מקרה מזעזע-- ושאלה חשובה

אנתוני25

New member
מקרה מזעזע-- ושאלה חשובה

אני אדם מסורתי אך לא יותר הגדרת הזאת . חבר שלי סיפר לי , שחמותו הינה אדם מיסטי שקוראת בקלפים ... ואני מתוך סקרנות החלטתי לנצל את שירותיה מכיון שהבנתי שאת הכסף שהיא גובה ממני היא תעביר לצדקה. הלכתי אליה בידיעה שאני בשטויות האלו לא מאמין ... אבל....מסתבר שהאשה הזאת קראה אותי כמו קלף פתוח -כאילו סיפרתי לה את קורות חיי רגע לפני שקראה לי בקלפים . למותר לציין שחברי לא ידע את הסיבה האמיתית שבגלל החלטתי לנסות את הכיוון הזה.. כך שהוא לא יכל לספר לה גם אם רצה חומר ופרטים עלי .. הייתי מזועזע מאותה אישה !!!ממש כך ...היא סיפרה לי פרטים מדוייקים ...שאני בעצמי שכחתי אך העבירו בי צמרמורת שוב שנזכרתי בהם שוב.... לשאלתי מה יהיה בעתיד אמרה לי הקוראת בקלפים שנכון להיום ,אין לי עתיד כלומר עד שלא אלך למקובל ואבקש ברכה ותיקון לא יקרה כלום חיובי בחיי ..דהיינו מציאת אהבה עבודה וכוו´ ... לטענתה : קיללו אותי בעבר או שכישפו אותי .. מכיון ששנאו אותי בצורה תהומית ... אז את זה ששנאו אותי אני יודע למה ...(לא כ"כ בגללי אב זה כבר סיפור אחר ) ,,אבל השאלה האם להאמין לכ העסק הזה .ואכן להתחיל לחפש מקובל ואם כן-איך מגיעים לאחד ראוי ולא אחד שרק ירצה את כספי ... האם להאמין .. למרות שהזדעזעתי באותה השיחה שישבתי בביתה .. האם קוללתי או כושפתי והאם קיים דבר כזה בכלל בתודה מראש אנתוני ... אשמח לקבל תשובות גם [email protected]

notafish

New member
הדבר היחיד שמזעזע../images/Emo19.gif

זה העובדה שיש אנשים שעושים מניפולציה קרה וצינית ברגשות ובתקוות של אלה שפונים אליהם. העסק הזה של קריאה בקלפים\בקפה\בכף היד עובד בערך ככה: - עושים עליך שיעורי בית. תצא מתוך הנחה שכל מה שהחבר שלך יודע עליך הוא סיפר לחמותו, ומזה היא המשיכה וחקרה. - מדברים בקווים כלליים. מה לעשות, לרובינו היו חויות דומות בחיים: הצלחות וכשלונות באהבה, בפרנסה, אובדן יקרים לנו... - "קוראים" את התגובה שלך ורצים עם מה שאתה מגיב לו חזק. במילים אחרות, אם אתה קופץ על איזו אמירה כללית, אז מנסים לפרט, וממשיכים בכיוונים שאתה ממשיך להגיב להם. מסתבר שאדם זוכר רק את ה"הצלחות" בשיטה הזאת, ונוטה לשכוח את הגישושים שמעלים חרס. בקיצור, הענין הזה של כישוף או קללה זה קשקוש - ההשפעה היחידה שיש לדברים האלה זה ההשפעה שאתה נותן לזה להשפיע עליך בזה שאתה מאמין בזה.

אה חייב

New member
אנחנו נסכים על אי הסכמה ../images/Emo8.gif

קשה לי להאמין שמישהו יעשה שמניות באויר, חקירות ומעקבים עבור כמה שקלים (שעוד הולכים לצדקה). יש קוראים בקלפים\בקפה\בכף היד\בשמן וכו שיש להם עשרות אנשים ביום. אז מה? בשירותים הם מנהלים את משרד החקירות הקטן והיעיל שלהם? לא נראה לי. אני חייבת לציין כי רוחניות ומסטיות זה ממני והלאה. אבל שמעתי באמת על מקרים קיצוניים של התאמה וקליעה למטרה. לסיכום, המלצתי היא, תעשה מה טוב לך. תרגיש בטוח שקט וטוב לבב אם תלך לרב וכל מה שמסביב? מברוק!!

notafish

New member
OK../images/Emo19.gif

אין לי בעיה עם "חיה ותן לחיות", אבל השארלטנים האלה גם גורמים נזק אמיתי ומוחשי לתמימים ומסכנים שפנו אליהם, החל מנזק כספי וכלה בחזרה בתשובה (כן, אצלי זה מוגדר נזק). מה שניסיתי להסביר על דרכי פעולתם הוא שמעקבים, חקירות וכו´ אינם נחוצים כדי לעשות רושם מהמם של "וואו - איך ידע את זה". הנה קישור עם תיאור יותר מפורט (באנגילית, לצערי), על אופן העבודה של השאררלטנים האלה. לבעל האתר, אגב, יש הצעה עומדת של מיליון דולר למי שמצליח להדגים כוחות על-טבעיים תחת תנאים מבוקרים. הכסף עדיין שוכב שם...

