מקרה שקרה

Jazz Singer

New member
מקרה שקרה

האם קרה לכם שננעלתם מחוץ לבית בלי מפתח ובפנים לא היה אף אחד? ואני לא מדברת על גיל 13 שחזרתם מבצפר וגיליתם שלא לקחתם מפתח והלכתם לשכנה להתקשר לאמא שתבוא מהר הביתה... אתמול חברה שלי באה אליי, שהיא הלכה ירדתי איתה להוריד זבל, יצאנו ולפני שהספקתי לקחת מפתח היא סגרה את הדלת ואנחנו בחוץ. הסיפור עלה לי בשעתיים בחוץ+300 ש"ח לפורץ.
מאד מאד לא נעים.

NightElf

New member
יצא לי לחשוב על זה לאחר המעבר לדירה

שהפעם אין את המשפחה המורחבת, שתמיד יש מישהו בבית, הפעם יכול מאוד להיווצר מצב שאני אתקע בחוץ ללא מפתח. ולכן אחד הדברים הראשונים שעשיתי עם המעבר לדירה החדשה זה לשכפל מפתח רזרבי, אחד שיהיה לי בצרור, והשני שתמיד יהיה בתיק שבדרך כלל נמצא עליי בכל זמן שאני יוצא מהבית. מה גם, שלבעלת הדירה יש מפתח לדירה שלי, והיא גרה 5 דקות הליכה ממני. חשבתי גם על אפשרות להחביא מפתח רזרבי שיהיה בתוך שקית, בפארק ליד הבית, מתחת לעץ נניח או משהו כזה, אבל בפינה מרוחקת, שאנשים לא מגיעים אלייה, וככה אם יווצר מצב שאני בלי מפתח, או שהוא יאבד לי, אני אוכל לקחת את המפתח הרזרבי המוחבא.

לקשמי

New member
גם לי זה קרה

בדירה הקודמת שגרתי בה, היתה לי "דלת נטרקת", כלומר דלת שננעלת גם בלי לנעול אותה עם מפתח. וכך קרה שיצאתי מהבית והשארתי את המפתח בפנים, סגרתי את הדלת ו-אאוץ', לא יכולתי לפתוח אותה שוב. גם לי הסיפור הזה עלה איזה 200 ומשהו שקל לפורץ. לא נעים.

tenen

New member
הצעה לעתיד...

אפשר לשכפל מפתח ולתת לחבר טוב שסומכים עליו שגר בסביבה, בעיקר בשביל מקרה חירום שיהיה מי שיוכל להיכנס לבית בלי לפרוץ לך את הדלת.. אבל זה גם עוזר אם שכחת את המפתח.

Jazz Singer

New member
יש מפתח אצל השכנים שלי

אבל דווקא שצריכים אותם הם לא בבית :(

Benjamin Turner

New member
הכלבה שלי נעלה אותי פעם בחוץ

והדלת היתה פלדלת רגילה, לא מאלה שננעלות עם הטריקה... יצאתי לנכש עשבים מהמזגן והיא שמעה אותי וכנראה שכל כך רצתה להצטרף עד שקפצה על הדלת כמה וכמה פעמים בנסיון לפתוח אותה, סובבה תוך כדי כך את המפתח בחור המנעול והופ... בנג'י אחת תקועה בחוץ. במקרה שלי יש מפתח אצל ההורים (שעה פלוס נסיעה, כשהמפתח של האוטו מחובר למפתח של הדירה שתקוע בפנים ואני בלי אגורה לאוטובוסים, אבל בקטנה), אולם היות והמפתח ממילא נותר תקוע בדלת זה לא ממש עזר, ונאלצתי להזמין פורץ ולהחליף מנעול (כמעט 500 ש"ח, ניצחתי
). לפחות את הלקח למדתי-לעולם לא לצאת ולהשאיר את המפתח בחור המנעול

kkarinn

New member
קרה לי משהו הפוך ../images/Emo9.gif

לפני שבוע בערך, נעלתי את הדלת של החדר שלי אחרי שיצאתי מהמקלחת, וכשבאתי לפתוח אותה, לא הצלחתי לסובב את המפתח עד הסוף. למזלי השותפים שלי היו בבית, ושימנו את החור של המנעול עם ספריי מיוחד כזה שהיה לנו, ואז המפתח הסתובב...

tenen

New member
קוראים לזה שמן...

