מקרה שקרה לי אתמול

מקרה שקרה לי אתמול

ושרציתי לשתף אתכם בו ולשמוע (או במקרה הזה לקרוא) מה דעתכם: זה כמובן לא סוד שאני מנצלת בעבודה כל דקה פנויה כדי לגלוש באינטרנט. אתמול, בעבודה היה לי שפע של זמן פנוי כי זה היה יום עבודה של אחה"צ ואני הקדמתי בשעתיים, לא בשביל האינטרנט, הרי את זה אני יכולה לעשות גם בבית, אלא בשביל השעות... בקיצור נכנסתי ללשכה של השופטת שאיתה אני עובדת, שם היתה בינתיים רק המתמחה. בדרך כלל, בזמן פנוי ובזמן שאין אף אחד ליד המחשב באותה לשכה, אני כמובן תופסת פיקוד וגולשת בפורומים השונים, דרך אותו מחשב. למשך רבע שעה בערך, המתמחה יצאה מהלשכה, לא יודעת בשביל מה וזה בעצם לא מה שחשוב. כשהיא חזרה וראתה אותי מול המחשב, גולשת באינטרנט, היא התרגזה ואמרה שאני תופסת לה את המחשב בזמן שהיא צריכה לעבוד איתו. העניין הוא שישבתי מול המחשב, בזמן שהיא בכלל לא היתה בלשכה. אז מה כל כך מפריע לה בזה? וזה מה שגם אמרתי לה. אז היא המשיכה עם כל הנאומים שלה שהיא לא רוצה כל הזמן לריב בשביל שיהיה לה מחשב לעבוד איתו וכו´. ואין לי מושג על איזה ריב היא מדברת. עם כל ההתמכרות שלי אני תמיד מפנה את המחשב, לעצמי או למישהו אחר, שצריך אותו לצרכי עבודה. האם לדעתכם היא צדקה?

lady_anne

New member
בעבודה אל תהיה צודק, תהיה חכם

ולמיטב זכרוני זו עבירה להשתמש במשאבי המעסיק לטובת משהו אחר מלבד עבודה. לא משנה אם היא צדקה או לא - כדאי שתמנעי מלעשות זאת בעתיד. אותי כמעט פיטרו פעם על רקע דומה והיום ברור לי שזו היתה טעות לגלוש מהעבודה. קשה למכורים לא להשתמש כשיש משאבים בסביבה, אבל היום עם האבטלה וכו´ כדאי שתתאפקי בכל הכח.

לא הבנת...

לא עשיתי את זה על חשבון העבודה. גם לא על חשבונה של אותה בחורה. אני מודעת לכך שאם אני גולשת מהעבודה במקום לעשות את הדברים שאני באמת צריכה לעשות בעבודה, אז זה באמת מסוכן. לכן אני גולשת רק בזמן הפנוי (וכזה יש בשפע בעבודה שלי). האחראים עליי יודעים שאני באינטרנט בכל זמן פנוי כמו גם שאר העובדים שגולשים בזמן הפנוי וכל עוד זה לא בא במקום העבודה עצמה, אין להם בעיה עם זה. רק שבמקרה הספציפי שתיארתי, הבחורה הזאת נראית לי מכורה לעבודה לא פחות ממה שאני מכורה לאינטרנט או שהיא פשוט אדם לחוץ מטבעה, אחרת מה אכפת לה שאני משתמשת במחשב בזמן שהיא בכלל לא נמצאת בלשכה?

יחד עם זאת...

בשעת חצות מאוחרת זו, אני מגיעה להחלטה, יותר נכון מציבה לעצמי מטרה: להפסיק לגלוש באינטרנט בזמן העבודה. אצטרך כמובן לדאוג לאמצעים אחרים להפגת השעמום בזמן הפנוי. (אולי ספר או עיתון) אבל מעכשיו, האינטרנט זה משהו שאני עושה רק בבית. (שרק אצליח לעמוד בהחלטה)

לנטע, - חשוב!

נראה לי שאת עושה עוול לעבודתך ובעיקר לעצמך (מלבד העובדה שאת מסכנת את עצמך שלא לצורך) מכיוון שאינך ערה לדקויות: זמן פנוי בעבודה - בשעה שאת אמורה להיות בעבודה - אינו הזמן הפנוי שלך - אלא של המעסיק שלך. בעת שהותך בעבודה - "זמנך הפנוי" שייך למעביד שלך. משאבי העבודה - וזה בהחלט כולל גם מחשבים בעבודה, זמן שימוש בשרת וכו´ - אינם אמורים לשמש אותך לגלישה להנאתך אלא רק לצורכי העבודה. כל נסיון למצוא לזה צידוק - יעורר עלייך את קיצפם של העובדים במחיצתך וביננו - בצדק. אין כל רע בהתמכרות... (וגם זה תלוי...) כל עוד היא על חשבונך בלבד. ושיהיה לך רק טוב.