1337hAx0r

New member
לא מזמן

ראיתי תוכנית על הנושא הזה בערוץ דיסקברי,אחת האוניברסיטאות בארצות הברית הציעה משהו כמו מיליון דולר למי שיוכיח שביכולתו לגלות עתידות,לכופף כפיות או כל יכולת על טבעית אחרת,מיותר לציין שהכסף נשאר באוניברסיטה,הראו שם גם פרופסור (בלי יכולות על טבעיות לדבריו) שעשה ניסוי ופתח דוכן לגילוי עתידות והשתמש בטכניקות שהוא מכיר "לגילוי העתיד"ואחרי זמן מה הצטבר לו קהל גדול של מבקרים שהשתכנעו חד משמעית מהכוחות העל טבעיים שלו.

gershon17

New member
זו קרן ראנדי

ששייכת לג´יימס ראנדי האגדי. הם עושים פעילות מאד חשובה כשהם מלמדים ילדים איך לא להאמין לכל מה שאומרים להם.

ofir_y

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

למרות שאין אף אחד בספר שטוען שהוא בורא עולם ומראה לעם שהוא שולט על העולם והעם מקבל עליו שהוא בורא עולם

notafish

New member
דוד1234 משפיע עליך יותר מדי../images/Emo8.gif../images/Emo19.gif

notafish

New member
ספר טוב בנושא../images/Emo19.gif

ואם אתה רוצה תשובה קצת יותר ארוכה ומנומקת, אבל בכל זאת מאוד קריאה, אני ממליץ בחום על "עולם רדוף שדים" מאת קארל סייגן המנוח (אגב, יהודי במוצאו), בתרגום לעברית, לשמחתי. מתוך ביקורת באתר: "קרל סייגן דורס את טיעוניהם של האסטרולוגים, המאמינים בעב"מים, הקריסטלוגרפים וכו´ במכבש ההיגיון. אם משרד החינוך רוצה להיות ראוי לשמו, הוא צריך להכליל את "עולם רדוף-שדים" בתוכנית הלימודים."

pppliat

New member
יש לי משהו להגיד בקשר לזה.

לדעתי הכל תלוי במה שאדם מאמין. אם תאמין שלעמוד על רגל אחת במשך שעה ושתי דקות מידי יום ביומו, זה מה שיפתח בפניך את העתיד, זה באמת מה שיעזור. אם תאמין שאתה לא יוצלח, אחד כזה שקיללו אותו והדרך לצאת מזה היא קשה מאוד עד בלתי אפשרית, זה יראה לך כאילו הדברים השליליים נמשכים אליך כמו מגנט. כל דבר רע שיקרה לך, יחזק את אמונתך כי אתה מקולל והכל בגלל ביש המזל. נראה לי שאתה די מתעלם מדברים חיוביים שקורים לך (אני לא מאמינה שלא קורה לך אף לא דבר אחד חיובי...) כי זה לא מסתדר טוב עם התפיסה שלך שלא יכולים לקרות לך דברים טובים. וכך אתה מפספס הזדמנויות שיפתחו לך דלתות, וזה קורה לא במודע. לכל אחד האויבים שלו שמקנאים בו. אין זה סיבה להאמין שזה שמישהו איחל לך רע ואף קילל אותך בפועל, יש לזה השפעה כה נכרית על חייך. לאף אחד אין השפעה יותר גדולה על חייך מאשר לך עצמך. יש לזה אפילו שם: "נבואה שמגשימה את עצמה" עצתי לך היא, תתחיל לעבוד על עצמך שאתה ראוי לכל הדברים הטובים כמו אהבה פרנסה וכו´. אם תאמין באמת ובתמים שאתה הולך לקבל את כל אלה, זה באמת יקרה. אדם יכול לשלוט בחייו בעזרת חשיבה חיובית. מה שהוא מקרין לסביבה הוא יקבל בחזרה. אם הוא יקרין חוסר ביטחון ואי אמונה בעצמו זה היחס שהוא יקבל. אם הוא יקרין ביטחון עצמי(לא מופרז) היחס יהיה בהתאם. אנשים רוצים להעסיק עובדים חזקים שבטוחים כי יש ביכולתם להצליח ולעשות את העבודה הכי טוב שאפשר. זה נותן מעין ביטחון ועידוד מצד המעסיק כלפיך. כנ"ל לגבי בת זוג. הכי קל זה לפתור את הבעיה ע"י השלכה על אחרים. הפיתרון האמיתי הוא בתוכך. זה נשמע קצת קיצ´י, אבל יש בזה משהו. ישנם ספרים רבים בנושא. אני מציעה לך לקרוא אחד כזה. לי זה עזר המון. מקווה שהצלחתי להאיר לך נקודת מבט נוספת. בהצלחה.
(מצורפת תמונה חמודה שקשורה קצת לעניין....)

