מקרה....

מו שיקו

New member
הרסת אותי........

מי אמר ערבי ישראלי? מי אמר פלשתינאי? חסרים ערבים נחמדים והגונים שחיים בכל מיני מקומות בעולם? הם לא אויבים ולא בטיח הם בסך הכל גויים כמו נוצרים אבל ערבים.... לחלק מהם גם יש הרבה כסף...

ק-ס-ו-מ-ה

New member
הקונוטאציה שלי

היתה פלסטינאי..........אבל, זה לא משנה... ערבי זה ערבי.....זה לא אומר שאם הוא גר בחו"ל אין לו פה משפחה שהורגת יהודים....... הנושא הזה רגיש אצלי.......ראיתי אותם בשיקאגו גרים בשכונה שלהם, תורמים כספים לרצח יהודים ואסיפת שאהידים ....זה שהם בחו"ל לא עושה אותם שונים ולא מונע מהם לתרום לטרור שלהם ושל משפחתם פה. ערבי לא בא בחשבון ולא תצליח לשכנע אותי אחרת. אמרתי לך כבר שבוע טוב?

מו שיקו

New member
חחחחחחחחח

שבוע טוב מותק איפה ראית שאני מנסה לשכנע אותך? בסך הכל, כל אחד מביא לכאן את הגבולות שלו... אגב, יש במנילה ערבי אחד, עם אחלה מסעדה, שונא את הפלשתינאים יותר ממך, סנט אחד הוא לא תורם להם, אז הוא כשר?....

מו שיקו

New member
יווווווווו איזה מחשבות

רעות...את כבר יכולה להגיש בקשה להיות פולניה.... שמעי קטע לפני כמה שנים פגשתי בירושליים מישהי.. טוב לא חשוב, אני מרגיש שזה בכלל לא מעניין אותך

ק-ס-ו-מ-ה

New member
שיקו.........

מה שלא חשוב, עדיף שלא ייאמר........ מה שחשוב, מעניין אותי תמיד.... יאללה, פרשתי ליצועי....... שבוע נפלא לכולם

שייכת

New member
קשה...

קשה שלא לגלות אמפתיה להורים האלו, קשה שלא להבין את הבלבול שלהם, המבוכה וחוסר האונים מול הבת שהתבגרה ובחרה בדרך שלא לה הם קיוו. כאם אני מרגישה הזדהות עמוקה עם זוג ההורים של הנערה, אך כצעירה לא מנוסה חשבתי אחרת ואחד מבני זוגי אף היה נוצרי. מביאה לכאן משהו הקשור לנושא מתוך הספר "אהבה אלכימית" של יואב ברנזון שקיבלתי פעם במתנה. מישהי שואלת אותו לגבי קשר אהבה בין בני זוג בני לאומים שונים ולהלן חלק מתשובתו: "זיווג מרקע שונה או מלאום שונה הוא בעייתי. בדרך כלל, זו הרפתקאה שמובילה לאסון. זיווג מלאומים שונים יוצר טשטוש של ההבדלים המשמעותיים ביניהם. כל אחד הוא מה שהוא, אבל במסגרת של זוגיות הם כופים על עצמם לטשטש את ההבדלים ביניהם. אם הוא נוצרי ואת יהודיה, הוא יצטרך לטשטש את זהותו הדתית על ידי גיור... הטשטוש הזה הוא בלתי אפשרי לאורך זמן. הטשטוש הזה הוא טשטוש מלאכותי, ולכן הוא יחזור אלייך כבומרנג... ככל שיעבור זמן, כך הכסות החיצונית שאתם בונים באמצעות הטשטוש תתבקע, וההבדלים העמוקים שביניכם יפרצו החוצה..." שבוע טוב ומקסים לך, צ´ייייייייייייייייייייייייקו

מו שיקו

New member
קראתי

אבל אני חושב שיש הבדל בין נוצרי דתי ללא דתי, נראה לי שהטשטוש המלאכותי יחזור כבומרנג במקרה של נוצרי דתי, לא בטוח שאצל הלא דתי הכסות הזו תתבקע. אני גם לא חושב שההורים המבולבלים וחסרי האונים חושבים על הבומרנג הזה של ברנזון וההשלכות שלו על הזוגיות שלא תצלח, אלא יותר על המשמעויות של יחסי הגומלין יהודים-יהדות.

שייכת

New member
צייייייייייייייייייייייייייייייייקו

לדעתי, אין הבדל בין נוצרי דתי ללא דתי. כשאתה נמצא בניכר במידה מסויימת דווקא אז אתה רוצה לשמור על הציביון שלך, על היחוד שלך והשמירה על הדת או לפחות על המסורת היא אחת הדרכים לעשות זאת. גם אם לא בהתחלה, בשלב מסויים עם הגעגועים, עולה הרצון לחגוג חג מסויים שמאוד מיוחד או אהוב, לדוגמא. הברנזון מביא את הדת רק כדוגמא אחת מבין דוגמאות אחרות המנציחות את ההבדלים בין אנשים המגיעים מתרבויות שונות, ממקומות שונים. לדעתי, הוא קצת מגזים, מרחיק לכת ומטיף בצורה מקוממת - בכל אופן עם חלק מדבריו אני מסכימה. מניחה שאפשר להביא סיפורים לכאן ולכאן, על זוגיות שהצליחה למרות הפערים הדתיים, העדתיים והחברתים בדיוק כמו שאפשר להביא סיפורים שנגמרו בכי רע. אולם קשה לי להאמין שאפשר להפריד בין בני זוג מאוהבים כל כך רק על סמך דיבורים וסטטיסטיקות. להערכתי, זה רק יגרום להם להיות עקשניים יותר ונחושים יותר בדרך שבחרו. מהיכרות, אני חושבת שאחד הדברים הכי קשים שיש הוא להתגייר, להפוך ליהודי ובעיניי מי שדבק במטרה ועושה זאת עד הסוף אהבתו היא באמת גדולה והוא ראוי להערכה רבה. מצד שני אני חושבת שמי שמתנה את אהבתו בכך שבן זוגו ישנה את דתו, אהבתו תלויה בדבר ואינה שלימה ואמיתית. שייכת.

מיכל31

New member
ולי מקרה זה מזכיר

את הדילמה העמוקה בה היו נתונים דודתי ודודי בעת בה בתם הבכורה והאהובה התאהבה לה בגרמני נוצרי. כל המילים וכל המלחמות לא עזרו הילדה היתה מאוהבת אנושות... וכך לאחר 6 שנים של מגורים משותפים בניכר (גרמניה)... קמה יום אחד ועזבהת אותו... הפרדוקס בכל הסיפור... התאהבה בבחור דתי חזרה בתשובה וחייה לה בקרבת ניו- יורק בתוך הקהילה הדתית... כמה קשה לדעת מה החיים צופנים לנו...

למעלה