אני עד היום משמן דברים בבית עם השמן לנשק שנשאר מתקופת הצבא..

kkarinn

New member
אני יודעת שזה שמן, כאילו, דה...

אבל זה היה מספריי מיוחד, שמזל בכלל שהיה לנו בבית...

amitay

New member
קלאוסטרופובית? בטח שמת לב פתאום

לכל מיני דברים מוזרים בחדר לא? או שזה היה רק לכמה דקות הכליאה.

kkarinn

New member
זה היה רק לכמה דקות...

וגם אם זה היה יותר ארוך, החדר שלי מאוד גדול, ככה שבכל מקרה לא הייתי מפתחת קלאוסטרופוביות...

הזכרתי לי עכשיו משהו מה זה מפחיד...

שקרה לי פעם כשהייתי לבד בבית... שמעתי לי מוסיקה להנאתי, בלילה, ושני הרמקולים של המערכת היו מפוזרים על המערכת... תוך כדי ההנאה, אחד הרמקולים ממש התחיל לזוז על הספריה, כ"כ נבהלתי
. בסוף שעליתי לראות מה קרה, גיליתי שהספרים נפלו על הרמקול והזיזו אותו, זה היה כ"כ מפחיד אתם לא מבינים כמה

מותר לי

New member
לא, אבל כמעט...

רציתי לנקות את החלון בגג אז נעלתי את הדלת שלא יכנסו אורחים לא רצויים, וכשיצאתי לגג מהחלון כמעט סגרתי אותו, בשניה האחרונה נזכרתי שהדלת נעולה ואין לי עוד דרך להכנס חזרה לבית חוץ מהחלון!

מותר לי

New member
לא, אבל כמעט...

רציתי לנקות את החלון בגג אז נעלתי את הדלת שלא יכנסו אורחים לא רצויים, וכשיצאתי לגג מהחלון כמעט סגרתי אותו, בשניה האחרונה נזכרתי שהדלת נעולה ואין לי עוד דרך להכנס חזרה לבית חוץ מהחלון!

Itai G

New member
אוי מסכנה...../images/Emo7.gif

אני משאיר מפתח אצל ההורים - Just in case...

אם אני מוצא את עצמי מחוץ לבית

בלי יכולת להיכנס דרך הדלת, מה שקרה לי כבר כמה פעמים, וזה ממש לא לעניין להעיר את השכנים ב3 בבוקר אחרי שאני חוזר מהעבודה, מה שאני עושה זה מטפס על הקיר החיצוני של הבניין ישר למרפסת שלנו שזה יוצא בערך קומה וחצי (קשה להסביר כי זה בית קצת מוזר) וזהו אני בפנים. הסכנה הכי גדולה שלי חוץ מליפול כמובן זה שמישהו שעובר ברחוב יחשוב שפורצים לנו לבית ויזעיק משטרה.

Benjamin Turner

New member
ועוד סכנה היא כמובן שאיזה פורץ חביב

יקלוט כמה קל לפרוץ אליך ויעשה אותו דבר.

האמת שהמון זמן יותר מחצי שנה

הדלת שלנו היתה תמיד פתוחה. פשוט לא היינו נועלים אותה במשך רוב הזמן גם כשהיינו הולכים מהבית. אני ממש לא דואג מפורצים כי אנחנו גרים בגבעת שמואל "הותיקה" שזה איזור שגרים בו כמה אנשים "כבדים" ממשפחת פשע ידועה ומקורבים שלהם. דיברתי על זה פעם עם הבעל בית שלי והוא אמר לי שהוא גר שם 20 שנה ואף פעם לא פרצו לו כי אף אחד לא יעז להתחיל גל של פריצות בגבעת שמואל כדי לא להסתבך עם האנשים הנכונים. זה לא שאין שם פשע בכלל אבל הוא מתרכז בעיקר בשכונות החדשות והיוקרתיות.

למעלה