מקצת עיון בפורום

TalHai

New member
מקצת עיון בפורום

יוצא שרוב החברים מזוהים עם השמאל, זה הכרחי שכל מי שהוא שוחר סביבה יהיה שמאלני??????

TalHai

New member
תיכון טעות

אנטי גלובליזצי ולא שוחר איכות סביבה טעות....

FuturePrimitive

New member
אנחנו לא מזוהים

לא צריך להיות שמאלני כדי לתעב כיבוש וגזענות בפורום שאתה מנהל אתה מדבר על נזקקים למה אנשים נעשים נזקקים? למה אנשים נסחרים כעבדים? מצידי תתנדב עד מחר אבל אל תבוא לתפוס תחת לפני שאתה עושה קצת מאמץ להפעיל את הראש ושהחומה תשמור עליך...

TalHai

New member
טוב

כנראה שיש לנו נקודת מבט קצת שונה על החיים (לגיטימי כמובן) אבל האמת שאני חושב שאפשר להיות מזוהה עם הצד הימני במפה הפוליטית וגם לעזור לנזקקים... אבל איש באמונתו ובדעתו יחיה

tookmy

New member
אין בעיה רק

אולי תתחיל לשאול את עצמך איך הם הגיעו למצב שהם נזקקים ותגיע לכל מיני תשובות מעניינות. אתה לא חייב להגיע לתשובות שלי או של מישהו אחר כאן , אבל כדאי לא לקחת דברים כמובן מאליו. כדאי גם לדעת שלא תמיד היו כל כך הרבה נזקקים במדינת ישראל ושהיו שנים שבישראל הפער בין עניים לעשירים היה הקטן ביותר בעולם המערבי בעוד היום הוא הגדול ביותר (אולי ארה"ב עוקפת אותנו, כנראה שכן ולא לעוד הרבה זמן).

TalHai

New member
אני שאלתי את עצמי לא אחת

והגעתי לתשובות משלי, שוודאי לא ימצאו חן בעיניך. אבל בכל זאת אני חושב שהמצב נוצר בגלל אמריקניזציה או במילים פשוטות התערבות מרובה יותר מדי של האמריקאים בישראל שהופכת את ישראל להיות מדינה תלויה בארה"ב. בהסבר שלי דווקא אין התנחלויות, תתפלא... בכל מקרה אשמח לשמוע את ההסבר שלך למה אתה חושב שהגענו למצב כזה?

tookmy

New member
אני אומרת

גם אמריקניזציה והתערבות של ארה"ב בישראל. קפיטליזם מוגזם שנכפה עלינו מבחוץ. ברור. אבל- את ההתנחלויות ואת הצבא שלה ישראל לא היתה יכולה לקיים בלי כספים ותמיכה אמריקאית. ישראל לא היתה שורדת יום אחד בלי התמיכה האמריקאית במצב שלה כיום. אילו, לעומת זה, ישראל היתה מוותרת על הברית עם ארצות הברית ומפנה את המשאבים ליחסים טובים עם השכנים, לא היתה נאלצת להיות תלויה כל כך באמריקה הגדולה. ברית עם ארצות הברית משאירה את ישראל בסכסוך מתמיד , עם צבא גדול ושכנים שונאים. אני אכן חושבת שהיה צריך לוותר מזמן על הברית החונקת הזו, לשמור על יותר עצמאות, ועל יחסים טובים יותר עם שכנים וחברים. אם נראה לך שארצות הברית היתה נותנת לישראל את אותם סכומים אבל היתה מסכימה לשחרר את ישראל מחיבוק הדוב הזה של ההתערבות, אתה טועה טעות מרה. ממליצה לך פעם להקשיב להרצאה של טניה ריינהרט בנושא, או של ד"ר ישעיהו בן אהרון, שפורשים יפה והיטב את האינטרסים הכלכליים והתרבותיים של ארצות הברית במזרח התיכון.

TalHai

New member
לדעתי לא

מדינת ישראל לא יכולה לעשות כלום (שהיא לא עשתה) כדי לעשות שלום, אנחנו לא יכולים לכפות שלום על אף אחד.... הברית עם ארצות הברית באמת ראוייה לבחינה מחודשת, שכן הפכנו ממש למדינה 52 בארה"ב וככה אנחנו מאבדים את הזהות שלנו וחבל באמת שחבל

FuturePrimitive

New member
אני באמת מתפלא

איך בהסבר שלך אין התנחלויות? הרי בחישוב הפשוט ביותר, כל ממשלות ישראל נתנו למתנחלים את מה שתושבי שכונות לא מעיזים לחלום עליו. הרי בחישוב הפשוט ביותר, עלויות השמירה על המתנחלים הן עצומות, כספים שיכלו לקדם אנשים, באופן שהעניים לא מעזים לחלום עליו. ההתנחלויות והכיבוש אינן המקור היחידי להרס החברתי המרכיבים שהזכרת חיוניים בהחלט אבל אי אפשר לבנות משוואה רק עם הגורמים שמתאימים לך ולומר שאתה יודע משהו על המציאות סלמאת

