מקרה שהיה כך היה...

מצטער הגודל של הכתבה גדול מדיי

הבטחתי היום בבוקר שאני יעלה את הכתבה אבל היא גדולה מדיי אז לא נורא בפעם הבאה..

inbale

New member
התגובה היתה לאורן

ואלי אהבתי את התגובות שלך - גם לדעתי קשה לשפוט לפי הנתונים שניתנו לנו כאן. עושה רושם שהצוות התאמץ מאוד ועשה את המיטב ופשוט לא הצליח. תמי - קיראי שוב את תגובתו של אלי - החייאה מכשירנית של הנט"ן אינה שונה בהרבה מהחייאה שניתנת בבית החולים ולכן צדק הצוות שלא פינה אותה לבית החולים הסמוך. ולכל החייאה יש טווח זמן מסויים שבו חייבים לקבוע מוות גם אם מדובר בצעירה בת 36. זה כואב..זה נורא...אין נחמה לכאב אבל לא בכל מיקרה אנחנו יכולים להציל חיים.

orend123

New member
בכל העיתונים היום

הייתי בערב בסופר ועשיתי משהו שאני שונא לראות אחרים עושים, כן כן הצצתי בעיתון בלי לקנות, אבל מה אני אקנה עיתון כששל מחר יצא בעוד רגע?! חומצזה, בכל העיתונים היתה הכתבה ובאף אחת מהן לא היה כתוב שהצוו תהגיע לאירוע, בכולן היה כתוב שצוות המרפאה עשה החייאה ובאחד היה כתוב שהמשטרה הגיעה מיד, כן, מיד כשיצאנו משם וכבר נסענו חזרה...

orend123

New member
מקרה שהיה כך היה...

השעה היא בערך 13:00, בתחנה נשמע "צוות נט"ן נסיעה". הצוות יוצא. כעבור 40 דקות לערך, "**** נסיעה דחופה". אני יוצא לאמבולנס וקוראים בביפר: סיוע החייאה לצוות נט"ן, מיכל חמצן. הבנו שהולך להיגמר להם החמצן ומה לעשות שבת בוקר אין מתנדב להוציא למטה להביא מיכל חדש. אנחנו מגיעים למקום, מוקד רפואי של חברה פרטית ידועה. מגיעים נכנסים לחדר, מחליפים את הצוות נט"ן בזמן שהם מחברים את החמצן. כבר 45 דקות הצוות עושה החייאה. אני רואה רק כמה תרופות מכניסים לה, ושוק, ושוב תרופות ועוד שוק ועוד שוק ועוד תרופות ועוד שוק... השעה 13:55 הפאראמדיק מחליט שהולכים להפסיק החייאה, כעבור כ2 דקות הצוות מפסיק ומביטים במתח במוניטור, אחרי כמה שניות לא נשמע יותר דופק והרופא מכריז מוות. כעיקרון נשמע כמו מקרה "רגיל" של צוות נט"ן. אך לגופו הוא לא, האישה, בת 36, הגיעה לאותו מרכז רפואי עם חולשה כללית וכאבים. הרופאה שקיבלה אותה עשתה א.ק.ג ולא "ראתה" כלום. חוץ מלחץ דם גבוה. לכן החליטה לתת לה כדור להורדת לחץ הדם. לאחר מספר דקות שהאישה נחה שם היא התחילה לאבד נשימה ודופק ועשתה הפרעות קצב. לאחר מספר דקות קצר מאוד (התחנה נמצאת טיק טק מאותו מקום) צוות נט"ן הגיע והתחיל החייאה. אותו מקום לא מצוייד ולא ממוכשר מספיק טוב על מנת להיות מוקד רפואה דחופה, אפילו מדל"ד לא ראיתי שם... לא לציין שהרופאה לא הבינה כלום ממה שעשינו שם. איפה היתה הטעות? מה נראה לכם? האם ברופאה שעשתה את הבדיקה ובמקום לנסות למצוא בעיה היא רק ניסתה לראות בעיה? האם בנתינת הכדור הזה? האם בצוות הנט"ן שהתחיל החייאה במקום במקום לטוס לחדר הלם ברמב"ם שנמצא 3 דקות משם? האם בכלל האישה שהגיעה לשם ולא לחדר מיון? האם הקופ"ח שממליצה לאנשים להגיע לשם למרות שהמקום מפורסם במקרים שלו? מה נראה לכם שהיה פה שגוי? למה אישה בת 36, אם לילדה בת 9 בערך, צריכה להגיע למוקד רפואי עם חולשה ולצאת בשק? למרות החתימה הקבועה והיפה שלי אני משאיר אותכם עם הסיפור שלי ממשמרת הבוקר היום.