avner59

New member
גלישה ועבודה

לנטע שלום אם תצליחי ואני מברך ומקווה שכן אני הולך בעיקבותייך

e-magine

New member
נטע תשמעי

אולי את זוכרת שאני עו"ד וזה אומר כמה דברים. זה אומר שאני מכיר את החוק, שאני מכיר את עבודת הקלדניות בבתי המשפט ואת עבודת השופטים והמתמחים, אבל זה אומר עוד כמה דברים. את שאלת בפורום שאלה ופחות או יותר הזמנת את החברה´ לחוות דעה על מקרה שקה ושאת תארת אותו. בתור מי שעובדת בבתי משפט ושומעת משפטים, את בטח גם יודעת שאחד הכללים החשובים בשפיטה הוא הכלל שיש לשמוע את הצד השני. את יודעת שאנחנו לא שמענו ולא נשמע את הצד השני, את המתמחה, ולכן אין לנו מושג מה היה בראש שלה, למה היא כעסה עלייך, יכולות להיות המון סיבות ואין לי אפשרות להביע דעה. כעיקרון, מה שליידי אן ונוגעת אמרו, הוא נכון. בסופו של דבר, המחשב והקישור אינם שלך , אינם של המתמחה וגם לא של השופטת, הם של מערכת בתי המשפט. הקישור לאינטרנט מיועד לכניסה לאתר מערכת בתי המשפט ולאתרים משפטיים אחרים, על מנת לאפשר לשופטים ולמתמחים להתעדכן בפסיקה החדשה ובעדכוני חקיקה ולצרכים פנימיים אחרים כמו עדכוני יומנים וסטטוס של תיקים. את אומרת שבעצם גם עובדים אחרים גולשים שם מהעבודה ובהסכמת הממונים, בהחלט יכול להיות, רק תזכרי שזה יכול להמשך עד שמישהו יעשה מזה עניין ויפנה לרמה היותר גבוהה, ואז יחוללהיות שכולם יחתפו על הראש, ככה שבלי שום קשר לצדק, אני מציע לך, תנמיכי פרופיל, לטובתך. עכשיו עוד משהו, בלי קשר לצדק. אני לא רק עו"ד אני גם מגשר. מהסיפור שאת סיפרת, אם הבנתי אותך נכון, נוצר אצלי הרושם שהמתמחה הזאת די כועסת עלייך. את לא יודעת כרגע למה. יחסי אנוש באבודה הם דבר חשוב, אמנם מדובר במתמחה, אך בכל זאת את נמצאת איתה כל יום שעות ואת לא יודעת מתי תצטרכי אותה. מה שאני הייתי עושה זה לגשת אליה כשהיא לא מאד לחוצה או עובדת, והייתי אומר לה שהופתעתי ממה שקרה אתמול, לא הבנתי מאיפה בא הכעס שלה, ומאחר והיחסים שלי איתה חשובים לי, הייתי שמח לשמוע מה בדיוק הרגיז אותה כל כך. יכול להיות שהיא לא תגיד כלום אבל יכול להיות שתופתעי ממה שהיא תגיד ובסוף גם תלמדי משהו על יחסי אנוש וגם על עצמך. להפסיד, לא תפסידי מזה. מה דעתך?

נטוש מקסימה, אין לך מושג כמה

נקשרתי אליך בזמן שאת פה וכמה שאני נהנית מכלהסיפורים שאת כותבת ועל העבודה, אני ממש מחכה לקרוא כל מה שאת כותבת וגם צוחקת הרבה אני לא מתכוונת להטיף לך מוסר, כולם כתבו פה דברים מעניינים ואי הגדיל עשות ,איזה אישיות אתה אימגין, הלוואי שהייתי צריכה להיזדקק לשירותיך כעורך דין הייתי מרגישה בידיים ממש בטוחות טובות וחמות נטע לגבי עצמי, בגלל גלישה בעבודה העבודה שלי מאד נפגעה והתוצאות לא מאחרות לבוא ואני לא אפרט יותר עד שאני לא אצליח להחליף את הניק אם יהיה לי כוח למלא את ההוראות של תפוז שנכתבו פה בדף , יש לי רתיעה מחורבנות מפעילות טכנית מסוג כזה שצריך למלא יותר מהוראה אחת בפעם אחת (ואגב יש לי גם רתיעה ממילוי טפסים שונאת את זה נורא ויש לי רתיעה מלראות מספרים ועמודות בעין,מתחיל לי טשטוש) מה שאני אוהבת מאד לראות זה ציורים וצבעים ותמונות ומילים מילים מילים וזו אחת הסיבות העיקריות להתמכרות שלי לנט - האהבה שלי למילים .... אני אכתוב לך אולי בקרוב מייל, נורא בא לי להתכתב איתך אישית אם את מסכימה כמובן.... אני נורא שמחה שנוגעת לא נוגעת באה לבקר ,היא מותיקות, התגעגעתי אליה ותדעו שכרגע חטפתי סטירה רגשית והלב שלי שבור וסדוק אז אולי זה כל מה שאכתוב היום

