מקרה....

מו שיקו

New member
מקרה....

פגשתי היום זוג חברים (לא בארץ),ומצב רוחם ככה ככה. הילדה והחבר שלה החליטו להתחתן , והבחור לא יהודי הרבה התרגשות,הרבה בילבול,המון מבוכה, היה קשה להיות שם..

יכולה לספר מהמקרה של משפחתי

אחי הכיר לפני כ- 6 שנים בחורה חצי יהודיה (האבא יהודי האמא לא) זאת אומרת שמבחינת דין תורה היא גויה, הוריי שיחיו, קיבלו אותה מקסים, כאילו היא בתם מבטן ומלידה, היא היתה אצלינו כל שבת, התאהבה במסורת (מה גם שבארץ מולדתה בגלל אביה התייחסו אליה תמיד כיהודיה ולא כגויה) בגלל כל הסיבות הללו היא החליטה להתגייר, הוריי כמובן שמחו ועזרו לה בכל התהליך המייגע הזה. כיום הם נשואים עם שני ילדים מקסימים. כשיש אהבה השמיים הם הגבול!!!

מו שיקו

New member
נכון

אבל... והאבל הזה קיים כמעט בכל מקרה ברור שיש מקרים שנגמרו טוב קשה מאוד לשפוט לא הייתי רוצה להיקלע לסיטואציה כזו, אני מניח שהיתה נגרמת לי מבוכה לא קטנה

sahr12

New member
בדיוק על זה חשבתי כשקראתי...

אנחנו יכולים להביע דיעה...ובתוך הלב פנימה מתפללים לא להגיע לסיטואציה הזו.... שבוע טוב מושיק..

יש המון מקרים של קשיים

בבחירת בן/בת זוג במשפחות. הוא לא מספיק חכם בשבילה וההיפך הוא לא נראה מספיק טוב בשבילה וההיפך הוא לא מרוויח מספיק . ועוד ועוד סיבות שונות ומשונות כדי לא לקבל את השונה. אך בגלל האהבה שחיברה בינהם, יהיה קשה להפריד בינהם, אלא לקבל אותם, לנסות לעזור ולתמוך. וגם במקרה שסיפרת, על ההורים לתמוך, נכון שבמקרה הזה, הילד הנולד יהיה גוי במידה והאם היא הגויה, אך בדרך נכונה שינסו להשפיע על הצדדים שהאישה תעבור תהליך גיור ואז הכל טוב ויפה.

ק-ס-ו-מ-ה

New member
אומנם סוגיה מורכבת

אבל דעתי היא שהאהבה מנצחת אחרי הכל. אומנם לא אשמח אם הבת שלי תחליט להתחתן עם מישהו שהוא לא יהודי, אבל גם לא אחשוב כי זה סוף העולם. גם אנשים גויים הם בני אדם ואם הוא אדם טוב במיוחד וטוב לילדה שלי- אהיה מסופקת. בשורה התחתונה, שיהיה איש טוב.

מו שיקו

New member
האמת היא

שקצת קשה לי עם איך שאת מציגה את הדברים מצד אחד,מילים יפות ,רכות,נעימות,שזורות בתקוות וצבעים ורודים ומצד שני את נזכרת, שבבמקרה הזה הילד יהיה גוי(אגב,טעית,כי הבחורה יהודיה והבחור גוי). כלומר , גם לך מפריעה קצת הגיבנת הזו לא?

ק-ס-ו-מ-ה

New member
תראה.......

אחי היה נשוי לבחורה גויה, עברנו על בשרנו את הסוגיה הזאת. הבחורה היתה מקסימה וטובה ולאורך כל הדרך חשבנו על הילד או הילדה שתהיה לו.....(גויה במקרה הזה). לא אומר לך שהגיבנת לא הפריעה לנו אבל יצאנו מתוך נקודת הנחה שטוב לו ושצריך לקבל אותם כפי שהם, ואכן עשינו....... בסופו של דבר הוא התגרש והתחתן עם בחורה ישראלית (הוא גר בחו"ל) אבל זאת עשתה לו את המוות. אז עכשיו תאמר לי אתה.......מה עדיף? בתגובתי לא התייחסתי למקרה שסיפרת אלא השלכתי את הסיפור שלך על הבנות שלי. והרי זה קצת שונה.....כי במקרה הזה הילד שיהיה להן יהיה יהודי וזה מנחם. כן, הגיבנת מפריעה קצת, אבל אפשר לחיות איתה ולחיות איתה בשלום והשלמה.

מו שיקו

New member
מקבל את איך

שאת מרגישה אבל מודה שלי אישית תהיה בעיה אם חס ושלום אצטרך לעמוד מול מקרה כזה. אני בכלל לא דתי,לא שומר כשרות,לא שומר שבת,לא מתפלל בימי כיפור בקיצור הכופר האבסולוטי.... אבל כשזה מגיע למחשבה על העבר והעתיד של העם היהודי, אז אני מרגיש(והדגש הוא על המילה -מרגיש) הכי יהודי בעולם עם כל החרדות הנילוות והמחשבות של..מה יקרה אם..