gershon17

New member
ברוך הבא לעולם האמיתי

שבו אנשים מנצלים את התמימות שלך והחולשות שלך, מרוויחים על גבך כסף (בטח, לצדקה, אין שום ספק שהכסף שהיא מוסרת הוא לצדקה) ושולחים אותך לאנשים אחרים כדי שתיתן גם להם כסף (שגם הוא ילך כמובן כולו לצדקה). זו הדרך הקלאסית - אומרים לך שהכסף הולך לצדקה, אתה מאמין כמובן, אז מפחידים אותך שקיללו אותך וכישפו אותך, ובעצם מכניסים אותך למעגל הלקוחות הלכודים שלהם. אתה יכול להיות בטוח שלא יסירו ממך את הכישוף בפעם אחת, ושתצטרך לבוא פעמיים שלוש, כל פעם כמובן בחינם, רק להשאיר אם אפשר תרומה קטנה בשביל צדקה. ספר לקוראת שלך בקלפים, על קרן ראנדי, שמציעה פרס של מעל מיליון דולר למי שיוכל להוכיח שיש לו כוחות על טבעיים (חזיית העתיד הוא לימוד פרטים על אדם בלי שהוא יספר אותם נחשבים). עם מיליון דולר היא תוכל לעזור הרבה יותר לנזקקים. הכן את עצמך לגימגומים נמרצים ותירוצים קלושים לגבי למה היא לא רוצה מיליון דולר. הטכניקה שהרמאים האלה משתמשים בה נקראת "קריאה קרה", והיא מאפשרת להגיע לתוצאות מרשימות במיוחד בלי שהנבדק (במקרה זה - אתה) בכלל שם לב שהוא זה שמספק את כל הפרטים. זה מדהים כמה קל לעבוד על אנשים. צופה מן הצד יכול לשים לב לזה בקלות. בפעם הבאה שאתה מבזבז את הכסף שלך על קוראת בקלפים, תדאג לענות רק ב"כן" ו-"לא" על שאלות שהיא שואלת אותך. תדאג גם ללכת לכזו שלא יודעת עליך כלום מראש. תגלה למרבה הפתעתך (או, בעצם, למרבה חוסר הפתעתו של כל אדם שעיניו בראשו) שלא תקבל שום פרט מעניין עליך, ושהיא לא תצליח בניחושיה יותר מנהג המונית שיסיע אותך לשם. זה טיפ טוב לכל ההולכים לידועניים למיניהם (מקובלים כלולים בהגדרה). תענו רק ב"כן" ו-"לא" ותראו איך כל יכולות התקשור וחזית העתיד שלהם מתפוגגות באחד. הקללה היחידה שקוללת בה היא קללת התמימות. מצד שני, יכול להיות שקוללת גם בקללת הטפשות, תלוי אם תמשיך לפרנס רמאים או לא.

begone

New member
אנתוני25 - אני מזועזע

את סיפור מגדת העתידות כבר שמעתי באלף גרסאות. והנה תשובתי: אם לאישה הנפלאה הזאת באמת היו כישורי ´קריאת מוחות´ כאלה, היא כבר מזמן היתה אשת עסקים מליונרית שחיה במגדלי עזריאלי בקומה החמישים. אדם שיודע את עברו של כל אדם ויכול לחזות את העתיד - ישקיע בבורסה ויהפוך מליונר. אדם שיודע באמת לקרוא מוחות יכול לנצח בכל משא ומתן ובכל תחרות. לכן - זה בלוף פרימיטיוי. כמו ההורוסקופ של יום שישי: "השבוע היו לך מתחים בעבודה. המצב בבית מתחיל להשתפר. הימנע מנסיעה בכבשים חשוכים. בשבוע הבא צפויה לך הפתעה מאדם שלא פגשת כבר כמה חודשים".

אכן יש לאדם כישורים "לקרוא מוחות"..

במפלס תטא במוח ישנם כוחות ESP- תפיסה על חושית, ואלה כוחות שאנחנו לא יודעים עליהם הרבה, והמדע חוקר את הכוחות האלה מאז תחילת חקר המוח המודרני, ב52 בערך. אחרי תקופה ממושכת של זלזול היום מדענים מכירים בכך. שיטת סילבה, אגב, מבוססת על הכוחות האלה (וזאת גם דרך להוכיח שאף "מתקשר", גם לא כזה שהיד שלו לא נתמכת, לא מעביר מסרים מעולם עליון כלשהו, מי אמר גליה ולא קיבל?) מקרים של קריאת מחשבות ושל אינטואיציה קרו- ואני הייתי עד לאחד, ולא על ידי שחקנים או "אנשי מקצוע". עם זאת, יש לי הרגשה משונה ביותר שהמגדת עתידות הזאת רמאית ושרלטנית... מעניין למה.

begone

New member
לא קונה את זה

תביא קישור למקור מדעי רציני התומך בטענתך. עד אז - לא קונה.

למעלה