מקרה שקרה לי ב-EBAY

בּני

New member
../images/Emo35.gif לא יכול להיות

שהיא לא משלמת מס הכנסה, הרי היא גובה מע"מ... בטוח היא משלמת גם מע"מ וגם מס הכנסה וגם תורמת בולים לילדים... כל מה שהיא אומרת או עושה מכוון לרמאות, איזו סיבה יש למוכר לא לבטל דמי משלוח כשבאים אליו לקחת את הפריט אם לא שהוא מרוויח גם מזה? או לקחת מחירים לא הגיוניים בכל קנה מידה? בקיצור, אריק, הורסים את השם של גבעתיים

שַׁי

New member
למיטב הבנתי, היא לא היחידה

הלוא חברים מהפורום כבר הזכירו מקרים דומים. הרעיון לפנות למשטרה נכון, אך חוששני, שהמשטרה לא תדע איך "לאכול" תלונה כזו. בגלל השיטתיות, נדמה לי, שרפי גינת בתכניתו,"כלבוטק", יוכל להעלות את הבעיה למודעוּת הציבור, והאוזניים שלו, תהיינה הקשובות ביותר, והמתאימות ביותר. זה נראה לי יותר פּראקטי.

שַׁי

New member
../images/Emo6.gif במחשבה שנייה - שכחתי שהגבתי

לעו"ד... נא חוות דעתך המלומדה על כוחו ונחיצוּתו של רפי גינת.

doroni10

New member
ואם אפשר להוסיף

מע"מ נגבה על ידי המוכר ומועבר כחלק מהמסוי אל המדינה. היא מ ח ו י י ב ת לשלם מיסים גם עבור מכירות שבצעה לחו"ל. בנוסף היא מ ח ו י י ב ת להוציא חשבונית עבור כ ל מכירה, בארץ או בחו"ל. אלא אם תראה ששלמה את המיסים בחו"ל, ולשם כך עליה להיות בעלת רשיון עבודה תקף באותה מדינה שבה כביכול שילמה את המיסים.

תמיר1991

New member
חוצפה ממדרגה ראשונה!

לדעתי פשוט תבטל את העיסקה, בטח עם מוכרת כזו גם התגים הרוסים... תמיר.

saudi

New member
אם התנאים היו ידועים מראש.....

שלום לכולם, לדעתי, אם כל תנאי המכירה היו ידועים מראש (דמי משלוח, איחוד משלוחים וכו') אז המוכרת בהחלט צודקת. אני מסכים שזאת חוצפה לגבות דמי משלוח גבוהים ולא לאפשר איחוד משלוחים, אולם, זכותו של כל מוכר לקבוע את התנאים וזכותו של כל קונה לא להגיש הצעה אם התנאים לא נראים לו לגבי המע"מ, כמו שצויין - זהו החוק בארץ.

rexx

New member
דעתי האישית

אני בעצמי מוכר קצת (שטרות) ב-E-BAY, ואני גובה בין 2 ל-5 $ למשלוח. למעשה אני גובה עבור SHIPPING & HANDLING - ז"א גם עבור משלוח וגם עבור טיפול - המעטפה, ההולדר של השטרות, הרישום ב-EBAY שבעצמו עולה (עמלה עבור הרישום ועמלה עבור המכירה עצמה). אם מישהו היה זוכה בכמה מכירות ונפגש איתי הייתי מוריד את המשלוח אבל לא את הדמי טיפול. דמי טיפול זה דבר מקובל בכל מכירה פומבית, בנפרד מדמי המשלוח. למרות זאת, 6$ זה קצת מוגזם, ובודאי ש-12$ עבור שתי מכירות זה גם מוגזם. וגם תמיד צריך לדבר יפה. לפחות, דע לך שטכנית - היא קצת צודקת. אם היא גובה ממך 18% מע"מ - זה חוקי (אבל היא היתה צריכה להודיע מראש במכירה שישראלים משלמים 18% מע"מ). אם היא לא מעבירה אותו לרשויות - זה מנוגד לחוק. אם היא מודיעה מראש שדמי משלוח/טיפול זה 6$ - אז לפחות מבחינה טכנית היא צודקת כשהיא גובה אותם ממך, ויש לה זכות להתלונן נגדך. כמו כל עצה צרכנית טובה שאומרת לקרוא את האותיות הקטנות - גם כאן יש לקרוא את כל תנאי המכירה ולשאול מראש את המוכר כל שאלה, אחרת, בסיום המכירה, ההצעה הגבוהה היא הזוכה, ומבחינת E-BAY היא המחייבת.