מעידה

טוב, עכשיו אני כותבת את ההודעה הזאת כמובן בערב, כשאני כבר בבית. וחייבת להודות: ניסיתי, באמת שניסיתי מאוד מאוד לא לגלוש היום באינטרנט בזמן העבודה. ויכול להיות שקצת הצלחתי, בכל אופן הפחתתי בצורה משמעותית את זמן הגלישה מהעבודה. (היום גלשתי בסה"כ 10 דקות לכל היותר בזמן העבודה) אבל את השרשור הזה (חוץ מההודעה שלך, מאדם, שאותו ראיתי רק עכשיו) קראתי בעבודה ואני חייבת להודות שהדברים שכתבתם פה ממש הלחיצו אותי!
לא, לא הפחד מפיטורים (אם היו מפטרים במקום העבודה שלי כל מי שגולש באינטרנט משם, כבר לא היו נשארים עובדים) אלא מאיך שנחשפתי כאן.

lady_anne

New member
אני מאד מבינה אותך, נטע

כי בזמן הקצר שאני פה גם אני הספקתי לחשוף דברים מאד אישיים שבד"כ אני שומרת לעצמי. כנראה שיש משהו בסביבה הזו של מכורי אינטרנט שגורם לתחושת נוחם ולידיעה שכאן יהיה מי שלא יעביר ביקורת אלא יבין בדיוק במה מדובר. אני שמחה בשבילך שהצלחת להפחית את זמן הגלישה מהעבודה, ומקווה שתעמדי במטרה שהצבת לעצמך. בהמשך להודעה של אימג´ין רציתי להוסיף שנכתבו כבר אינספור מחקרים על האינטרנט כחלופה לקשרים בין-אישיים, ומהם (וגם מידע אישי שצברתי עם הזמן) למדתי שאין תחליף למגע בלתי-אמצעי עם אנשים אחרים. צודק אימג´ין (כרגיל) באמרו שכדאי לך לפנות אל אותה מתמחה וללבן איתה את הדברים בנחת: מצד אחד תראי לה שאת לא חוששת מהתמודדות עימה (למרות שהיא בכירה ממך) ומצד שני זה יציג אותך כאדם חושב שלא עובר על דברים שנאמרים לו לסדר היום אלא שוקל אותם בכובד ראש ומגיב בהתאם. שיואו איזה פלסף. נראה שהגיע הזמן שלי לישון. לילה טוב.

ומעניין לעניין ובאותו עניין....

אוי, כמה קשה להחשף וכמה שהרשת מאפשרת זאת.... וזה לכשעצמו חלק מה"מיגנוט": הרשת מאפשרת חשיפה שבד"כ לא מתרחשת... אבל.., אפשר להפיק מזה את המיטב! ראשית, מה שאנחנו מרשים לעצמינו לאמר כבר לא נורא כל כך, שנית, ככל שהמעורבות גדילה - גדל גם הסיפוק. שלישית, ככל שאנחנו "מתאמנים בחשיפה" אנחנו הופכים עמידים יותר... ו...אחרון אחרון חביב... זה עשוי להיות מנוף רב עוצמה לשינוי: ההתבטאות כאן הינה סוג של ביטוי חשיבתי.. ואז... we become What we think about
ותחשבו על זה...

מהות

New member
הצד השני של המטבע...

נטע.. בלי שום ניגוד למה שהאחרים אמרו אני רוצה להציע עוד אפשרות... מתוך הציטוט היחיד שהבאת מצד המתמחה, יתכן שכל העניין הוא בכלל לא כעס עליך אלא כעס שהוצא עליך ההבדל מובן? יתכן שזה לא פעם ראשונה שהיא צריכה מחשב ושאין לה מחשב זמין (בזמן שהיא צריכה את זה לעבודה וכולם אצלכם גולשים להנאתם) יתכן שהיא מרגישה לא נוח עם זה שכל פעם היא צריכה לבקש/להקים מישהו מהמחשב לצורך עבודתה (גם אם זו זכות שלה זו תחושה לא נעימה כל פעם מחדש להגיד לאנשים- "סליחה, אני צריכה את המחשב, את מוכן בבקשה לקום מייד") אם המחשבים שם הם לצורך העבודה, זה לא סביר שהיא תצטרך כל פעם מחדש לחכות שאנשים ייסימו את הגלישה שלהם, שהיא תצטרך לבקש שיתנו לה את המחשב וכו´ יתכן שהיא כבר מתוסכלת מהמצב כי היא נתקלה במצב לא נעים בעקבותיו אפילו עם מישהו אחר ואת היית רק הקש ששבר את גב הגמל. ויתכן שמדובר באיזה תסכול יותר גדול על זה שהיא עובדת כשאחרים מסתלבטים או שלה אין פינה משלה ולאחרים ויש ועוד ועוד... בכל מקרה, זה נכון שהכי כדאי לשמור על יחסים חמים אז לא להיבהל, להבין שיש לכל דבר עוד מלא צדדים שאת לא חושבת עליהם, ואולי באמת קצת להתחשב בצד שלה, אפילו אם היא התפרצה עליך בסופו של דבר והכי חשוב- שתהני ממה שאת עושה בחיים :) מהות

למעלה