העבר של העם....

היהודי והעתיד שלו יותר חשובים לך מהאושר הפרטי של הבת שלך או הבן שלך?...

מו שיקו

New member
מודה שזו

שאלה טובה וחייבים להפריד בין שני הדברים אם הבת שלי תתאהב בגוי,(אגב יש גויים שהם הרבה יותר נחמדים מיהודים) והיא תרצה לחיות איתו, אז האושר שלה לא יהיה מותנה בתחושות שלי היא תתחתן איתו,ותשים קצוץ עלי ועל מה שאני חושב. לגבי הקשר בין יהודים ויהדות אז יכול להיות שמי שחי בחו"ל מרגיש יותר את המשמעויות היותר עמוקות של הקשר הזה. זו מין תחושת מחוייבות כזו להישרדות של העם היהודי.

ק-ס-ו-מ-ה

New member
תהיה לבנות בעיה אחת

בעלי לא יהיה מוכן לעולם...............חחחחחחחח הוא ההפך ממני....... וכמוך, גם אני מקווה שלא נצטרך לחשוב על זה. גם ככה חיי הנישואים קשים, ולא צריך להעמיס עליהם דילמות מיותרות.

אישית לי זה לא מפריע

אבל אני יודעת שישנם הרבה אנשים שהם מסורתיים שזה יפריע בהחלט

מושיקו..

מובן הבילבול והמבוכה היא בעיקר על מה שיגידו כל הגרציות והשכנים מסביב <כך אני חושבת>, בכל מקרה , הצאצאים יהיו יהודים לפי הדת, בעיות בנישואים חס-וחלילה שיהיו להם, יש גם בנישואים ששני הצדדים מאותה דת, כך שלפי דעתי הדבר החשוב ביותר שיהיה בינהם, וזה מה שההורים שלו ושלה צריכים להבין זה שיהיה בינהם כבוד, תקשורת טובה, ואהבה חזקה ויציבה, השאר יתגמד אל מול כל מבטי האחרים.... מזל טוב

מו שיקו

New member
וואללה???????

היית אומרת את אותן מילים גם אם הבחור היה ערבי? אני מניח שהמעטים שבנו היו מחפשים דרך חוקית להרוג אותו והרוב היו מחפשים כל דרך שהיא...

וואללה.....

כן ו...לא. בוא נהיה ריאליים, אם הזוג היה חי כאן בארץ, קשה היה לי יותר לתת עצה כזאת, למרות שיש זוגות כאלה מעורבים, אך הם הצטרכו לעבור ולגור בכפר של הבחור, וזה אולי ייאמר לזכותם שהם יותר "רכים" בקבלת השוני הזה, ומוכנים לקבל אל תוכם זוג מעורב כאשר הגבר הוא ערבי, והאישה היא יהודיה, אין לי מושג בקשר למצב כאשר זה הפוך, אם אותם כללים היו נכונים גם לגבי המצב הזה, לפי מה שאני יודעת, דין אחד היה לאישה, מוות. אך, הזוג עליו אתה סיפרת, חי בחו´ל, שם יש הרבה יותר זוגות מעורבים מאשר כאן בארץ , יש שחורים עם לבנים, איספניים עם אמריקאיות, ועוד ועוד הרבה מיקסים שכאלה, כך ההתמודדות של הזוג תהיה יותר קלה שם בחו´ל מאשר בארץ , ואני מתכוונת להתמודדות עם הקהל ולא דווקא עם המשפחה הקרובה, כי לפי מה שכתבת, בכל מצב המשפחה רואה את הנישואים המעורבים האלה כדילמה גדולה, עם רגשות מעורבים, אחת כמה וכמה אם הבחור היה ערבי...

אם הבחור היה ערבי????????

למה אין דבר כזה במדינה שלנו? קיים ועוד איך. אמנם במקרה הזה, האישה הולכת אחריו , והוריה לא בקשר איתה. ובמקרה הזה יש מעט הצדקה לחוסר הפרגון - המצב בארץ הוא כזה, שאי אפשר לחיות באידיליה.

ק-ס-ו-מ-ה

New member
אי אפשר להשוות בכלל........

ערבי לא בא בחשבון.........גם גוי וגם אוייב? פה אין התפשרות

נשית~37

New member
ושוב...

זו אחת מהסיטואציות שיש לנו הרבה מה לומר עליה...אבל בשום אופן לא היינו רוצים לעמוד בה ולבחון את דעותינו בזמן אמת... "מים רבים לא יכלו לה לאהבה..."

למעלה