מקרה שהיה

amitp

New member
מקרה שהיה

מקרה אמיתי שנתקלתי בו לפני כמה שנים, ותמונה שראיתי אתמול ברשת הזכירה לי אותו. התמונה היא לא מהמקרה המקורי (אנחנו מן הסתם לא צילמנו) אבל המראה די דומה. מדובר על ילד, בערך בן 6, ממשפחה מאמצת שפונה לאחר שהותקף לדברי הוריו על ידי כלב המשפחה. על רגליו נראו סימני נשיכות כפי שאפשר לראות בתמונה, וכמו כן מוששה בטן חריפה. הילד בהכרה מלאה, מתמצא, נראה במצב כללי טוב ומשתף פעולה. המדדים תקינים ומעבר לכך לא נמצא דבר בבדיקה. כיצד הייתם מטפלים והאם יש דברים נוספים שכדאי לבדוק?

MdaMen

New member
חתיכת חור יש לו שם...

לאו דווקא בהקשר של האמבולנס אבל.... הייתי בודק מתי לאחרונה הכלב חוסן בכלבת ומשושה, ואילו מחלות היו לו בעבר, לוקח אותו לבדיקת וטרינר ולכל מקרה הייתי מציע שיכניסו את הכלב להסגר של 10 ימים, אם הכלב מת בהסגר צריך לשלוח את המוח שלו לביופסיה כדי לבדוק האם הוא נגוע בכלבת. הילד שיהיה בהשגחה תמידית של כמה ימים לפחות. הייתי גם בודק אם הוא ננשך במקומות אחרים בגוף (יכול להיות שהכלב נשך והילד לא זוכר מפאת הכאבים ברגל והלחץ). בטן רגישה זהו מאפיין אחד אצל כמה יונקים (למשל פרה) לכלבת. הייתי משער שאולי הוא נדבק באיזה זיהום או איזשהו חיידק מהכלב...

נשיכות

שלומות וחג שמח! אף פעם לא ניתן בוודאות לשלול התעללות. מדובר בהורים מאמצים, וזה מעורר את החשד. הייתי עושה בירור להתעללות, צילומים וזיהוי שברים שהתאחו, שיחה עם הילד וכו'. יתגן גם שהבטן החריפה היא כתוצאה מזיהום מהנשיכה ויש לשלול זאת גם כן. יום טוב

MdaMen

New member
הבאתם גם כיוון הגיוני

ואף יכול להיות... עכשיו שמסתכלים על זה ככה זה יכול להיות גם נשיכת אדם, אבל יכול להיות גם נשיכת כלב....
הממ....עמית? זרוק עצם

nirl3

New member
ללא ספק...

ללא ספק ניתן לראות בתמונה סימני התעללות שאינם מבע"ח. 1.ניתן לראות מסביב לנשיכה מעין כתמים חומים בצורת פה של אדם המעידים על סימני נשיכה ישנים יותר כלומר מדובר בהתעללות כרונית... 2.בנוסף, מוזכרת בטן חריפה שאובחנה אצל הילד ולא נראה לי שכל יכול לגרום לבטן חריפה אלא ע"י נשיכה ואם אין סימני נשיכה על הבטן זה אומר שמה שגרם לבטן החריפה זה מכה כהה שכלב לא יכול לתת אלא אם כן מדובר בטן חריפה על רקע שונה (פריטוניטיס...) לכן לי בכל אופן נראה שמדובר בהתעללות ולכן עלינו ליידע את הגורמים המתאימים...

orend123

New member
לאו דוקא מישהו נשך אותו

נראה לי קצת מוזר שהוא ייתן למישהו לנשוך אותו יותר מפעם אחת באם באמת מדובר בהתעללות- ומישהו שקיבל מכות לבטן יכול להיות ושמדובר בנשיכות עצמיות, אין לו למי לספר והוא מעדיף להכאיב לעצמו...

מוהר

New member
קשה לי להאמין שהילד יבחר

לנשוך לעצמו את השוק, לא מספיק נגיש, במיוחד לא לנשיכות בעוצמה שכזו. כמו כן, בהשוואה לגודל השוק, סימני הנשיכה נראים גדולים מידי לפה של ילד בן 6, ואלא אם הילד ננשך ע"י קוף - סימני הנשיכה הישנים אנושיים. גם אני הייתי מבקשת מבי"ח לבדוק חשד להתעללות. הפינוי כמובן מהיר, בגלל הבטן החריפה.

Gs17

New member
תזכרו שהתמונה לא קשורה לילד

במקרה המדובר התמונה לקוחה ממקום אחר (כמו אוגריש), שלך תדע מה קרה ובטח זה איזה ילד מברזיל שההורים שלו רצו אותו לארוחת בוקר...

amitp

New member
דא..

מצטער, אחרי יומיים שבהם האתר השתדל לאכול כמה שיותר תגובות שלי, אני מקווה שההודעה הזאת תעלה: ובכן - רוב (אם לא כל) התשובות היו נכונות ביותר. רק על מנת להמחיש, הנה דוגמא נוספת של תקיפת בעל חיים כמו זו שבתמונה
צדקתם, וסימני הנשיכה שבתמונה הם של אדם, ולא של כלב. בתמונה המצורפת אפשר לעמוד על ההבדלים, תמונה A מציגה נשיכות אדם (סימנים שטחיים יותר) ואילו תמונה B של כלב (וההבדל ניכר..). במקרה הספציפי התגלה בבדיקת הילד בביה"ח קרע ברקטום (rectal perforation) וכנראה שמכאן גם הבטן החריפה. לגבי הסיבות, אפשר רק לשער...

למעלה