מקרה שקרה לי אתמול

MasterD_iL

New member
מקרה שקרה לי אתמול

ומקווה שיש מישהו שידע להסביר לי את גזר הדין שלי אם המקרה היה קורה.. נסעתי לי בכביש העוקף של אילת, שנחשב כביש די מהיר (המהיר ביותר פה...למעשה) ובפנייה מסויימת רציתי לפנות שמאלה. יש קטעים בכביש שהם לא מוארים, אז הראייה קצת קשה... בכל אופן, פניתי שמאלה במקום שלא היתה תאורה, ולא שמתי לב שבא אופנוע ממולי שהיה בלי אורות. מישהו יכול לומר לי מי אשם ומה העונש במקרה תאונה?

Superdror

New member
אני לא חוקר תאונות ולא קצין משטרה

ולא שופט בבית דין לתעבורה ואני לא יכול לתת לך מידע מדויק, אלא רק להעריך את הדברים בצורה סופר לא מקצועית - כפי שאני רואה אותם. בנוגע לגזר דין, אני מניח שבמידה והנהג באוטו יצליח להוכיח שהאופנוע בא ממולו בלי אורות, הוא יזוכה, אבל זו רק השערה. בנוסף, אם הבנתי את תמונת המצב נכון, אתה מתאר מצב בו הנהג ברכב הפרטי לא נתן את זכות הקדימה לרוכב האופנוע ומכאן התאונה. אגב, ניתן אולי גם להסיק מדבריך כי הנוהג ברכב לא נסע במהירות התואמת את תנאי הדרך ("כביש די מהיר", "קטעים בכביש שהם לא מוארים", "ראיה קצת קשה"). מה מבין שני אלו ינצח ? אין לי מושג, אני לא שופט בבית משפט לתעבורה ואולי אף יש דברים רלוונטים ונקודות חשובות שבכלל לא העליתי כאן. במקרים דומים ששמעתי עליהם בעבר (לצערי), במקרה של תאונה עם פצועים או הרוגים, באם לא היו הוכחות מוצקות שהנהג לא אשם, רשיונו נשלל לתקופה לא קצרה. בנוסף גם נתקלתי בתאונה שאירעה ליד ביתי לפני מספר שנים, רכב צבאי ורוחב אופניים, היו הוכחות מוצקות כי הנהג לא היה אשם, הילד נהרג, והנהג ברכב הצבאי נפרד מרשיונו בכל זאת לתקופה ארוכה. אגב, אתה לא ברור כל כך, בתחילה אמרת שהמקרה קרה, ולאחר מכן כתבת "אם המקרה היה קורה". בכל אופן, אל לנו לחשוב על תאונות, אלא רק איך למנוע אותן. דרור, ברוח התאונות לצערי
אני אנצל שרשור זה ואוסיף קישור לטקסט בעל משמעות חזקה שנתקלתי בו לפני המון זמן בפעם הראשונה והיום בשנית, אני משער שחלקכם גם נתקל בו, במידה ולא, קיראו.

MasterD_iL

New member
מצטער, התכוונתי "כמעט" קרה

כידוע, באילת אין כבישים מהירים. כוונתי לכביש די מהיר היא לכביש עירוני רגיל, אך נוסעים בו מהר (המהירות המותרת 70, אך תמיד מגרדים את ה80 או אפילו את ה90). הראייה באזור היא פשוט אפסית, ועוד רוכב אופנוע בלי אורות זה פשוט בלתי אפשרי לשים לב שהוא בא מלפנייך.

NICKEL BACK

New member
מכיר תשיר של?

נוסעים במכונית הישנה אל תוך הלילה השחור... סע לאט....

ixmix

New member
תשמע, תראה...

אופנוע חייב לסוע עם אורות. גם ביום, אגב. לך אסור לנהוג מעל למהירות המותרת (גם כשהתאורה טובה). תקנה 21 קובעת את חובת הזהירות, נראה כי לא עמדת בה, והאופנוען כנ"ל. אני מניח שבמקרה כזה תחולק האחריות ביניכם, אבל האופנוען כבר יהיה ז"ל.

MasterD_iL

New member
ובמקרה שאני נוסע במהירות המותרת?

אין מצב לראות אותו בחושך כזה גם במהירות ממש נמוכה, למרות שהסבירות לתאונה קטנה...

כנס...

אח שלי אתה יכול להיכנס לפורום "אופנועים". יש שם המון חבר'ה שמבינים מצויין את תקנות התעבורה. והם בטוח יכולים לעזור לך. כנס לשם.

למעלה