מקררי יינות

מייקי1

New member
מקררי יינות

1. מי יודע איפוא אפשר לרכוש מקרר יינות בארץ. 2. למי יש לינקים לאתרי מקררי יין בעולם [יצרנים]. 3. מי מיצר בארץ מקררי יין לפי מידות אישיות. 4. תודה מראש ווווווו...לחיים.

oded22

New member
מקרר יין

לאחר חיפוש ארוך החלטנו שהמקררים ליין או מכוערים מדי או יקרים מאוד. פתרון מעולה בעובד אלי כבר 8 חודשים: קניתי מהאנטרנט מחברה המיצרת טרמוסטט מיוחד ליין באתר המצורף (170 $) חברתי אותו למקרר בנונישל 200 ליטר רגיל שרכשתי גם באינטרנט. וזה עובד מצויין.

מקרר יין

לדעתי הבעיה העיקרית בהפעלת מקרר רגיל כמקרר יין היא הפעלה וכיבוי המדחס איך פתרתה בעיה זו

מקרר יין או חדר יין (ארוך) מטפל ב- 3 בעיות עיקריות: 1. טמפ´ קבועה של 55F או כמדומני 17C. והבעיה במקרר רגיל היא שהוא מקרר לאזור של +4C. לרובם קשה או בלתי אפשרי לשמור על טמפ´ סביב 17C. 2. לחות - פעולת הקירור יוצרת לחות נמוכה בערך 20%. 3. רעידות - מעט מאוד מקררים מודרניים אינם רועדים וחלק ממקררי היין אינם מטפלים בנושא זה כלל. ישנן שני סוגי רעידות. רעידות עדינות בזמן פעולת המדחס אשר מוגברות בתא הקירור בגלל המומנט (מנוף) ובחלק מהבקבוקים אף היין רוטט. וכן רעידה חזקה בתחילת ובסיום פעולת המדחס. הפתרון האפשרי הוא לחפש בחנויות קרור, מקרר ללא תא הקפאה (אין בו צורך). למשל מקרר בקבוקי שתיה (משומש במצב טוב) שיש בכל קיוסק, עם דלת/תות זכוכית ולבקש מהמוכר או איש הקרור שיוציא, בעלות של כמה עשרות שקלים, את המדחס, הצידה, מחוץ למקרר כך שלא יהיה מגע ביניהם למעט צינורות הגז וחוטי החשמל. כמו כן לבדוק או להתקין תרמוסטט חדש שיכול לשמור על טמפ´ של 17C. לא לשכוח לאטום את דלתות הזכוכית לאור. את בעיית הלחות אני מציע לעזוב בשלב זה משום שבטמפ´ כאלו, במקרר ללא מקפיא, אפשר לצפות ללחות גבוהה יותר. בהצלחה, רון

kran

New member
שאלה בענין

האם ניתן להוציא לחלוטין את המנגנון מן המקרר ולהפעיל אותו במרתף קטן (2X2)? רן

טרם ראיתי פתרונות כאלו. את החום אם יש צריך לשחרר מחוץ לחדר! ראיתי חדרים בגודל 2X2 עם מיני מיזוג. אני מציע להתייעץ עם איש קרור אמין, שיכול לבנות מערכת כזו. אחד השיקולים יהיו מה קורה כשהמערכת כושלת? בהצלחה רון

kran

New member
חדר יין

מכיוון שאני גר בירושלים הבעיה היא רק בשיא הקיץ. אז החום במרתף עולה ל 21C ,לכן אני מחפש פתרון לחודש חודשיים בלבד,בשאר השנה החום הוא בסביבות ה 15C שנראה לי סביר. רן

חדר יין

חדר יין קל להתקנה מניסיון אישי במידה ויש מקלט או מרתף מרפדים הקירות והתיקרה בקל קר בעובי 7-10 ס"מ מחברים מזגן קטן 1 כ"ס ומכוונים טרמוסטט ל17 מעלות . באשדוד ליד הים אני מפעיל המזגן ב15 למאי ומכבה ב15 לדצמבר עלות ההפעלה נמוכה עשרות שקלים לחודשים הלחות נעה בין 65% ל90% בהצלחה

למעלה