מקרה שקרה לי

• פותח הנושא Beak
  • פורסם בתאריך

Beak

New member
מקרה שקרה לי

שבוע שעבר ביום חמישי הייתי רעב אתם יודעים בגלל כל הקטע של החמץ נתקפתי ברעב ב3 לפנות בוקר והחלטתי עם עוד חבר שלי לנסוע למסעדה באזור תל השומר כשהגעתי לחניון ראיתי חבורה של נערים בני 17 - 18 בערך נסעתי עם האוטו לסוף החניה ולא מצאתי מקום חניה לכן החלטתי להסתובב בזמן שאני מתמרן עם הרכב ניגשו לכיוון האוטו בערך 3 נערים שהתחילו לצעוק לי "הלו חכה רגע תעצור שניה" המקום בוא נגיד לא היה מהאיזורים היותר נורמלים של ישראל והם בכלל לא נראו לי חבורה שצריכים ממני איזה מצית להליק סיגריה לכן אפילו לא עצרתי והחלטתי לנסוע מבלי לדעת אפילו מה הם רוצים אבל כמו שאמרתי הם היו חבורה של ערסים מאז יוצא לי לחשוב מה כבר הם רצו ממני כמו כן לא לקחתי צ'אנס והחלטתי לנסוע וכמובן שלמסעדה (שהיתה דרך אגב באיזור תעשיה מוזנח ומבודד) לא נכנסתי והלכתי לאכול במקום אחר אתם חושבים שפעלתי נכון? מישהו מכם היה נוהג אחרת? (שכחתי לציין שאני מתאמן בטאיקוונדו כמעט 3 שנים)

Boogieman

New member
אני חושב שאתה סתם לחוץ.

זאת אומרת, אם אתה רוצה ללכת על בטוח עד הסוף סבבה, לא נגרם נזק לאף אחד (למרות שדווקא מה שעשית היה עלול להדליק אותם) אבל סביר להניח שהם בסך הכל רצו טרמפ, לי יוצא להסיע ערסונים כאלה לפעמים. מצד שני, אני רואה בעיני רוחי את הערסים המקומיים (גם השכונה שלי היא גם לא "מהאיזורים הנורמליים של ישראל") ואולי בתל השומר יש ערסים על סטרואידים ושערות בשיניים, מה אני יודע?

אין דבר כזה "איזורים נורמאלים"

לא בעולם ובטח שלא בישראל. כשאנחנו אומרים "נורמאלים" אנחנו מפעילים כלים שיפוטיים שאין להם קשר ל"נורמה".

Beak

New member
אתה מסכים איתי

שאזור התעשיה של אור יהודה זה לא ממש כמו רעננה

אור יהודה נורמאלית בדיוק כמו רעננה

הגדרת נורמאליות לא תהיה "עשיר-אשכנזי-נשוי-בעל השקפת עולם קפיטליסטית ומצביע קדימה"... ההגדרה ל"נורמאליות" היא לפעמים סוג של הגדרה שיפוטית לגבי מקום או התנהגות, או כל דבר אחר, והיא תלוית תרבות ומקום. בגרמניה הנאצית להשפיל ולרצוח יהודים היה במסגרת ה"נורמה" ובישראל להתעלל בנשים ע"י גברים(ע"ע זנות וסחר בנשים)הוא גם סוג של "נורמה" בעיני חלק מהציבור. צריך להבדיל בין נורמה לבין "שכיחות", בהנחה שאנחנו מייחסים לפעמים ל"נורמה" גם ערכי כבוד האדם ומוסר(כזה ואחר) אז ברור שלא בהכרח כל מה ששכיח הוא נורמה. זה שבישראל יש מעט לבקנים לא אומר שהם "לא נורמאלים", למרות שחלק גדול מהאוכלוסיה יש פחד מלבקנים כי הם נראים שונה. זה שבישראל 50% מתחתנים דרך הרבנות לא אומר שזה "נורמאלי" להתחתן דרך הרבנות אלא רק שזאת תופעה שכיחה יותר. איזור התעשיה של אור יהודה נורמאלי כמו שרעננה נורמאלית ובדיוק כמו שעזה נורמאלית או בני-ברק נורמאלית. אלו פשוט מקומות השונים זה מזה בתוך חברה שאמורה להיות רב תרבותית ומגוונת. חבורת ערסים היא לא ביטוי לחוסר נורמאליות אלא ביטוי לגיוון האנושי(אפשר להתווכח אם הם יותר אלימים או פחות אבל זה דיון למקום אחר).

