מקרה שקרה לנו היום..

כבר בשבוע שעבר הסבתי את

תשומת ליבו של עופר שהווסתים במצב איום. לא מזמן קראתי מאמר בנושא ציוד צלילה ו DIR הנה הקטע הרלוונטי To quote Bill Gavin regarding gear, a diver must "settle for nothing less than perfection. Those who do will discover on their own the value of such effort. Those who do not will never understand what the others are talking about". What we have presented here is called the "Doing It Right" system, and is a platform that is integrated completely and accommodates all contingencies and additions, but no phobias. Use it accordingly with one caveat - "never break Rule Number One", which is "Don´t dive with strokes". A "stroke" is somebody with an unsafe attitude. למאמר המלא צירפתי קישור וכמו שג´רי סיינפלד אמר “ Scuba diving... another great activity where your main goal is to not die “ שלומי

שרקי..

New member
שלומי קשה להסביר DIR למישהו ששכר

ווסת ומאזן במועדון. בלי שום קשר לתקלה שדיווחה הפרינצסה אני חושב שרכישת ציוד תומך חיים כחלק מהעיסוק בצילה הינה חובה. תקלות ווסת בציוד מועדון קורות ויקרו כי הווסתים עובדים קשה והצוללים לא מקפידים על כללי שימוש נאותים: - פתיחת ברז מיכל תוך שיחרור אויר מהווסת. - שטיפה כאשר המיכסה בדרגה הראשונה פתוח. - דרגה שניה מלוכלכת. ולא תמיד המועדונים מבצעים טיפולים בתיכפות גדולה. לכן החיים שלי אני רוצה לדעת מה עבר על הווסת שאני משתמש. לכן ההמלצה שלי היא לקנות ציוד בסדר הבא: ווסת מחשב מאזן וכל השאר

javierg

New member
עוד אפשרות שיכולה לגרום לתקלה

קרה לי פעם שלקחתי מיכל מול-טל מייד לאחר שהמיכלים חזרו מטיפול. הברז היה לקוי ולמעשה לא פתח את המיכל עד הסוף. מד הלחץ בכל מקרה הראה 200 אבל בבדיקה של כמה נשימות מהווסת ראיתי שהמחוג "מקפץ". הראיתי את זה לחיים והוא החליף את המיכל לאחר. גם במיכל האחר הברז היה מאוד נוקשה אבל הסכים להפתח עד הסוף. הזהרו, מד לחץ שמראה 200 באר בזמן הרכבת המיכל לא אומר שהמיכל פתוח עד הסוף או שאין תקלה בווסת!

תגובת ול-טל

לאחר שיחה עם חיים ועופר, בעלי מועדון הצלילה: ראשית פרינצסה, ממתין לך ולבן זוגך עותק אחד של תקליטור מולטימדיה הכולל בתוכו מבחר של אתרי צלילה במפרץ חיפה, זאת כפיצוי על התקלה בווסת של שי. אכן היתה תקלה (בשני ווסתים) ולא שום דבר אחר. יחד עם זאת, התקלה לא היתה יכולה להתגלות אלא במהלך הצלילה, כאשר הלחץ במיכל כבר ירד לערכים הנמוכים שלו (100 ומטה). בבדיקה לפני הצלילה, עם מיכל מלא, לא התגלתה כל בעיה. הסיבה לתקלות; עבודה בתנאים קשים של הווסתים שאפילו טיפולים תכופים יותר לא מצליחים למנוע לחלוטין את הופעתן. כאשר חניכים או מוסמכים מקבלים לידיהם ציוד אך מטפלים בו בניגוד להוראות, עלולות לצוץ תקלות מהסוג שאת מתארת. כאשר גוררים את הדרגות השניות על הרצפה, הן לא נראות טוב. כאשר שוטפים ציוד ללא סגירתה של הדרגה הראשונה, לא פלא שמתרגשת תקלה והרי לא ניתן "לרוץ" אחרי כל ווסת ולטפל בו בניפרד כך שיתפקד כמו חדש, מעבר לטיפולים השגרתיים, כאמור. זו בעיה שכנראה רוב המועדונים נתקלים בה ומכירים אותה היטב ואשר על כן לא מדובר "בהזנחה פושעת" כדבריך... כפי שנאמר כבר בתגובות לעיל, אין כמו רכישה של ציוד צלילה אישי ובמיוחד למי שמרבה בצלילות. הרי בטוח שציוד אישי יטופל ויתוחזק על ידך כראוי, הוא תמיד יתאים לך ואף פעם לא תופתעי אם אכן תקפידי בתחזוקה הולמת. את לא חייבת לבצע רכישה כוללת של כל הפריטים (אף על פי שזה הצעד הנכון לעשותו, לדעתי), אך ווסת עם יחס עלות/תועלת מתאים לאופי ותכיפות צלילותיך, יספק לך הנאה נטו מהצלילות, במיוחד כאשר מדובר באחד האתרים האטרקטיביים ביותר שיש לנו במדינה, אם לא האטרקטיבי ביותר שבהם. אגב, הבנתי שהספקתם לסרוק את הסיפון העליון של הדוברה, הלוך וחזור, כך שלא שיניתם את תוכנית הצלילה כפי שתוכננה מראש.

נכון בהחלט, אני מחשיב את האתר הזה

כטוב ביותר בים התיכון שלנו! כדי להנות מהדוברה כראוי, מומלץ להצטייד בנייטרוקס ולהתחיל מתחתית החרטום ועד לירכתיים, לעלות לסיפון ולהמשיך בסריקתו כפי שעשיתם אתמול. בנובמבר אשתקד ראיתי מהסיפון העליון את תחתית הסירה של ול-טל, כ-28מ´ מעלי ואני לא מגזים... אתמול היתה ראות לא רעה, אבל דמייני לעצמך ראות פנטסטית כפי שתיארתי בתוספת מחבטנים נוספים ו/או צב גדול שעובר בסביבה והרי מתכון לצלילה קסומה.

