מקרה קשה...

gggilad13

New member
מקרה קשה...

יש לי קוקר ספניאל אנגלי גזעי בן שנה וחצי. לפני מספר חודשים הוא הוא התחיל לעשות מעט בעיות באכילה (הוא תמיד היה בעייתי בקטע הזה...) והקיא ושלשל מעט. בתקופה האחרונה זה החל להיות דיי חמור ולכן הלכנו לוטרינר. עשו לו בדיקות שונות וגילו שיש לו אי ספיקת כליות ומחלת כליות גנטית קשה. כבר 3 שבועות הוא מקבל אינפוזיות וזריקות שונות כדי לשפר את מצבו אבל שום דבר לא עוזר. היום עשו לו שוב בדיקות ועדיין המצב נשאר רע ורק החמיר - רמת ההמוגלובין שלו ירדה מאוד והוטרינר נותן לו ימים בודדים לחיות בקצב הזה. מה אפשר לעשות כדי להחזיק אותו? האם הוא סובל? מה לעשות? אנחנו פשוט במצב נואש... יש לציין שהוא פעיל כמעט תמיד ושמח כאילו שאין לו כלום, וזה ממש מטעה לגבי מצבו, הוא נראה ממש שמח ומאושר רוב הזמן. הוא עדיין כל כך צעיר ואנחנו קשורים אליו מאוד.

ella100

New member
שלום גלעד

לא מבינה בזה אבל האבחנה נראית קצת מוזרה לעומת תיפקודו כרגיל. חשוב שתקבל כמה שיותר מידע להצלבה לכן שים את שאלתך גם כאן,שנה את הכותרת לבעיה רפואית קשה http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2652-16733,00.html גם כאן http://www.ynet.co.il/homenc/1,7340,L-888-1542,00.html גם כאן,בגלל מנהל הפורום שתשובותיו שוות(תתנצל שאתה פונה בקשר לכלב שלא נחשב חיה אקזוטית) http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2652-16743,00.html אולי תציין בכל מקום עיר או איזור מגורים כדי שניתן יהיה להמליץ לך על וט' מומלץ (מקווה שתבקש המלצות).

תוכל לצרף מספרים של התוצאות?

בגדול - כשל כליות מתחלק לשני סוגים: אקוטי וכרוני. בכלב כזה צעיר, ברוב המקרים מדברים על מצבים אקוטיים (אבל זה לחלוטין לא חד משמעי). האם אתה יודע על ה מדובר במקרה זה? והאם תוכל לצרף את תוצאות בדיקות הדם? האם הוא מאושפז? או היה מאושפז בשלב מסויים במהלך המחלה?

gggilad13

New member
עוד פרטים

מהפרטים שאני יודע: לפי מה שאני יודע מדובר בכשל כרוני (לא בטוח ב100 אחוז), כליה אחת הובחנה כמלאת צ'יסטות וכליה שנייה הובחנה כקטנה יחסית ובעלת יחס נמוך. בוצעה בדיקת אולטרסאונד ע"י וטרינר שעובד ביחד עם הוטרינר המטפל, כליות בלבד, לא ידוע לי אם הוא מומחה או לא.(בחיפה) בבדיקה הראשונית (לפני כ3 שבועות) רמת הקראטנין שלו הייתה בסביבות 6, הוא קיבל אינפוזיה במהלך שבוע והרמה ירדה עד לכדי 1.7 אבל לאחר מכן עלתה לסביבות 5 ונשארת שם מאז. לא בוצעו בדיקות שתן כלשהן. לגבי השתייה/שתן מרובים, מאז שהוא אצלי הוא אוהב לשתות הרבה ככה שקשה להגיד, באופן כללי, הוא לא שותה או משתין יותר מבעבר. מה שכן ניתן לומר ששמתי לב הוא שהשתן הוא יותר בגוון שקוף מאשר צהוב כפי שהיה בעבר. הוא מקיא ולכן אנחנו משתדלים לתת לו לאכול בכמויות קטנות (שימורי רנטל, מעט רנטל יבש וכבד). במהלך התקושה הוא גם הרזה משמעותית, כיום הוא שוקל כ12 ק"ג. אם אני לא טועה, הוטרינר אמר שלמחלה קוראים פוליציסטיק קידני דסיס. הבעיה המרכזית כרגע היא שרמת ההמוגלובין שלו יורדת כל הזמן וכרגע היא עומד על 4 (לא זוכר את היחידות), הוטרינר אמר שברמת המוגלובין שכזו הוא יכול לחיות ימים ספורים בלבד.

לא פשוט

מה שאתה מתאר בהחלט מסתדר מבחינת התפתחות אפשרית של המחלה, ואם אכן זה Po;ycystic Kidney disease, אז כשל הכליות הוא כרוני (הוא מתפתח לאורך זמן) אני מניח שהסבירו לך, אבל יש כאן מספר בעיות: 1. הכליות הן אלה שמייצרות אריתרופויטין - הורמון שגורם למח העצם לייצר תאים אדומים. אפשר לנסות טיפול בזריקות של ההורמון. 2. במצב של חוסר תפקוד, הכליות מאבדות נוזלים כי הן לא יכולות לספוג את הנוזלים בחזרה מהשתן. במצבים קשים צריך לתת נוזלים לוריד (עד שהקראטינין ירד בחזרה), ומיד אח"כ להמשיך במתן נוזלים מתחת לעור - כדאי שתלמד איך לעשות את זה בבית, זה יכול להאריך את החיים שלו מאד. 3. תרופות - נגד בחילה, נגד כיבי קיבה ועוד. יש כל מיני השפעות לוואי של הצטברות הרעלים בגוף, ובגלל זה ההקאות והתאבון הירוד, ויש תרופות שיכולות לעזור. מקוה שהמצב ישתפר.

gggilad13

New member
תודה...

כמו שכתבתי, הוא קיבל תוך ורידי במשך כמה ימים וזה אכן עזר תחילה להוריד את רמת הקראטנין לערכים טובים. לאחר מכן עברנו לעירוי תת עורי אולם רמת הקראנטין שוב עלתה. בשבוע האחרון ניסינו שוב עירוי תוך ורידי אבל הוא לא הצליח כלל להוריד את רמת הקראטנין שנאשרת על 5-6 באופן קבוע ורק רמת ההמוגלובין שלו הולכת ויורדת. האם תוכל להמליץ על תרופות נגד בחילה וכאבים? (כרגע הוא מקבל פרמין וגסטרו) תודה שוב

פרמין וגסטרו

זה כיוון טוב. אלומג (נוזל כזה שנותנים לאנשים עם כיבי קיבה) יכול לעזור. האם שקלתם את נושא האריתרופויטין? או מנת דם? או גם וגם? והאם הייתם אצל מומחה לרפואה פנימית? לא כי אני חושב שמה שעברתם לא מתאים, דווקא נשמע כאילו הטיפול והאבחון היו טובים ויסודיים, אבל לפעמים יש טעם בנושא של חוות דעת של מומחה - לא סתם לומדים המון שנים ומתמקצעים בתחומים כאלה. אולי יחשבו על משהו שלא חשבו עליו עד עכשיו.

למעלה