה (למעשה לא גבו ממני תוספת על הובלה) ובכל זאת נשאלתי ע"י המובילים אם יש מקרר שצריך לפנות במטרה להיערך (וגם אני גרה בקומה שלישית ללא מעלית).

לגבי נושא המקרר וההגבלה בדירה הבאה - יש בזה משהו, אבל מהצד השני מסתבר שדירות שהן לא דירות חדר ולא דירות שותפים, לרוב מגיעות ללא מקרר, או במקרה הטוב עם מקרר מהסוג שתואר, כך שמקרר משלה זה לא רעיון כל כך גרוע.

לגבי הסיכון שהמקרר המקורי יתקלקל והיא תצטרך לקנות חדש לבעל הדירה - לדעתי זה סיכון נמוך, כשבנוסף כמו שכתבתי, היא תוכל לקנות מקרר יד שנייה ממש בזול או אפילו לקחת בחינם מאתר אגורה, במקרה הכי גרוע. אחרי הכל, זה לא שהוא ידרוש ממנה לקנות רק מקרר חדש מהחנות ומהסוג הכי יקר. סיפרה פה פעם חברת פורום שהמקרר שהגיע עם הדירה שלה התקלקל, אז בעל הדירה הביא במקומו מקרר משרדי קטן, ומסתבר שלפי החוזה בגלל שאין פירוט באיזה מקרר מדובר אלא רק "מקרר" זה היה תקין לחלוטין.

B L I M P

New member
זה הכל שאלה של מה חשוב לה

מקרר מוסיף להובלה בין בתים בערך 100-200 ש"ח תלוי בגודל ובקומה. גם אם המובילים שיביאו את החדש יורידו אותו בחינם (שלך היו אקסטרה נחמדים, זה לא מובן מאליו), עדיין הוא יעלה לה כסף בהובלה הבאה, הוא יעלה לה כסף בעצמו (מקרר הכי פיצי היום לא יעלה לה פחות מ -1000 ש"ח, שזה לא יותר מכמה שיעלה לה חשמל בסצנריו הכי קיצוני שיש מבחינת צריכת חשמל). וכמובן שגם לו תהיה צריכת חשמל, אז היא חוסכת רק את הדלתא, ומשלמת על זה בעלויות מקרר והובלה.

אם היא גרה לבד עכשיו אני מניחה שהדירה הבאה שלה לא תהיה דירת ארבעה חדרים ענקית. מקרר יכול להיות אחלה - אם נפלת על דירה בלי, ויכול להיות כאב ראש קל - אם נפלת על דירה עם ואז צריך למכור/לאחסן.

שוב, כלכלית, זה לכל היותר ישווה לה עלויות. היא לא תחסוך פה יותר מדי כסף, ועל זה אין ויכוח. אם זו היתה דירה בבעלותה אז מן הסתם לא היתה שאלה, אבל כשהיא שוכרת ובסכוי די סביר תעבור בסוף השנה או גג בעוד שנתיים - זה לא יוצא רווחי במיוחד כלכלית. כמו שעניתי לבחור למטה - השאלה אם מבחינת הנאה/אסטתיקה שווה לה מקרר חדש - זה כבר מאוד אינדבידואלי, וכל אחד יבחר לשלם סכום אחר ולחוות כאב ראש אחר בשביל להנות ממידה כזו או אחרת של אסתטיקה.

אז מנסיוני

שהוא דיי מעודכן, גם דירות 2 חדרים לרוב מגיעות בלי מקרר, למעט מקרים שמדובר בדירת ירושה "טרייה" ויש את המקרר שנשאר מהסבתא, או מקרים של מקרר שהדיירים הקודמים השאירו - ולרוב לא מדובר במציאות. בשנה האחרונה יצא לי לראות עשרות דירות ולשמוע על לא מעט נוספות, ובנוסף שמעתי לא מעט דיווחים מאחרים בנושא - ברגע שמדובר בדירות שהן לא דירות חדר, דירות שמיועדות לזוגות או לבודדים לטווח ארוך, נדיר יחסית שיש מקרר.

אם היא מתכננת לגור בדירה רק שנה ברור שלא ישתלם לה לקנות מקרר חדש, אבל אני מניחה שהיא לא סתם העלתה את זה.

aviv amim

New member
ברור שכדאי לה

גם מבחינת בזבוז החשמל והעלויות, זה ניראה שווה.
וגם מבחינה אסטתית, אם זאת דירה מחולקת, היא כניראה לא גדולה
ולחיות עם מקרר מכוער יכול להיות מבאס יותר מכמה כסף שיעלה לקנות חדש.
מניסיון.

B L I M P

New member
שוב, זו דעתי..

מבחינה כלכלית החסכון לא יהיה כזו גדול. וזה די ברור על פניו. אני לא יכולה לחשוב על מקרר שגוזל 170 ש"ח בחודש. זה לא נשמע הגיוני. אבל גם אם זה נכון, זו בדיוק העלות של מקרר חדש שאח"כ היא צריכה להתמודד איתו.

מבחינה אסטתית - פה כבר כל אחד והשיקולים שלו, וזה אני לא יכולה להגיד אם שווה או לא, כי לכל אחד זה שווה סכום אחר..

רק שימי לב להשאיר את דלת המקרר פתוחה

אם את שמה אותו במחסן שימי איזשהו מעצור לדלת, כדי שלא יתפתח לך עובש בפנים.

nariko

New member
המון תודה לכם על התגובות הנהדרות

אני מתנצלת מאוד על התגובה המאוחרת, לא יצא לי להיות פעילה בפורומים בשבועיים האחרונים.
אני מאוד מעריכה את התגובות הנבונות

לגבי גובה החשמל, אכן, מבדיקות חוזרות שעשיתי - ההערכה היא שהמקרר עולה באזור ה170 לחודשיים.
אני חוששת לשים אותו במרתף/מקלט של הבניין כיוון שהמקלט מאוד לא מתוחזק ונמצא בשיפוע, ואני חוששת שבחורף הוא יפגע מהמים.

חשבתי על העצות שנתתם ואני אשאר עם המקרר. אני לא רוצה להתעסק עם הנזק הפוטנציאלי והסיבוכים בחיפוש דירה עתידית ללא מקרר.

תודה על כל התגובות!

למעלה