בלונדה

לא נראה לי שאת רופאה או פאראמדיקית? אז את לא יודעת מה המצב בשטח, ואי אפשר לעשות החייאה כל כך הרבה זמן אם הצוות החליט להפסיק החייאה כנראה שלא היה לה שום סיכוי אפילו אם היא בת 36 או 14 או 90.

orend123

New member
ולענבלי...

ניסיתי להשאיר כמה פרטים מסויימים חסויים לגבי המקרה... אבל מה זה משנה... ממילא זה יהיה מחר בעמוד הראשי בעיתון...

MedTech

New member
מקרה מאוד מעניין! תעדכן אותנו!

שמדגיש עד כמה האמצעים שיש כיום בידי הרפואה, לא מספיקים, שלא לדבר על זה, שאפילו אמצעים מינימלים לא היו שם, אם הבנתי נכון, אורן, לפני שנה ראיתי מקרה דומה, חיילת צעירה יצאה מהבנק, והתעלפה, בסופו של דבר זו הייתה החייאה, שבסופה נקבע מוות, וזה הדהים אותי, בגלל הגיל הכל כך צעיר! אני מכיר יותר מידי מקרים כאלו, גם של אנשים שהגיעו למוקדי לילה של קופות החולים, ונפטרו, וגם של אנשים שההצצה בחשבון בנק שלהם, הסתיימה בהזמנת חברא קדישא,,, מה יהיה? הא?

MedTech

New member
תעדכן אותנו בתוצאות הנתיחה

אני מאמין שהיא תשלח לנתיחה, כך ששאשמח אם תעדכן אותנו בתוצאה של קביעת גורם המוות,

inbale

New member
למה אתה חושב שהיתה טעות?

לחדר המיון שלנו הובאה בת 39 ששכבה להקריא לילדה שלה סיפור לפני השינה ובעלה הרופא מצא אותה כחולה וללא דופק. בעלה הנשים אותה. התחיל החייאה. ביצע אינטובציה והכל לפי הפרוטוקל ולוח זמנים ובכל זאת היא נפטרה. יכול להיות שזה היה דום לב, יכול להיות שזה היה RUPTURE . דווקא לפי התיאור שלך אני לא מוצאת טעות מסויימת.

לפי ידיעות אחרונות../images/Emo70.gif

בת 36 מקריית טבעון התלוננה במשטרה שקילה איום בהודעה כתובה בטלפון הסלולרי שלה.היא הגיעה לטיפול במר"מ, ובמהלך הטיפול נפטרה. המשטרה: היא כנראה מתה מחרדה.

יותר מאוחר אני יעלה לפה את הכתבה

יותר מאוחר שאני יגיע הבייתה אני יעלה את הכתבה מהעיתון אני אסרוק אותה ...

Blonda17

New member
../images/Emo7.gifועוד איזה מקרה...

תראה לדעתי הסיפור שאתה מתאר פשוט מזעזע. צוות נט"ן מתייאש פה במקרה שהרבה תקוות נטולות בו, כמו בעל וילדה בת 9 בסך הכל. זה לא כאילו שמדובר באישה זקנה, שלוקה במחלות קשות או סופניות... שלא תבינו אותי לא נכון, אבל אתם יודעים שבמקרה של סופניים כמעט בכל המקרים יעשו החייאה רק בשביל ההצגה למשפחה... ואין לכך שום הצדקה. אמנם במקרים של צעירים יותר ובמיוחד במקרה הזה של אישה בת 36, בקבוצת גילם של הצוות...הם אמורים לנסות יותר.... אני לא חושבת שמתפקידנו להתעקב על שאלות כמו למה האישה הגיעה לשם ולא לחדר המיון, למה הבחורה נתנה לה כדור למה אין שם ציוד למצבים כאלה וכו´, זה כבר לשיקולה של האישה והמרפאה לדאוג לעצמם. לעומת זאת למה הצוות לא פינה אותה לבית החולים שכביכול נמצא 3 דקות מן המרפאה? למה להפסיק החייאה, להסתכל על המוניטור ולראות איך הדופק נעלם מגופה בעודה נלחמת על הדקות האחרונות בחייה... זה מצער לדעת כי הצוות ויתר, והדרך היחידה בה נלקחה זה בשק במקום בנסיעה בהולה לבית חולים. מקרים כאלה קורים בארצנו כמעט כל יום...מה שצריך להדאיג אותנו זה הצוות ותיפקודו..שאר הפרטים שסובבים הם שוליים, אנחנו חלק מהצוות שמציל חיים, אז בואו נציל חיים באמת במקום רק להגיד את זה. תמי.

למעלה