coincollector

New member
אתה צודק

וזה מה שנקרא בעברית "כשר אבל מסריח". זכותה לגבות $6 משלוח. זכותה לגבות את זה גם למשלוח בארץ. זכותה לסרב לאחד משלוחים, ולכן לגבות על כל אחד בנפרד. מותר לה. חובתו של הקונה לברר את כל הפרטים הנ"ל לפני שהוא נתן הצעה. וזכותו של כל אחד מאיתנו לא לקנות ממוכר שכזה...

powo

New member
מסכים עם רן

חובה לברר מראש מה הם עלויות המשלוח.לא תמיד ברור הסכום.אברהם

kerengil

New member
האם כל אחד יכול למכור ב- ebay?

או שצריך להיות עסק או חברה?

נושא המע"מ לא ברור לי:

האם רק כשקונים מסוחרים צריך לשלם מע"מ? ואם קונים ממישהו פרטי? איך אדם פרטי יכול להוציא חשבונית על מכירת בולים (למשל). הרי זה לא עסק שלו? אם קונים משהו שאין לו ערך כספי, כמו ספרורים (נמאס כבר מהדוגמא של כרטיסי ביקור), אז למה לשלם מע"מ? הרי המוכר סחב אותם ממסעדות או בתי מלון? באשר לשושי מגבעתיים - נו, יש גם אנשים מגעילים בעולם. עכשיו גיליתם? העצה של עו"ד אבא של נעם היא הכי טובה - לפנות לרשויות, ולפגוע בה במקום שהכי יכאב לתאבת בצע שכמותה - בכיס. גם פרסום שמה כאן בפורום לא עוזר לעסקים שלה!

פרסום כאן בפורום הוא טוב אבל קחי

בחשבון שלא הרבה אספנים נחשפים לפורום (אני יודעת שמספר הגולשים עולה בהתמדה מידי שבוע ...). הדרך היעילה ביותר נגד מוכרים כאלה היא פידבקים שליליים באיביי. שם החשיפה היא גם בינ"ל.

רדיפת בצע וטפשות של המוכרת

נראה לי שלעולם לא אבין את הטפשות של המוכרת הזאת. על סיפור פחות קיצוני החלטתי בזמנו להחרים מוכרת ישראלית (התעקשה לדרוש ממני 3$ דמי משלוח בארץ). מוכרים כאלה מפסידים נכסים שערכם לא יסולא בפז: מוניטין ולקוחות נאמנים. אינני יודע אם היא מוכרת גם בולים, אבל אני אישית הוספתי את שמה לרשימה השחורה של מוכרים שלא אקנה מהם.

אני קניתי קופסאות גפרורים מאנגליה

לא קיבלתי את המשלוח (כבר עבר חודש וחצי). שלחתי כמה אימיילים למוכר ולא קיבלתי תגובה. נכנסתי לפריט באיביי ושלחתי לו שאלה דרך איביי עם רמז דק שאני מקוה שלא אצטרך לכתוב פידבק שלילי בכרטיס שלו. נקוה שהוא יענה לי. ואם מדברים על מוכרים ישראליים - לפני כשבועיים הצעתי הצעה לקופסאות גפרורים באיביי ממוכר ישראלי. זכיתי, שילמתי ותוך יומיים קיבלתי את הקופסאות אצלי עם בונוס של עוד קופסאות גפרורים.

בּני

New member
פידבק חיובי

למה שלא תפרסמי את שמו של המוכר, כמו שפורסמו שמות הרמאים, יהיה רק הוגן לפרסם גם שמות של צדיקים. לא?

למעלה