מקרה שקרה לי ב-EBAY

vagy

New member
מקרה שקרה לי ב-EBAY

שלום לכולם, תגידו לי מה דעתכם על מקרה שקרה לי ב-EBAY לפני מספר ימים: נתתי 2 הצעות ל-2 מכרזים אשר בכל אחד מהם 3 תגים. ההצעה הראשונה עמדה על 10$ ועוד לא נתנו עליה הצעות. ההצעה השניה היתה 10.5 כי מישהו כבר נתן הצעה לפני. שני המכרזים הם של אותה מוכרת מישראל(!!!), וההבדל בין זמני הסיום של המכרזים היה כ-5 דקות. כמה דקות לפני סיום המכרז הראשון קיבלתי מייל מהמוכרת שאומר: Hi, Thanks for bidding on my auction. Just to let u know that shipping is 6$ worldwide (including Israel) במכרז עצמו כתוב Shipping 6$ worldwide by registered airmail, כלומר למשלוח לחו"ל(!!!) בדואר אויר(!!!) רשום. הרי ברור שמשלוח בארץ לדואר רשום הוא מקסימום 10 ש"ח. וגם מקניות קודמות ב-EBAY המשלוח לארץ תמיד היה בסדר גודל של 10 ש"ח. שלחתי לה מכתב ששווי של דואר רשום בארץ הוא כ-10 ש"ח ואני גם מצפה ממנה שתאחד את שתי הזכיות. להפתעתי פתאום קיבלתי אי-מייל מ-EBAY שאומר שהזכיה השניה שלי בוטלה. נכנסתי ל-EBAY וראיתי שההצעה שלי פשוט איננה. זה כבר היה שניות לפני סיום המכרז אז מהר נכנסתי ונתתי שוב הצעה והפעם הספקתי לזכות. מאוחר יותר כשהסתכלתי על הסיבה, היא כתבה שהיא לא מוכרת לישראלים..... קצת לאחר מכן קיבלתי ממנה מייל שאומר שאני צריך לשלם לה 12$ עבור משלוח וגם שבגלל שאני ישראלי אני צריך להוסיף 18% מע"מ, ושאני אקבל חשבונית. כמובן שאין שום הגיון במה שהיא דורשת ואני לא מתכוון לשלם לה. בינתיים שנינו נתנו פידבקים שליליים אחד על השני, והיא שיקרה שם וכתבה שאני לא רציתי לשם בכלל על משלוח. זהו, אשמח אם תגידו מה דעתכם. תודה ירון

ronmerav

New member
אין הגדרה אחרת אלא חוצפה.

בכל המכרזים כתוב שהמשלוח ישולם במלואו ע"י הקונה, וברור מאליו שהכוונה לדמי המשלוח הממשיים ולא לסחיטת כסף...

rachelea

New member
חוצפה ממש!!

ולמה אינך נותן את שם הסוחרת? כפי שניסתה לגזול ממך, תנסה לגזול מכל אחד מאיתנו. תן את השם.

coincollector

New member
חמדנות של מוכרת

הסיפור ידוע ומוכר לי גם ממוכרים אחרים. הרבה פעמים, מוכרים משתמשים בעלויות ה"משלוח" פשוט כמקור הכנסה נוסף. תאמין לי, שגם משלוח דואר רשום לחו"ל לא עולה בארץ $6 אלא הרבה פחות (ההיפך אגב לא נכון - דואר רשום מארה"ב לישראל עולה באמת $6). כלומר, לא רק שהמוכרת רצתה מחיר מופקע לכל פריט בנפרד, היא גם לא הסכימה לשלב את שתי הזכיות לאחת - ממש גרידיות לשמה. ידוע לי על מקרה של מוכר בארץ שדרש את דמי המשלוח גם ממי שבא אליו לקחת את הפריט באופן אישי. מוסר ההשכל - תמיד לברר פרטים כאלה לפני סוף המכירה, ולפעול בהתאם. לא שווה בשביל פריט של $10 להתחיל להסתבך עם פידבקים שליליים ועם eBay שכמעט בלי יוצא מן הכלל תומכים בעמדת המוכר באופן גורף.

