מקרה שהיה...

supermoses

New member
מקרה שהיה...

היום בבוקר נסעתי מכיוון חיפה לתל אביב במהירות מופרזת ממש (של 130 קמ"ש)- מסתבר שאף על פי שזה היה כביש 4 זו הייתה דרך עירונית כי עדיין היינו בשולי חיפה. אני פשוט מפגר שנסעתי במהירויות כאלו... כמו כן, אני נהג חדש (ומסיים את תקופת הנהג החדש בעוד חודש בערך). שוטר עצר אותי, החרים לי את הרישיון ואמר שמחר יהיה לי שימוע אצל קצין משטרה שיחליט אם לפסול לי את הרשיון באופן מנהלי ל 30 יום. כמו כן, הוא קבע לי משפט בעוד כחצי שנה. רצוי לציין שחוץ מהעבירה הנ"ל, רשומה לי עוד עבירה מלפני כשנה על דיבור בפלאפון תוך כדי נהיגה. ועכשיו לשאלתי: מה העונש הסביר שאקבל במשפט, האם אשפט בתור נהג חדש או לא (כי המשפט יתבצע בזמן שתקופת החדש כבר תסתיים), מה ההבדלים בעונש בין נהג חדש לנהג רגיל, והאם יש להחלטה לפסול לי את הרשיון ל 30 יום השפעה על החלטת השופט בעניין?

נסעת בקטע שמותרת בו נסיעה 50 קמ"ש

במהירות של 130 קמ"ש ??? 80 קמ"ש מעל המותר ??????????? כמה ברירות עונש ; האחד קנס של כמה מאות או אלפי שקלים. שלילה לתקופה של 90 יום ומעלה. גם וגם. אתה יכול רק להסביר לשופט ש...בעצם אין מה להסביר לשופט. עברת את המהירות בהמון !!!! [אני לא זוכר אם המהירות המותרת שם היא 50 או 70] אבל עדיין זה לא משנה הרבה. וכן יש משקל לנהג חדש ונהג וותיק. פשוטו כמשמעו.

ואגב...

אין קשר למספר הכביש. לא חשוב אם זה כביש 4 או 675 ! שים לב לתמרורים ! כביש ארבע מתחיל מקרית שמונה ונגמר בעזה. בחלקים רבים ממנו הוא עובר בתוך ערים ! כמעט וכל חיפה נמצאת בתוך כביש 4. חלקו מותר ב70 קמ"ש וחלקו ב50 קמ"ש. עד שאין לך תמרור המורה אחרת,אתה תמיד נוסע בכביש עירוני. שים לב לתמרור מספר 53 ו72 שבדרך כלל מלווה ב71. אלה התמרורים היחידים המבטלים דרך עירונית.

מידע מדוייק

בארי זרקת לו כמה עונשים באוויר חלק מהם לא מדוייקים. יש סעיפים ברורים והעונשים עליהם מפורסמים באתר משטרת ישראל וברשות הרישוי. העבירה עליה עבר הנהג הזה היא נסיעה של יותר מ - 31 קמ"ש בשטח עירוני. עונשי המינימום שהוא יקבל הם: שלילה ל 30 יום לפחות. 10 נקודות חובה 1500 ש"ח קנס את כל העונשים הללו יקבל הנהג לפחות (לא פחות). עונשים כבדים יותר כדוגמת שלילה לזמן רב יותר הינם לשיקולו של שופט התעבורה.

השופטים לרוב מחמירים יותר...

וזה מביקורים בבית המשפט בעברי. הייתי אוהב ללכת לשבת סתם ולהקשיב למשפטים ולעבירות של עבריינים. לרוב על מהירויות היו שלילות של 3 חודשים ומעלה וקנסות של אלפים. לא כולל תנאי.

אלון ל

New member
אתה מכיר אנשים

שהקלו עליהם בקנס על חשבון שלילה (כגון חיילים?) מה הנוסחא להמרה? כמו כן אתה מכיר שופטים שהטילו מאסר על תנאי על עבירות תנועה?

wil

New member
אין עונשי מינימום לעבירה זו.

לא באופן רשמי, לפחות. או לכל עבירת תעבורה אחרת (כמעט - היוצא דופן היא נהיגה בשכרות). מה שכן - נהג חדש שנסע במהירות העולה ב-80 קמ"ש על המהירות המותרת (!!!) צפוי לקבל מהשופט עונש רציני, כלומר שלילה ארוכה (יותר מחודש חודשיים) וקנס כלשהו (1500 זה ניחוש בכיוון הנכון, אבל אם הוא חייל/סטודנט וכו' יש על מה לדבר, תמורת יותר שלילה. אין נוסחאות כמובן, זה תלוי בשופט) וכמובן שלילה על תנאי רצינית למדי. 10 נקודות נרשמות אוטומטית כאשר יש הרשעה בעבירה זו. (לא לשיקול השופט - זה עניין של משרד הרישוי) לגבי השלילה המנהלתית - היא לא משפיעה על שיקולי השופט, אין קשר. מה שכן חשוב לציין לגבי השלילה המנהלתית - התקופה הזו נספרת לחשבון השלילה שמקבלים במשפט, כלומר אם תקבל 4 חודשים תצטרך בעצם לעשות שלושה (כי חודש כבר היית בשלילה) מומלץ מאוד לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתעבורה בתיק כזה, אם לא רוצים שלילה ארוכה מאוד (במקרה קיצוני אפשר גם לקבל 11 חודשים שלילה. ובמקרה עוד יותר קיצוני 12 חודשים ואז צריכים להוציא רשיון מההתחלה, יש תקנה כזו)

be_roo

New member
יש עונשי מינימום לעבירות תנועה

שמגדירים תקופות פסילה וגם מאסר על עבירות שונות (בעיקר מהתוספת הראשונה והשניה). לא בדקתי לעומק את עניין עבירות מהירות, אנסה לחזור עם תשובה.

למעלה