מקרה עצוב

מקרה עצוב

הי
זוהי הודעה אמיתית, לא זומבית
פשוט אני רק בפייסבוק ונרשמתי לתפוז לצורך השיתוף הזה ואני מעדיפה בעילום שם...
קיבלתי מידע מידיד שלי שלא רצה לכתוב בעצמו על כך אבל הייתי חייבת.

אתמול ידיד שלי צלל בצפון עם מועדון אינדיגו (מקוה שככה כותבים את השם שלו)
במהלך אחת הצלילות הם ראו צב ים גדול
אחד הצוללים אחז בשריון משני צידיו ופשוט רכב עליו.
הצב נבהל מאד ונצמד לקרקעית החולית.
מישהו אמר שזה אחד מאנשי הצוות של המועדון שהבנתי שהוא גם לא הכחיש.
לא מכירה את המועדון או אנשיו ולא מעוניינת גם להכיר.

אני צללתי רק בתאילנד ולא יצא לי לצלול בארץ עדיין אבל זה חורה לי שכך מתנהגים צוללים
על אחת כמה וכמה אנשים שצריכים לתת דוגמא לצוללים אחרים.

חנוכה שמח

קותי

New member
חבל

חבל שזו הודעה של מישהי שלא מזדהה ששמעה את הסיפור ממישהו שלא רוצה להזדהות ולפרסם את הסיפור.
&nbsp
יכול להיות שזה קרה ויכול להיות שלא. בסטטוס הנוכחי של ההודעה זוהי הכפשה של מועדון צלילה ו/או של העובדים בו (מכיוון שאפילו לא נקוב בשם האדם שביצע את המעשה הלא יפה).
&nbsp
פורום אינטרנטי הוא בהחלט מקום שבו אפשר לחלק מידע המצביע על התנהגות לא מתאימה של נותני שירות לציבור. הבעיה היא שהוא גם יכול להיות מקום להכפשה אנונימית ולכן עדיף לציין פרטים מינימאליים שיאפשרו למואשם להתגונן.
&nbsp
וחבל מכיוון שאני חושב שהמעשה שתואר הוא מאד מביש.

דיברתי איתו שוב

היו שם צוללים נוספים ויהיה קל לברר
זה מקרה אמיתי
לי חלילה אין כוונה להכפיש
ציינתי שזה אחד מהצוות כי זה שונה מצולל אחר
רוב הצוללים מגיעים אחת לתקופה לצלול. אך הצוות נמצא שם כל יום
ואם זה דפוס התנהגות אז חמור ביותר.
אם הוא ידרש (בעקבות ההודעה) הוא יסכים לכתוב בעצמו ואף להעיד על כך

אבי ע

New member
אנא שלחי לי מסר אישי

אודה לך אם תוכלי לשלוח לי מסר אישי, שיישאר חסוי לגמרי, ובו פרטים שיאפשרו לוודא שאכן מדובר במקרה אמיתי, ולהתייחס אליו ככזה.
תודה!
אבי ע
הנהלת הפורום

אבי ע

New member
נודה לתגובת מועדון אינדיגו

קיבלנו פרטים חלקיים שיוכלו אולי לאפשר למועדון לעשות בדק בית אם אכן המקרה קרה במסגרתו ומה גם על ידי מדריך (שם האיש שמור במערכת), או לוודא שלא היו דברים מעולם ולהגיב בהתאם.
תודה!

zulufox

New member
קשה לי להאמין

מכיר קצת את גילי ואת החברים שצללו... נשמע ממש לא מתאים..

אבי ע

New member
לצערנו הסיפור נכון

ועצוב שכך הוא.
מפרסמת הפוסט בחרה לשמור על אנונימיות ולא להוסיף פרטים, גם לא על הצוללים האחרים, אבל חבר פורום ותיק ואמין ביותר התקשר אלי ואישר את כל הפרטים ממש כפי שתוארו.
אכן מועדון אינדיגו, שם המדריך שמור במערכת אבל כנראה מוכר לכל מי שבעניינים.
אני מקווה שתהיינה כאן עוד תגובות גינוי חד-משמעיות שתגרומנה למדריך לחדול מנוהג זה, שניתן היה להבין מדבריו שהוא נוהג קבוע אצלו והוא "לא יכול לשלוט על זה", ושכך ינהג המועדון להבא.
מועדון אינדיגו עדיין מוזמן להגיב, אך כאמור העדויות מוצקות וחד-משמעיות.
הצלילה פורסמה בספרצוף, כולל בקבוצת הפורום (מעל 3,000 חברים, זוכרים?...) ואפילו הצב, אמנם לא בשעת ההתקהלות סביבו והרכיבה עליו.

