מקרה ושאלה...

מקרה ושאלה...

ביום ראשון בערב קיבלנו נסיעה של הנט"ן לחשד החייאה. זמן ההגעה שלנו הוא כ20-25 מפני שרק בתחנה שלמו יש נט"ן והאט"ן של אותה עיר היה תפוס ולכן שלחו אמבולנס רגיל לכתובת. שאנחנו הגענו היו כבר שוטרים בבית וצוות הרגיל ביצע החייאה, כאשר נכנסנו אחת מהנשים שהיו בבית התחילה לצעוק עלינו שאנחנו עושים החייאה לגופה,שהיא חולה סופנית ושאנחנו רוצחים ועוד כל מיני דברים בסגנון. הרופא שהיה איתנו הפסיק את ההחייאה וקבע מוות. האישה אמרה שהיא לא הזמינה אמבולנס אלא משטרה "כדי לדווח על גופה", בנוסף לזה היא אמרה שהם לא רצו שיעשו עליה החייאה, וששני הבנים של הנפטרת גם בבית והם לא רוצים גם. היא ביקשה את הפרטים של כולם ואמרה שהיא תתלונן. חשוב להדגיש שהם לא הפריעו להחייאה ולא התנגדו בכוח. מה אתם הייתם עושים במצב כזה בתור חובשים, והאם בכלל מותר לחובש לדווח על מוות ודאי למרות שאין מסמך משפטי שהנפטרת לא רוצה החייאה ושבני המשפחה מבקשים.

amitp

New member
לא, בשום פנים ואופן לא

אם יש מסמך חתום כחוק על ידי החולה (ותזכור, בשלב הזה היא עדיין חולה, ולא נפטרת!) אז אפשר להתווכח, אבל בלעדי מסמך כזה עלינו בתור חובשים להניח שהיא הייתה רוצה להמשיך בחייה (אני לא אקח את הסיכון לחשוב ההפך ובסוף לגלות שבין מה שהיא רוצה והמשפחה שלה רוצה בשבילה אין שום קשר, וכבר היו יותר מדי מקרים מעולם) - גם רופא בבית החולים מחוייב לבצע החייאה כרגיל במידה ואין לו מסמך מהאישה (ובהרבה מקרים גם אם כן) - חשוב להבין שבבית החולים אפשר לדבר עם המשפחה כאשר מגיעים לשאלה של הארכת חיים מלאכותית אבל בכל מה שקשור להחייאה בשטח אין שיקול דעת - מבצעים - איך אתם יכולים לדעת, אולי החולה דווקא רוצה להמשיך לחיות למרות שהיא חולה סופנית? (חולה סופנית אז אנחנו בטוחים שהיא חייבת לרצות למות??) אולי זאת דווקא האישה שלא רוצה שיבצעו על האישה החייאה כי, למשל, אין לה כוח להמשיך ולטפל בה (ומיהי בכלל, אם היא מדברת על שני הבנים של החולה אני מבין שהיא לא בת שלה, אז מה הקשר שלה אל החולה - אישתו של אחד מהם? שכנה?) נשמע לי קצת מוזר לקרוא לכם רוצחים ובאותו הזמן לבקש מכם להפסיק את ההחייאה (ואני לא רוצה להגיד מה אני חושב על זה, לא שופטים אדם בשעת צערו). אתכם הזמינו בשביל לטפל בחולה. יכול להיות שהאישה היא אכן חולה סופנית, שאינה מעוניינת להמשיך בחייה. אולי. אבל זה לא שיקול שאתה צריך או יכול לעשות בשטח, במצב כזה. היה לנו דיון בנושא לפני חודש-חודשיים בפורום, אתה יכול לנסות לחפש, נדמה לי, "החייאה בכל מחיר" או משהו בסגנון כדי למצוא אותו. תנצב"ה.

BenCarmon

New member
13.7.04

לראשונה בג"ץ החליט להפסיק טיפול מאריך חיים לאדם מחוסר הכרה (7 חודשים) שלא הורה בכתב. בארץ זו עדיין החלטה של בג"ץ בלבד ותפיקדנו הוא לתת טיפול גם אם בני המשפחה מתנגדים.

למעלה