מקרה מעניין

ehabg

New member
מקרה מעניין

אני יליד 1972 ללא כל עבר רפואי עד שנת 2000 אושפזתי בבית חולים בצפון היה לי HBA1C= 10.9 וסוכר 400 לאחר שנה של טיפול באינסולין התגלה חלבון בשתן ברמה של 0.5 גרם והתחלתי טיפול ב TRITACE 5 פעם ביום לאחר חצי שנה מטיפול ב TRITACE ושנה וחצי אינםולין החלטתי לבד למרות שלא היה לי אף פעם ירידה ברמת הסוכר להפסיק את האינסולין היום HBA1C =5 והסוכר סביב 100 שעתיים אחרי אוכל ואין כל סימן לסכרת אבל עדיין סובל מחלבון בשתן ומטובל עדיין ב 5 TRITACE השאלה שלי האם ידוע לך על מקרה שחולה שמוגדר סובל מ IDDM עובר למצב NIDDM ואפילו מחלים לגמרי כמו שקרה במקרה שלי התשובות שאני מקבל מהרופאים לשאלות שלי הם בדרך כלל שונים ומשונים תודה רבה

החלמ מסוכרת מסוג 1

שלום לך, ובכן אני לא יודעת מה אמרו לך רופאים אחרים. אני מאמינה שלא היה לך type 1 diabetes. למרות שחלית בגיל צעיר, אנחנו עדים היום למגפה של סוכרת מסוג 2 אצל אנשים צעירים ואף אצל ילדים. למרות שאולי הסימפטומים התאימו ל-type 1, ישנם אפילו מקרים בהם המחלה מתגלה בקטואצידוזיס, תופעה שנחשבת שייכת ל-type 1, זה עדיין יכול להיות, ומוכרח להיות, משהו אחר. אל ספרת מה עוד היה אז. האם לקחת תרופות? האן היית הרבה יותר שמן? מה הסיפור המשפחתי? האם בדקו לך סמנים סורולוגים אופיניים ל-type 1 כמו נוגדנים נגד gad או ICA? כל הדברים האלה יכולים לעזור בפתרון הסוגיה. יש תיאורטית עוד אפשרות למרות שהיא נראית לי הרבה יותר רחוקה, והיא שאתה במין "ירח דבש" מתמשך. בכל מקרה לא מחלימים (עדיין) מ-type 1 וגם לא מ-type 2.

למעלה