שרקי..

New member
נפתלי קשה להתמודד עם תשובה כזאת

כי היא מעבירה את האחריות למצב הירוד של הווסתים לצוללים שלא מטפלים בציוד המועדון כראוי. מצד שני מסירה אחריות מהמועדון כי הוא עושה טיפולים תכופים - השאלה מה זה תכוף וצר לנו לשמוע שעלות התחזוקה היא כזאת גבוה, מצד שני אני מניח שפעילות השכרת הווסת מעניקה למועדון רווח כי הרי לא היה עושה את זה אחרת. אבל מצד שני ירדה קבוצה נגיד היו שם עשרה או שנים עשר צוללים ארבעה צלו עם ווסתים שלהם נשארו שמונה ווסתים מושכרים שניים מתוכם נתגלה כשל חמור זאת אומרת 25% תקלה זה הרבה מעבר ל- MTBF של ווסת מודרני. או שדגם הווסת לא מתאים אז צריך להחליף את סוג הווסת או שהטיפולים אינם מספיקים.. המועדון גם מסיר את האחריות מהצולל ששכר את הווסת בטענה שהבעיה לא ניתנת לגילוי בבדיקה השגרתית לפני הצלילה.. אשמים הצוללים הרעים (לקוחות המועדון) וזהו שלא סגרו את המיכסה לפני השטיפה? אני מכיר לפחות מועדון אחד שמעל בריכת השטיפה יש שלט באנגלית ובעיברית ואולי בסוואלית שמי ששותף ווסת בלי מכסה ישלם 30$ בעבור סרביס לווסת מה ימנע ממצב דומה להתרחש שוב? זאת השאלה העיקרית?

מונח ה-MTBF לחלוטין לא רלונטי

Mean Time Before Failure מתייחס לתקלה בציוד שעובד במסגרת ובסביבת עבודה שתוכננה בעבורו. אם מאן דהוא גורם לפגיעה בציוד הרי שמונח ה-MTBF לחלוטין לא בא כאן לידי ביטוי. הטיפולים השגרתיים ו/או המוגברים באים לשמור על MTBF ואף להגדילו. אין כאן שום ניסיון להעביר אחריות לאף אחד אחר ולכן המועדון מצא לנכון לפצות את הפרינצסה ובן זוגה, הלא כן? אשר להצעתך הנוספת בדבר השלט, זהו בהחלט רעיון מבורך.

שרקי..

New member
נפתלי MTBF מאוד רלוונטי

כי חיי הווסת במועדון ואל טל טיפוסיים למה שווסת סביר מתוכנן לעשות. או שלא? האם הסביבה יותר קורוזיבית או אברזיבית או השימוש יותר מדי אינטנסיבי? אחרת או שסוג הווסת לא מתאים לפרופיל השימוש במועדון ואז צריך להחליף לסוג מתאים למשל דגמים אטומים לסביבה. או וונדליזם. בכל מקרה לא הייתי שוכר שם ווסת כי משטר הטיפולים לא נותן מענה לכך ש- MTBF יהיה סביר.

ונדליזם, כפי שכתבת,

לא נכלל כלל ב-MTBF אם שוטפים דרגה ראשונה פתוחה ולא מקפידים לסגור את הפקק לפני כן, הרי שמדובר בפעולה שבפירוש גורמת לפגיעה בווסת ובניגוד גמור להוראתו. הרי היצרן סיפק את הפקק והורה על אטימת הדרגה הראשונה לפני שטיפתה, אז איך אתה מכליל זאת ב-MTBF? הרי אתה בעצמך כתבת את השורה הבאה, ציטוט: " תקלות ווסת בציוד מועדון קורות ויקרו כי הווסתים עובדים קשה והצוללים לא מקפידים על כללי שימוש נאותים :" סוף ציטוט. ואני חוזר פעם נוספת (ואחרונה מבחינתי) על ענין הטיפולים השגרתיים (עפ"י הוראות היצרן) והיזומים ע"י המועדון, שאינם מצליחים למנוע לחלוטין תקלות, בדיוק כפי שאתה כתבת...

קולט45

New member
שאלה קטנטונת

הווסת שהוא אחראי על חייך..... לא היה כדאי שתשקיעי טיפת ממון כדי שתהיה לך צלילה בטוחה? לא קולט את זה

Princes Vespa

New member
תשובה קטנטונת

לא כדאי לקבל קצת ניסיון בצלילה לפני שרוכשים ציוד? יש אנשים שמיד בתום הקורס רכשו ציוד ואח"כ בכלל לא צללו. אין לי כסף מיותר ( כרגע אין לי כסף בכלל אבל זה לא קשור ) ואני צריכה לדעת אם זה משהו שאני אמשיך לעשות עוד כמה זמן לפני שאוציא אלפי שקלים. תקלוט את זה זה לא כל כך מסובך..

קולט45

New member
הבנתי אותך יקירה

צטער שאין לך כסף, ואולי את לא צריכה את זה מיד לאחר הקורס, או אולי היית צריכה ללכת למודון מכובד שאת יכולה לסמוך על הציוד שלו

קולט45

New member
רק ווסת

דיברתי רק על קניית ווסת, וזו לא הוצאה גדולה..שאר הציוד ניתן להשכיר, ווסת זו בטיחות חייך, נסיכה נחמדת, אם את רוצה להשאר נסיכה ולא צפרדע :)

למעלה