הצב

מועדון צלילה אינדיגו פועל רק ממקום אחד של חיבור אל היופי בסביבה הימית ולא מקיים קשר עם אף גורם שקשור או נמצא ביחס פוגע בסביבה וכל המטרה של כולנו בצלילה הינו להגדיל את החוויה בקשר אל היופי בטבע.
הננו מצטערים על המקרה המתואר והמקרה בבדיקה, הננו מתחיבים כי מגע פיזי עם צבים איננו דבר שנהוג ובטח נדאג שלא יחזור

היכרות אישית

אנני יודע על מקרה נקודתי, אם היה או לאו. אבל, מהיכרות אישית, העיניין נראה תמוהה. צללתי לא מעט עם אינדיגו במשך כל השנה האחרונה, ולא נתקלתי בשום תופעה שכזו. וכן, אכן ראינו גם צב ים. ואף אחד לא "הסתער עליו" בשום דרך...
חוזר איליו שוב ושוב בגלל שהמועדון מאוד נעים וחברי, והאנשים שצוללים בו לרוב קבועים, ומאוד איכותיים. זה לא היה מתקיים לאורך זמן לולא האיכות האנושית. למיטב ידיעתי גם המועדון אינו תומך בדיג, שלדעתי מנוגד לשמירת טבע.
שבוע טוב ותהנו מהים המדהים בצפון, מלא מיסתורין ויופי.
מצ"ב תמונות להנאתכם מצילה עם גילי בנקרות ובקניון אכזיב.

Squid

New member
גילי, בתור לקוח קבוע ומרוצה שלך אני חייב להגיד שאני

המום. התגובה הראשונה שלי הייתה להגיד שלא יכול להיות שדבר כזה יקרה במועדון שאתה מנהלו. אני שמח שבחרת להגיב ולקחת אחריות למעשים, דבר שלא משותף לכולם (מרינה כבר הגיבו על מעשה הוונדליזם שלהם עם הכלים האמפיבים)?
אני מקווה שהתגובה היא לא מהפה והחוצה ואכן לא ישנו דברים כאלה ב2015 במועדון שמכשיר דורות חדשים של צוללים. נתראה בשבי ציון!

אבי ע

New member
הפורום במיטבו

אמנם אין הדוחס מעיד על תערובתו, אבל אני רואה במקרה זה דוגמא לפורום במיטבו.
אירוע בלתי-ראוי דווח על ידי מי שאכפת לו, אמנם לא בצורה המיטבית מבחינת מתן פרטים לוידוא (ולוא באופן חסוי), אבל נמצאו מספיק חברי פורום שיעידו, ידרבנו לתגובה, ויביאו את המועדון לתגובה ראויה שאמנם עדיין צריכה לעמוד במבחן המציאות. אני מקווה שחברי פורום ימשיכו לפקוח עין בנושא זה.
אני מניח שהגיבוי של 3,000+ חברי קבוצת הפורום בפייסבוק סייע לאפקטיביות, אבל עובדה היא שהנושא הוצף וטופל עד לקבלת התגובה הראויה, הכל במסגרת הפורום כאן.

zulufox

New member
בבדיקה נוספת מתברר לצערי שאכן היה כך

מקווה מאוד שנלמד הלקח ולא יקרה שוב

e zi

New member
למה לא מפרסמים את שמו של "לא יכול לשלוט על זה"?

מפאת חסיון רפואי?

למי שפרסם הייתה מטרה, המטרה הושגה

אין טעם סתם לחפור בפצע הזה אחרי שמרחו כמות נדיבה של פולידין

למעלה