rachelea

New member
הגיע הזמן שאנו נחרים את הגזלנים

אך איך נעשה זאת אם לא נדע מיהם? הצעה: לערוך רשימה שחורה של סוחרים, במיוחד ישראלים, ש: א) לא מוכרים לישראלים ב) גובים מחיר מופקע בעבור משלוח וטיפול ג) שאינם מוכנים לוותר על דמי משלוח מופרזים גם כשבאים לקחת מהם הפריט ד) שאינם מוכנים לצרף מספר פריטים למשלוח אחד. אין צורך להשמיץ סוחרים כאלה. פשוט לפרסם את שמם ולהחרימם.

doroni10

New member
ומצד שני "הרשימה הטובה"

של מוכרים ישראליים למשל אשר מתנהגים בסדר גמור כלפי צרכנים ישראליים, בינתיים, 3 מוכרים שכאלו אשר ידוע לי עליהם ואשר תחשיב המשלוח שלהם בארץ מדוייק להפליא.

itzm

New member
גם לי זה קרה

ליפני יומים אבל אני שלחתי את האימיל ליפני שנתתי הצעה והמוכר רצה ממני 25 דולר מישלוח על 3 סיכות !! והוא היה מוכן שאני יבוא וישלם לו את זה במזומן ובחנות אבל לא הסכים להוריד את ה דמי מישלוח !! ב 100 שח אני יכול ליקנות ערמת סיכות ! לכן לא הצעתי את ההצעה ואתמול קניתי בחנות את הסמלים שרציתי את כול ה 3 שרציתי + 5 שלא היו לי ב 55 שח

oren*

New member
נו, היה ברור שזו היא

הסיפור נשמע לי מוכר, ומסתבר שהיא ניסתה עלייך את אותו טריק בדיוק. תראה מה המגוחכת הזו רשמה בתגובה לתלונה שלי (kitsh) - שאני צעיר מדי בכדי להגיש הצעות ב-EBAY (אחרי מספר רכישות מוצלחות מגולשים בברזיל, הונג קונג וארה"ב). דרך אגב, אלה ממש לא הפידבקים השליליים היחידים שהיא קיבלה, ראו הוזהרתם
בתמונה המצורפת - התלונות של VAGY ותחתן התלונות שלי (מדצמבר שנה שעברה).

vagy

New member
בתמונה הבאת את הפידבק שלי עליה.....

ואת התגובה שלה על הפידבק שלי. אבל בפידבק של המשתמש שלי היא באמת כתבה שאני צעיר מדי ובלה בלה בלה. יש לך מושג למה לא הצלחתי לדווח עליה כעל NON SELLING SELLER? דרך אגב יש לי פתרון "לטפל" באנשים כאלה, אפשר ליצור יוזרים פיקטיביים ב-EBAY ולקנות איתם את כל הפריטים של אותם מוכרים, ואז לתת להם פידבקים שליליים וכמובן לא לשלם. כך גם הם לא יקבלו כסף וגם כולם יראו וידעו להזהר. למזלה היא לא עצבה אותי "עד כדי כך" שאני אעשה את זה.

coincollector

New member
הפתרון שלך לא טוב

חשבו על זה לפניך. אם אתה פותח הרבה יוזרים חדשים ועם אותו מחשב (ליתר דיוק, עם אותה כתובת IP) קונה רק במכירות של אותו המוכר ונותן בכולם פידבקים שליליים, eBay עולים על זה די מהר ומוחקים אותם. זה קרה לא מזמן ל"בולי כחול לבן" מתל אביב שמוכר ב eBay תחת השם bluewhitesegal - מישהו עשה עליו אמבוש כזה ונתן לו המון שליליים מפוברקים (אני לא יודע למה), ולקח ל eBay בדיוק יומיים למחוק את כולם. ואגב, אין דבר כזה Non Selling Seller, רק Non Paying Bidder. מדובר פה על חברה מסחרית, לא על בית דין גבוה לצדק, ומי שמשלם להם כסף הם המוכרים.

vagy

New member
מצאתי וזה גם עבד לשם שינוי.

