מקרו ב

sinner20

New member
מקרו ב

אולי מישהו מבין מה הולך בשאלות הבאות: תשסג מועד א 3 5 (פה זה ממש לא ברור מה הם עשו) 9 6 הצלחתי אבל בתשובות הם עשו משהו לא מובן 10 11

realistic1

New member
אני אנסה לענות..

..אחד אחד כי רק התחלתי ללמוד.. שאלה 5- משוק הכסף יש לך את הנוסחא M=T+Ey*Y (ב-T התכוונתי לפאי, ובY התכוונתי לY עם נק' למעלה...) בכל מקרה- תציבי M=4.5 את הגמישות את יודעת כי זה מודל באומל-טובין אז היא שווה ל0.5 והגידול בתוצר שווה לגידול באוכ' (הם יכולים לייצר יותר..) מצאנו שT=3 ואנחנו יודעים שI=T+R (ריבית נומינלית=I וריבית ריאלית=R) וקיבלנו שהריבית היא 5. לגבי שאלה 3 אני פתרתי אותה ככה- לא בטוח שזה נכון: הנוסחא בשארית סולו (A=Y-aL-K(1-a (הL עם נק=n) לכן אם L עלה וA עלה (A מסמל את השינויים בתוצר לא כתוצאה משינוי בL או K לכן השיפור הטכנולוגי נכלל בו) את רואה שצד שמאל (A) עלה בסכום המלא כשצד ימין עלה בפחות מהסכום המלא (אותו סכום ששניהם עלו) כי נוא מוכפל בa שהיא קטנה מ1. לכן K ללא שינוי אז הקיזוז יבוא מY שיעלה. לגבי 6 פשוט תציבי בנוסחא- (Tt=Tte-b(Ut-U (אין לי מושג איך כותבים את כל הערכים- Tt-אינפלציה בפועל, Tte-אינפלציה צפויה, Ut-שיעור אבטלה בפועל וU שיעור אבטלה טבעי) תנסי להציב ותראי שיכול להיות שUt יעלה וTt יירד- לא חייב שיקרה משהו במשק. את 9 עוד לא עשיתי...

תשובות

3 - לא בחומר 5 - התשובה שלהם באמת בדיחה טובה.פשוט תציבי במשוואת האינפלציה ותגלי את פאי. פאי + הריבית הריאלית = נומינלית. 6 - בקיצור,הכל יכול להיות... 9 - W = Y - RK = Y - NK = Y - SY השוויון הראשון זאת ההגדרה של W, השני נכונה כי בכלל הזהב R = N, השלישי נכון כי בשיווי משקל SY = NK. יצא לך שW = C. להזכירך C = Y - SY 10 - N עולה ולכן שיווי המשקל הוא עכשיו שמאלה יותר ולכן k יורד וy יורד. קצב גידול האוכלוסיה הוא זה שגרם לשיווי משקל להשתנות ולכן קצב גידול התוצר יעלה אחריו,לאט לאט עד שישתווה אליו. 11 - Y נקודה = A נקודה + אלפא L נקודה + ביטא K נקודה שווה ערך ל: y נקודה = A נקודה + ביטא k נקודה y נקודה זה בעצם תפוקה לעובד, ביטא שווה ל0.5, k נקודה זה הון לעובד.

realistic1

New member
10 ו11...מה?????????

לא הבנתי את ההסבר שלך בכלל?אוקיי-קצב גידול התוצר יעלה- זה ברור (בערך) אבל השאלה היא אם בקצב שווה או קטן/גדול מקצב גידול האוכלוסייה.אז איך אתה מסביר את זה?? ולגבי 11- את הנוסחא אני מכירה- הבנתי אותה.אבל אז מה?אומרים ששניהם עולים ב5%, אז למה שהפריון הכולל יעלה רק בחצי???? תודה

Moshe972

New member
איך מגבלת הנזילות משפיעה על הנש"צ ט"ק וט"א?

"כאשר שני הפרטים א ו ב זהים ולפרט א מגבלת נזילות (הבנק מגביל את סכום ההלוואות שמוכן לתת לו) לפי תיאוריית ההכנסה הפרמננטית?" למה תשובה 5 נכונה? נלקח משאלה 13 מבחן תשס"ו מועד ב

בן אדם שיכול לקחת לבנק בכל רגע נתון

יסתמך יותר על התקופות הקודמות.הוא פשוט יוציא כל פעם מעט כסף... קח מקרה קיצוני.לבן אדם מותר להוציא כסף רק פעם בשנה - מה שהוא יעשה זה ימשוך הרבה מאוד כסף ו"יבנה" עליו לכל התקופה. לכן ככל שיש לך יותר מגבלות,כך "תסמוך" יותר על ההכנסה השוטפת. על הטווח הארוך זה לא משפיע...

למעלה