Boogieman

New member
איכשהו, באנשים יש פחד כמעט לא

רציונלי מאנשים שנמצאים נמוך מהם בסולם המעמד החברתי/כלכלי, זאת תופעה כמעט אוניברסלית. אני חושב ש"המקומות הנורמאליים" ו"המקומות הלא נורמאליים" יכולים להיות מוגדרים בעיקר במדדים האלה. דילוי נאות: אני גר במקום "לא נורמאלי" ומעדיף לגור פה מאשר באיזה כפר שמריהו.

eladי

New member
better safe than sorry

מהנסיון שלי עם "בוא שניה... " של ערסים, לרוב הם לא רוצים לבקש עזרה בפתרון אינטגרלים (וגם כשמדובר במצית, לפעמים היא לא חוזרת). לדעתי עשית בסדר.

Boogieman

New member
אני לא בטוח לגבי האמירה הזאת.

לא בתור גישה לחיים בכל אופן. השאלה היא זו: האם הסטינג שלנו צריך להיות חשש מתמיד? אני חושב שלא. נכון, צריכים להיות זהירים, ערהיים לבכנות, מוכנים וכו', אבל אני אישית, כשאני צריך להחליט אם אני מתייחס למצב מסויים כאל מסוכן ובורח, או שאני מנסה להיות קול בקשר לזה, אני מעדיף את האפשרות השניה. חוץ מזה שאני לא רוצה לחיות בפרנויה, לפעמים הדרך הכי טובה לחטוף מכות זה להתחיל לחשוש.

eladי

New member
כמובן... בלי סיכונים שום דבר

לא יקרה (טוב ורע). הכוונה שלי היא שבמצב מפוקפק כזה, עדיף לקחת את הרגליים וללכת. אני מעדיף שלא לבוא במגע - לא ברחוב חשוך, ולא בנחיתות מספרית. אני מכיר את האוכלוסיה הזו מקרוב, ולא אחת הם מחפשים קורבן להשתעשע בו, וכן, החששות לצערי מבוססים. לחיות בפרנויה זו כמובן דרך חיים אומללה ומתישה (עם זה אני מסכים לחלוטין) - אבל אם מישהו לא יודע לדבר עם ערסים (אין לו את המראה והטון המתאים), עדיף לו שלא להסתבך. באמת. העיקר שהכל בסדר.

Beak

New member
העניין הוא

הכוונה היא יותר בוא נגיד איך שאמרת שכיחות באור יהודה שבן דודשלי גר שם כבר קרוב ל25 שנה השכיחות של מקרי אלימות וכדומה גבוהה יותר מזו נניח שברעננה אבל לא לזה התכוונתי פשוט גם מן הסתם החזות של האנשים שבאו לכיווני נראתה לי חזות בעייתית של חבורת נערים ערסים בעיר שאני גר בה באחד האזורים בה שהיא בכלל עיר שלא חסרים מקרי רצח ואלימות היה נער שפנה לבחור מבוגר ממנו לאחר שזה יצא מהקיוסק לכיוון הרכב וביקש ממנו להקפיץ אותו לאנשהו כשזה סרב התלהמו הרוחות וזה נגמר בדקירה ולאחר המקרה המקומונים אצלנו התפוצצו בעניין הזה וזה מקרה שאני אישית לא שוכח ואולי זה אחד הסיבות שגרמו לי ללכת כי חשבתי שככה עדיף היום אי אפשר לדעת מי עומד מולך וכמו שהמאמן שלי אמר לי ברגע שרואים שיש מצב שיקרה משהו אלים או עדיף להוריד את הראש וללכת אפילו שהבחורים שבאו מולי הגיעו לי לכתף מניין היה לי לדעת שהם לא מצויידים בסכינים ובאלה היום זה נהפך להיות תופעה נפוצה ולכן עדיף ללכת להמנע מאלימות מכל סוג שהיא לא שווה לאבד את החיים או להפצע בגלל שום דבר בעולם... איך אמר מאסטר אחד בסרט ידוע: "אני לומד קראטה בשביל שאני לא אצטרך להלחם נגד אף אחד" תאמצו את המשפט הזה זה נוגע לכל אומנות לחימה ולכל מה שאנחנו עוסקים בו בפורום הזה......

lironmarko

New member
היית צריך לצאת ולפוצץ להם תפנים

בלי אפילו לחכות לשאלה של המצית .... מעכשיו סתובב עם AK47 ברכב ... חבל שאתה לא לומד איגרוף תאילנדי משולב בארניס שמשולב בסיסטמה. סה"כ עשית בשכל שלא הגבת להם אם לא הרגשת שאתה יכול להתחבר אליהם או אם הרגשת מאוים על ידם .... בישראל כיום סכינים עפות מהכיסים במהירות שטסים קסאמים על שדרות.. עם כל הכבוד בשביל סעיד לא שווה לחטוף דקירה בישראל... לירון

למעלה