שבוע שעבר זה לא עבד לא מהבית ולא מהעבודה. http://pages.ebay.com/help/policies/non-selling-seller.html דווחתי, עכשיו נראה מה יצא מזה.

coincollector

New member
חדש לי

תספר לנו אח"כ איך זה עבד. כדאי אולי גם לצרף לתלונה את המיילים שלה עם הדרישות המופרזות.

vagy

New member
המוכרת היא....

אכן אורן צדקת, מדובר בשושי.מה שמעת עליה? ולכל מי שרוצה לדעת לזהות אותה, השם משתמש שלה ב-EBAY הוא lihior.

coincollector

New member
שים לב למשהו מעניין

תקרא היטב את כל הפידבקים הנייטרליים והשליליים שהיא קיבלה. יש לה המון מקרים לאנשים שלחו לה תשלום בדואר רגיל (לא רשום), והיא טוענת שהיא לא קיבלה אותו. עכשיו, נכון שדואר הוא לא אמצעי אמין ב %100, אבל הוא גם לא עד כדי כך לא אמין. אני לא מסוגל להאמין שכל כך הרבה משלוחים של כסף מחו"ל פשוט נעלמו והיא מאשימה את הדואר בכל אחד ואחד מהם. מריח חזק מאוד כמו רמאות או תרגיל "עוקץ". מומלץ תמיד לקרוא את הטקסט של ההערות השליליות.

תראו, אולי אני טמבל,

אבל לדעתי יש שני דברים פשוטים שאפשר לעשות: לדווח למשטרת ישראל על מרמה (קבלת כספים בלי לשלוח את הסחורה יותר מידי פעמים), ולמס הכנסה (איכשהו אני משוכנע שהיא לא ממש מדווחת על המכירות האלו). שני הגופים ידעו היטב כיצד לאתרה ולהפסיק את פעילותה זו.

oren*

New member
לא בטוח שיש אפשרות להוכיח את שליחת

הכסף, שים לב שהיא טוענת שהכסף לא הגיע כי הקונים לא שלחו אותו בדואר רשום. לגבי המס, אין לי מושג במה מדובר, מעולם לא שמעתי על תוספת מס ברכישה בין אנשים פרטיים. במקרה שלי ושל VAGY לא שלחנו כסף, הבעיה היא עם הפידבקים השליליים והדרישה שלה לקבל ארבעים שקל על דואר אוויר בתוך ישראל (כשבחמישים שקל אני שולח חבילות עמוסות פחיות ובקבוקי קולה לאספנים באירופה).

לעניין התשלום אתה כנראה צודק.

לעומת זאת לעניין המס: נהוג, כך מספרים לי, שכאשר אזרח ישראלי מקבל הכנסה בכסף תמורת סחורה שהוא מוכר, הוא מתנדב (כמובן רק אם הוא נחמד) לספר על כך לשלטונות המדינה (יש אפילו מקום מיוחד בשביל לשלוח את ההודעה ההתנדבותית הזו: משרדי מס הכנסה), ובהמשך להתנדבות הזו הוא גם מתנדב, בדרך כלל, לשלם למדינה חלק מרווחיו, וזאת בין היתר כדי שישראל תוכל להעלות את מלחמתה בפשיעה מדרגה אחת נוספת, ולשלם לשוטריה המצויינים משכורות בזמן. בוא נתערב שהנוכלת הזו לא מדווחת על הכנסותיה ממכירות באי-ביי? חשבונית ב**** שלי. אני שונא אנשים כאלו!!! מזל שלא שלחתם אליה כסף, לפחות זה. וואלה, אם מישהו אחר היה מנהל את הפורום, בטח היה מוחק לי את ההודעה בגלל השפה הבוטה.

למעלה