TalHai

New member
השאלה היא מה היה קורה לו לא היו

התנחלויות, לדעתי היינו צריכים להציב שמירה רבה הרבה יותר בערים בתחום הקו הירוק, שכן ההתנחלויות הם סוג של חיץ בין תושבי הקו הירוק לפלסטינים, ללא ההתנחלויות זה לא היה הכבישים "שם" בהתנחלויות שנמצאים תחת סכנה תמידית אלא הכבישים שלנו כביש 1,נתיבי איילון את מוזמנת לבחור...

tookmy

New member
מממ... אתה רוצה

לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. גם לקבל כסף מארצות הברית וגם לא להיות תלוי בה , תתעור חבוב. בקשר לטענה שלך שישראל ניסתה לעשות שלום ולא היה עם מי, נסה שנית. מציעה לך פעם לנסוע לאחד הסיורים של האגודה לזכויות האזרח לגדר ההפרדה כדי לראות איך מתפתחת שנאה, או לראות את הסרט "מחסומים" כדי להבין איך אוכלוסיה שלמה וגדולה הופכת לשונאת. בקשר לטנה כאילו ההתנחלויות הם הגנה על מדינת ישראל, תרשה לי מילה אחת, לא אינטיליגנטית במיוחד: פחחחחחחח

TalHai

New member
כמה תשובות

1, הייתי מאוד רוצה להתנתק מארה"ב, אני ריאלי ויודע שזה לא מציאותי 2, הייתי מאוד רוצה להרוס את הגדר, אני ריאלי ויודע שזה לא מציאותי 3, הייתי מאוד רוצה שמחר בבוקר לא יהיו יותר מחסומים, אני ריאלי ויודע שזה לא מציאותי 4, הייתי מאוד רוצה לצחוק, אני ריאלי ויודע שמצב המדינה ראוי להתייחסות קצת יותר רצינית מצחוק ארוך אבל נחמד היה לשמוע את קו המחשבה שלך, חשוב להכיר ולהקיר בדעות אחרים גם אם הם לא חושבים כמוך וזה העיקר....

lmatan1

New member
טל לדעתי אתה מקסים צעיר ונקי מרוע,

הגלובליזציה היא פועל יוצא של אינטרסים כלכליים שנשענים על ניצול המשאב האנושי והפיכתו לעבד השולטים בכסף, עני נחשב למת והעשירים ממשיכים לנצל בציניות את המשאב האנושי חסר כח התנגדות,ולמה ללכת רחוק רק במדינה שלנו השסועה והבלתי מתחשבת יש ציבור במרכז הארץ שמתיחס לפריפריות הרחוקות כאילו ושם גרים קופים ולא אחים שותפים שווים לגורל ,מדינת היהודים מוקפת אויבים מבית ומחוץ,נאלצת לשנות את כל הערכים והעקרונות שעלימם המדינה הזו קמה,את האלוהים הרגו, את הדתיים ניטרלו ,והנורמליים אם יש עוד כאלה הופכים לאימפוטנטים והכל מנוהל מתחת לשולחן די מספיק ליום אחד, 6,000 משפחות שולטות על 6,000,000 מיליון אזרחים והכסף הוא אלוהים,

FuturePrimitive

New member
חזק אבל מטופש

להיות יהודי בארץ ישראל זה לבנות אויבים מסביב בלי להבין איך האויבים מסביב לא היו אויבים עד שיהודים הגיעו למקום שבו הם גרו ההנחה הבסיסית של היהודי הוא שלערבי יש גנים של "להיות אויב", שמתעוררים כאשר יהודי נוחת בקרבת מקום לכן, בעצם כל ביקורת על המדינה הציונית היא אנטישמית מאחר והיא מניחה שליהודי יכולה להיות אחריות למצבו, במקום לעקוב אחרי ההיגיון הפשוט שאומר שהמקור לבעיות הוא בערבי להיות יהודי, למרות דבריהם של היטלר ושל הרב הראשי, זה לא עניין של מוצא זה עניין של גישה זה שחתכו לכם את הזין לא מחייב שחתכו לכם את המוח בברכת תורה ומצוות Future Primitive

TalHai

New member
מה את רוצה

שנחזור לפולין? אבל אופס גם שם היו אויבים לא היו אויבים עד שבאנו לפה? אז בוא נלך מפה נפנה גם את תל אביב שיח מוניס אסור לשכוח את בני ברק- אי בן ברוק את אילת- אום רוש רוש את כל הארץ ואז איפה אנחנו נגור? בים, ואי אחלה רעיון..... העיקר שהפלסטינים יהיו מאושרים

lmatan1

New member
ברור שמדובר באחד שלא נימול,

איך כתבת באנגלית ,פוטור פרימיטיבי, תגיד באמת איך משתין אחד שלא נימול,

פרם שי

New member
אנטיגלובליזציה=שמאל

השמאל והימין, חלוקתם היא כלכלית (מלבד ישראל שפעם נתפס כי השמאל והימין זה לגבי הדעה כלפי חיים לצד הערבים). לכן, כן - מי שהוא אנטיגלובליזציה, מן הסתם הוא שמאלני, זו ההגדרה של שמאלני - אדם המתנגד לקפיטליזם ובעד רווחה ושמאלה מכך.

פרם שי

New member
המציאות עשויה מחלומותיהם של

אלו שלא היו "ריאליים", אלא העזו לחלום.

למעלה